Blog

Kako rekalibrirati senzore pokreta na iPhoneu

IPhone dolazi s nekoliko senzora pokreta: žiroskopom, akcelerometrom, magnetometrom itd. Senzori pomažu iPhoneu da izračuna poravnanje / kretanje na temelju vašeg rukovanja.

Ovi senzori pomažu u kalibriranju kompasa, prebacivanju između portretne i pejzažne orijentacije, izračunavanju koraka i postizanju ispravnog smjera u aplikaciji Karte.

Obično na iPhoneu ne trebate kalibrirati ništa osim kompasa. Sustavi na brodu dizajnirani su za rad odmah po kutiji. Ali samo u slučaju da smatrate da aplikacija za pokretanje koju ste koristili kasno djeluje i osjećate se kao da kalibrirate iPhone, rješenje je udaljeno samo nekoliko dodira.

Kako rekalibrirati senzore pokreta na iPhoneu (kompas, žiroskop itd.)

Kalibrirajte kompas i kalibrirajte sve senzore pokreta. Magija? Ne, samo kod.

Dakle, sada je pitanje kako ponovno kalibrirati iPhone kompas? Znate da ste prvi put vidjeli kalibraciju kompasa. Ali omogućuje li vam kalibraciju?

Dobra stvar je što ako napustite aplikaciju kompasa (iz prebacivača zadataka), ponovno ćete kalibrirati kompas. Zauzvrat, kalibrirate senzore pokreta.

Evo što radite:

Korak 1. Zatvorite sve aplikacije iz pozadine. Pogotovo Kompas.

Korak 2. Otvori Kompas app. IPhone će zatražiti ponovnu kalibraciju tako da crvena točka završi krug.

Korak # 3. Kad je kalibracija gotova, vidjet ćete kompas. To znači da je rekalibracija gotova.

Ponovnu kalibraciju možete testirati tako da prijeđete u aplikaciju koja se s podacima o kretanju činila neobičnom. Nećete primijetiti veliku razliku ako hirovitost nije bila ogromna.

Sada, s obzirom na činjenicu da senzori nisu potpuno mehanički, Apple kaže da nisu precizni i da se ne bi trebali koristiti kao alat za kritične podatke.

Dakle, sigurno će biti pogrešaka (zanemarivih ili na neki drugi način) u kompasu, u osjetljivosti pokreta za pokretanje aplikacija i u drugim područjima u kojima se senzori koriste.

Želite li sustići još takvih članaka?