Blog

Kako promijeniti vremensku zonu u iPhone kalendaru

Vremenske zone u aplikaciji Kalendar na iPhoneu / iPadu zbunjuju. Ako onemogućite podršku za vremensku zonu, alarm za događaj aktivira se puno kasnije nego što bi to tehnički trebalo. Ako ga omogućite, stvari mogu postati prilično zbunjujuće.

No, suočimo se s tim jednom i razjasnimo to zauvijek.

Kako promijeniti vremensku zonu u iPhone kalendaru

Korak 1. Ići Postavke.

Korak 2. Dodirnite Mail, kontakti i kalendar.

Korak # 3. Sada dodirnite Vremenska zonaPodrška.

Korak # 4. UKLJUČITE Podršku za vremensku zonu i odaberite vremensku zonu (upisivanjem imena vašeg grada u "Oznaka vremenske zone").

Ono što se događa kada to učinite jest da će se vremena događaja mijenjati prema vremenskoj zoni u kojoj se nalazite (prema vremenskoj zoni odabranoj u zadnjem koraku gore).

Ako ste stvorili događaj (ili dodali događaj koji je netko podijelio) na temelju određene vremenske zone (recimo, Pacifik), vrijeme će se mijenjati prema vremenskoj zoni u kojoj se nalazite. To će vam pomoći da na vrijeme upozorite, kontekstualno .

Na primjer, ako se u PST-u dogodi događaj od 10:00 (poput WWDC-a ili Appleov iPhone događaj), a živite po istočnom vremenu, događaj će za vas imati vrijeme od 13:00. Očito ovu postavku možete promijeniti u bilo koju vremensku zonu na koju želite biti upozoreni odabirom grada vremenske zone.

Što ako želim dobiti vrijeme događaja samo za vremensku zonu lokacije događaja? Ili što ako ne želim da Kalendar mijenja vremenske zone?

Samo isključite prekidač Podrška za vremensku zonu i svi događaji stvoreni ili podijeljeni imat će isto vrijeme kao i s kojima su stvoreni. Neće se primijeniti promjene na temelju relativne vremenske zone u kojoj se nalazite. Ne vidim kako će to biti korisno, ali ako je to ono što želite, jednostavno ga morate isključiti.

Na malo povezanoj noti, pogledajte neke od najboljih kalendarskih aplikacija za iPhone.

To je sve, prijatelju!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found