Blog

Aplikacije nedostaju s Launchpada na Macu? Savjeti za povratak

Launchpad je vrlo korisna značajka u macOS-u. Razvijen je kako bi ponudio iOS-ov pristup upravljanju aplikacijama s više praktičnosti na Macu.

Ponekad ćete na sučelju Launchpad pronaći neke aplikacije koje nedostaju. Općenito se novoinstalirane aplikacije treće strane ne bi prikazivale. Da biste riješili problem ili vratili aplikacije koje nedostaju, morate resetirati Launchpad.

Aplikacije koje se ne prikazuju na Launchpadu na Macu - kako ih vratiti

  • Koristite zadane lokacije za programe
  • Resetirajte Launchpad
  • Obnovite bazu podataka Launchpad

Koristite zadane lokacije za programe

Korak 1. Počevši, kliknite naradna površina.

Korak 2. Dalje, morate kliknuti naIći izbornik koji se nalazi na traci izbornika.

Korak # 3. Sada pritisnite i držiteTipka opcije ⌥. Zatim kliknite naKnjižnica.

Korak # 4. Dalje, morate dvaput kliknuti naPodrška za aplikacije mapu.

Korak # 5. Dvaput kliknite naPristanište mapu.

Zatim trebate povući sve datoteke koje završavaju s.db uotpad.

Korak # 6. Klikni naIkona Apple u gornjem lijevom kutu zaslona → Napokon, morate kliknuti naPonovo pokreniteGumb za ponovno pokretanje.

Resetirajte Launchpad

Launchpad prikazuje aplikacije koje se nalaze u zadanoj mapi Programi. U slučaju da programa nema, neće se pojaviti na Launchpadu. U tom slučaju premjestite aplikaciju iz mape, odjavite se i prijavite se ponovo da biste ponovo pokrenuli Launchpad. Sada premjestite program natrag u mapu Applications.

Obnovite bazu podataka Launchpad

macOS Dock kontrolira baze podataka koje određuju aplikacije koje će se prikazivati ​​na Launchpadu. Baze podataka su se možda oštetile. Da biste riješili problem, obnovite baze podataka Launchpad.

Korak 1. Držite tipku Option i na izborniku Go u Finderu odaberite Library.

Korak 2. Otvorite mapu Podrška aplikacija → Dock i riješite se datoteka. Kao imena trebali biste vidjeti alfanumeričke znakove.

Korak # 3. Sada se odjavite i ponovo prijavite na svoj račun. Sada će Dock i Launchpad resetirati i skenirati mape aplikacija.

To je to!

Vaš Mac će se ponovo pokrenuti. Kad se ponovno pokrene, sve će se aplikacije koje vam nedostaju pojaviti na Launchpadu. Ovim trikom možete riješiti ovaj problem kad god u njemu ne pronađete neke aplikacije.

Volio bih da je Apple pružio bolje rješenje za vraćanje nestalih aplikacija na Launchpadu u sljedećoj verziji macOS-a.

macOS Catalina je na mnogo načina veliko ažuriranje. No, kako kažu, ništa nije savršeno na svijetu, još uvijek se može poboljšati. Kao korisnik Maca morate imati dugački popis popisa želja koje biste željeli vidjeti u nadolazećoj verziji macOS-a.

Želite li ih podijeliti s nama? Bilo bi nam drago da ih znamo od vas u komentarima.

Čitaj više:

  • Kako koristiti Launchpad na Macu: Vodič za početnike