Blog

Prečaci za slušalice za upravljanje iPhoneom, iPadom i Macom

Internet je ispunjen glasinama i vijestima o Appleu koji je odbacio 3,5-milimetarski priključak u sljedećem iPhoneu 7. No, zasad još uvijek imamo dovoljno vremena za istraživanje prečaca za slušalice koje će vam olakšati posao dok su iPhone ili iPad zaključani ili u džepove.

Slušalice koje ste dobili s iPhoneom ili iPadom mogu isporučiti puno zadataka sa samo nekoliko klikova na njih. Ovi prečaci rade i s drugim slušalicama treće strane, sve dok imaju integrirani hardver mikrofona i zvučnika. Zanimljiva je značajka da ovi prečaci djeluju poput šarma i na Macu. Pa zašto čekati? Samo provjerite popis prečaca danih u nastavku.

Dvanaest prečaca za slušalice za upravljanje iPhoneom, iPadom i Macom

# 1. Reprodukcija / pauza: Jednim klikom na slušalice reproducirat će se zvučni zapis, dok će ponovni klik zaustaviti isti.

# 2. Preskoči pjesmu: Dvaput brzo pritisnite gumb na slušalicama da biste preskočili pjesmu.

# 3. Reproduciraj prethodnu pjesmu: Da biste mogli reproducirati prethodnu pjesmu, sve što trebate jest da brzo kliknete na gumb na slušalicama.

# 4. Premotavanje unaprijed bilo koje pjesme: Ako želite skočiti na sredinu bilo koje pjesme koja se trenutno reproducira, samo dvaput pritisnite i držite tipku na slušalicama. Ostavite gumb kad jednom dođete do točke.

# 5. Premotavanje pjesme unatrag: Isto kao brzo premotavanje staze unaprijed; možete se i premotati unatrag trostrukim klikom i držanjem gumba na slušalicama.

# 6. Odgovorite ili prekinite poziv: Ako primite bilo koji poziv, morate jednom pritisnuti gumb da biste ga primili. Kada je vaš razgovor završen, ponovo pritisnite gumb da prekinete vezu.

# 7. Prebacivanje između poziva: Ako istovremeno imate dva poziva, jednim klikom na gumb prebacujte se između njih.

# 8. Odbijanje poziva: Ako ste na sastanku i ne možete primiti poziv, samo pritisnite i držite tipku da biste ga odbili. Dva zvučna signala potvrdit će da je poziv odbijen.

# 9. Prekidanje trenutnog poziva: Kada imate više poziva, samo dvaput pritisnite i držite gumb da prekinete aktivni poziv. Kao i ako odbijete poziv, dobit ćete potvrdu s dva zvučna signala.

# 10. Aktiviranje Siri: Da biste aktivirali Siri, samo pritisnite i držite gumb na slušalicama.

# 11. Razgovor sa Siri: Nakon što se Siri aktivira, možete jednim klikom na gumb na slušalicama postaviti Siri bilo koje drugo pitanje.

# 12. Snimanje slike: Pritisnite gumb za pojačavanje glasnoće na slušalicama dok je otvorena aplikacija Kamera da biste snimili sliku. Ovo je vrlo korisno dok snimate selfie.

Koji je vaš omiljeni prečac s popisa? Podijelite ga u odjeljku za komentare.