Blog

Kako koristiti iPhone kao miš za Mac

Svi znamo da je iPhone prilično nevjerojatan uređaj s beskrajnim popisom mogućnosti. Baš kao što se udvostručuje kao web kamera ili daljinski upravljač za vaše računalo, možete ga koristiti i kao miš za svoj Mac. To može biti stvarno korisno ako želite reproducirati i kontrolirati glazbu na računalu dok obavljate kućne poslove. Ili čak i ako vaš redoviti miš iznenada prestane raditi i ne možete ga odmah zamijeniti. Korištenje iPhonea kao miša moguće je putem nekih aplikacija. Provjerimo nekoliko.

Kako koristiti iPhone kao miš s daljinskim mišem

Remote Mouse je super praktična aplikacija za iPhone koja djeluje poput privjeska za pretvaranje zaslona osjetljivog na dodir vašeg telefona u dodirnu pločicu za PC / Mac. Može djelovati i kao tipkovnica.

Aplikacija Remote Mouse za iPhone dolazi u dvije verzije: besplatnoj koja poslužuje oglase i verziji od 1,99 dolara koja dolazi bez oglasa. Aplikacija se spaja na vaš Mac / PC putem bežične veze (WiFi ili mobilni podaci). To je sjajno jer aplikacije kontrolirane Bluetoothom nisu toliko moćne i imaju ograničen raspon.

Da biste koristili daljinski miš, jednostavno slijedite korake u nastavku:

  • Preuzmite aplikaciju Remote Mouse na svoj iPhone
  • Preuzmite verziju softvera za Mac / PC s www.remotemouse.net
  • Pokrenite softver na Mac / PC-u
  • Sada otvorite daljinski miš na svom iPhoneu
  • Dodirnite ‘Start’ i trebao bi se automatski povezati ako su vaš iPhone i Mac / PC na istoj Wi-fi mreži
  • To je to! Ako se ne poveže automatski, možete i IP adresu računala / Maca unijeti ručno dodirivanjem male ikone za pretraživanje IP-a

To je to! Zaslon vašeg telefona sada će se pretvoriti u trackpad. Dodir s dva prsta uzima se kao desni klik, a potez kao pomicanje. Na zaslonu se nalaze i gumbi na koje možete dodirnuti za oponašanje klikova. Daljinski miš je naša omiljena aplikacija za korištenje vašeg iPhonea kao miša, ali u slučaju da želite isprobati neke druge opcije, u nastavku smo naveli još nekoliko.

Pretvorite iPhone u miša za Mac s ovim aplikacijama

# 1. Daljinski upravljač za pokretni miš

Ovo je sjajna aplikacija za trenutni pretvorbu iPhonea u bežični miš za vaš Mac! Bez obzira želite li surfati webom, pregledavati fotografije ili upravljati svojim glazbenim uređajem s kauča, Mobile Mouse to olakšava. Postoji besplatna verzija koja nudi i miš i tipkovnicu. PRO verzija s plaćanjem ide korak dalje s nevjerojatnim značajkama kao što su dock u stilu macOS-a, zaštita lozinkom, programabilni hotkejevi i još mnogo toga. Nabavite mobilnu aplikaciju s gornje veze i preuzmite poslužitelj na svoje računalo s Mobilemouse.com

Cijena: $1.99

preuzimanje datoteka

# 2. Daljinski upravljač: miš / tipkovnica / prezentacija / trackpad

Ova je aplikacija elegantna, prilagodljiva i potpuno funkcionalna odmah nakon što je postavite. Nakon što ste ga preuzeli na svoj telefon klikom na gornju vezu, nabavite pomoćnu verziju za svoje računalo na Benzle.com. Aplikacija oponaša sve Mac posebne funkcijske tipke, uključujući kontrolu svjetline i kontrolu medija / glasnoće. Recenzije korisnika u App Storeu posebno hvale njegovu jednostavnost upotrebe.

Cijena: Besplatno (kupnje putem aplikacije)

preuzimanje datoteka

# 3. Daljinski upravljač, miš i tipkovnica

Ovaj ima preko milijun preuzimanja i gotovo 90% pozitivnih recenzija na App Storeu. Pored funkcije miša i tipkovnice, čak možete pokrenuti bilo koju aplikaciju na Macu, poslati Mac u stanje mirovanja, probuditi ga i izvršiti još mnogo korisnih radnji za daljinsko upravljanje računalom. Morat ćete preuzeti aplikaciju Mac Helper s Cherpake.com, a zatim povezati svoj Mac i iOS uređaj na istu WiFi mrežu da biste izvršili postupak postavljanja.

Cijena: Besplatno (kupnje putem aplikacije)

preuzimanje datoteka

# 4. FullControl: Daljinski upravljač za Mac

Ovaj se razlikuje od ostatka jer je vrlo prilagodljiv i postoje određene naredbe za svaku Mac aplikaciju. Možete pokrenuti datoteke, upravljati medijima i isključiti ili ponovo pokrenuti računalo, sve što jednim udarcem prsta dodirnete. Možete se nadograditi na verziju koja se plaća da biste na daljinu snimali snimke zaslona svog Maca i uživali u drugim sjajnim značajkama. Aplikacija pomoćnik za vaše računalo dostupna je besplatno na Fullcontrol.cescobaz.com.

Cijena: Besplatno (kupnje putem aplikacije)

preuzimanje datoteka

Završavati…

Pa koristite li ikad svoj iPhone kao miš? Za što ga upotrebljavate i koja vam je od ovih aplikacija najbolje odgovarala? Podijelite svoje iskustvo u komentarima u nastavku.