Blog

iPhone se neće UKLJUČITI ili slučajno isključiti: Kako to popraviti

Neki od nas već su bili tamo: čini se da sve ide u redu kada se vaš iPhone slučajno sam isključi ili se vaš iPhone neće uključiti. A neće se ni probuditi. U većini slučajeva to je problem napunjenosti baterije. (Vaš iPhone neće se uključiti čak i ako je preostalo 5% baterije). Ali to bi mogli biti i drugi problemi.

Pokušali smo ih ovdje navesti. Budući da je ovo nejasan i dvosmislen problem, rješavanje problema s iPhoneom koji se ne uključi nakon nasumičnog isključivanja može potrajati puno pokušaja i pogrešaka. Obavezno nas udarite ako vaš iPhone postane kaput i morate ga probuditi.

iPhone se slučajno isključuje: Savjeti za rješavanje ovog problema

Savjet # 1. Prisilno ponovno pokrenite iPhone

Tvrdim resetiranjem ili prisilnim ponovnim pokretanjem možete riješiti puno problema na vašem iPhoneu. Obično vam ova metoda pomaže kad se vaš iPhone sam isključi ili se neprestano ruši ili se ne napuni. Ponekad se iPhone baterija brzo isprazni, posebno nakon ažuriranja softvera. Da biste riješili sve ove probleme, možete prisilno ponovno pokrenuti uređaj.

S iPhoneom 7 Apple je promijenio način ponovnog pokretanja uređaja. Ako imate iPhone 6s ili starije modele, možete istodobno pritisnuti i držati tipku za spavanje / buđenje i tipku za dom kako biste prisilili na ponovno pokretanje.

Za iPhone 7 i 7 Plus slijedite ovu metodu za ponovno pokretanje uređaja. Ako ste vlasnik iPhone 8/8 Plus, iPhone X i novijih uređaja, ponovno pokretanje uređaja slijedi drugu metodu u nedostatku gumba za početnu stranicu.

Savjet br. 2. Spojite se na zidni punjač i pričekajte

Prvo što ćete trebati isprobati je spajanje iPhonea na zidni punjač. Možda nije nužno problem s baterijom, ali ovo je prva stvar koju treba isprobati.

Nakon povezivanja nemojte očekivati ​​da će se iPhone odmah pokrenuti. Možda ćete morati pričekati oko 5-10 minuta. U nekim rijetkim slučajevima može potrajati do 20 minuta da se iPhone pokrene.

Ako se iPhone nakon nekog vremena pokrene, provjerite ikonu baterije. Ako je u crvenoj zoni, govorimo samo o problemu s baterijom. Još uvijek nije (ako je baterija iznad 20%, zelena), zbog nekih problema sa softverom iPhone se mogao naglo isključiti. Ako se iPhone ne aktivira, pokušajte pritisnuti tipku za dom + spavanje / buđenje dok je iPhone spojen na zidni punjač. Iza toga nema nikakve logike, osim da kombinacija iPhone obično vraća u način oporavka.

Ako je ovo uspjelo, trebali biste vidjeti a “Povezivanje s iTunesom” zaslon, koji prikazuje gromobranski kabel i ikonu iTunes. Kada se to dogodi, spojite iPhone na iTunes i nastavite s oporavkom / vraćanjem. (da, postoji rizik da se podaci izgube, osim ako prethodno niste napravili sigurnosnu kopiju).

Savjet # 3. Stavite iPhone u DFU način

Ažuriranje firmvera uređaja (DFU) pomaže vam da nadogradite iPhone na željenu verziju iOS-a. Napominjemo da se DFU način razlikuje od načina oporavka koji na vaš iOS uređaj instalira samo najnoviju dostupnu verziju iOS-a.

Osim ažuriranja softvera, DFU način rada može riješiti i brojne nepogrešive probleme koje tradicionalni način obnavljanja ili oporavka ne može riješiti. Pogledajte ovaj cjeloviti vodič o tome kako iPhone prebaciti u DFU način rada.

Savjet # 4. Ažurirajte Appleov softver

Mnogo je slučajeva kada je ažuriranje softvera riješilo puno problema. Slučajno isključivanje vašeg iPhonea moglo je nastati zbog ažuriranja softvera na čekanju. Možete provjeriti ima li ažuriranja za iOS na uređaju, a zatim preuzeti i instalirati najnoviji Appleov softver.

Ako ste omogućili automatsko ažuriranje softvera, ne biste trebali pritisnuti okidač svaki put kada Apple izda ažuriranje.

Prije nego što ažurirate svoj uređaj, trebate napraviti sigurnosnu kopiju svog iPhonea na iTunes.

Savjet br. 5. Provjerite upotrebu baterije

Često pražnjenje baterije također može slučajno isključiti vaš iPhone. To se obično događa nakon ažuriranja softvera ili se neke aplikacije čudno ponašaju na uređaju. U bilo kojoj situaciji možete pokrenuti provjeru potrošnje baterije na iPhoneu. To vam daje razumijevanje koje aplikacije troše više baterije na vašem telefonu.

Savjet # 6. iPhone program za zamjenu baterije

Nakon provjere upotrebe baterije na iPhoneu, sigurno ste poduzeli neke mjere kako biste poboljšali trajanje baterije uređaja. Međutim, kada se vaša iPhone baterija ne poboljša, trebate odabrati program za zamjenu baterije. Posjetite Appleovu stranicu za popravak baterije i napajanja i započnite zamjenu baterije.

# 4. Provjerite ima li fizičkih oštećenja (zaslon, gumb za spavanje, gumb za početnu stranicu, tekućina itd.)

Fizička oštećenja mogu uzrokovati i slučajno, naglo isključivanje.

Provjerite gumb napajanja: je li pritisnuta ili oštećena na neki način? Ako je gumb za napajanje oštećen, to bi moglo uzrokovati problem s krugom u iPhoneu koji bi ga mogao nasumično isključiti (i spriječiti da se uključi)

Oštećenje tekućinom: u slučaju da vaš iPhone dođe u izravan kontakt s tekućinom (najvjerojatnije vodom), to može utjecati na krugove zaslona. To bi moglo spriječiti da se zaslon uključi ili prikaže bilo što. Provjerite ima li indikatora na indikatoru kontakta s tekućinom.

Ako postoji šteta na bazi tekućine, jamstvo je neće pokriti, ali postoji samo jedan način da se problem riješi: Appleov servisni centar.

Obratite se tvrtki Apple

Kada svi vaši pokušaji ne daju nikakav rezultat, obratite se Appleu u krajnjem slučaju. Popravite sastanak za Apple Genius Bar i potražite tehničku podršku.

To je sve, prijatelji!

Odjava ...

Iznenadno gašenje iPhona ozbiljan je problem, posebno tijekom korištenja uređaja za kupnju aplikacije ili bilo kojih drugih proizvoda / usluga. Nadam se da ovaj vodič za rješavanje problema može riješiti problem.

Povezane objave:

  • Nema zvuka na iPhoneu? Savjeti za rješavanje problema sa zvukom iPhonea koji ne radi
  • Početna tipka iPhonea ne radi ili ne reagira? Popravimo
  • iPhone dodirni zaslon ne radi ili ne reagira: savjeti za rješavanje problema
  • Ispraznjuje li se vaš iPhone preko noći? Savjeti za rješavanje problema