Blog

Najbolje mjere aplikacije za daljinu za iPhone u 2021. godini

Ponekad ćete možda trebati izmjeriti udaljenost, ali ustanovit ćete da vam nije pri ruci ravnalo ili traka. U tim bi situacijama dobro došla i iOS aplikacija za mjerenje udaljenosti. Ovdje smo zaokružili najbolje aplikacije za iPhone i iPad za mjerenje udaljenosti. Od alata temeljenih na AR kameri, preko uređaja za praćenje satelitskih slika do nečega tako jednostavnog poput ravnala na ekranu, ovdje ih imamo sve. Ovdje postoje mjerni alati koji udovoljavaju svim vašim mjernim potrebama.

1. Mjerenje udaljenosti

Mjerenje udaljenosti izvrsna je opcija ako želite mjeriti velike udaljenosti. Na primjer, koliko je određeni grad na zapadnoj obali SAD-a udaljen od Lime, Peru? Aplikacija čita satelitske karte s interneta. Možete postaviti međutočke između lokacija i dobit ćete udaljenost.

Aplikacija podržava metrička mjerenja u metrima i kilometrima te carski standard s stopama i miljama.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. EasyMeasure

EasyMeasure, kao što i samo ime govori, olakšava mjerenje udaljenosti pomoću AR mogućnosti vašeg iPhonea. Omogućuje vam gledanje bilo kojeg predmeta na svijetu kroz leću fotoaparata, a zatim dobivanje točnog očitanja mjerenja duljine. To znači da se može koristiti za male predmete - točke na zaslonu računala - do velikih predmeta poput zgrada.

Možete ga čak koristiti za mjerenje nečije visine. Iako mjerenja, posebno za veće objekte, mogu biti malo bučna, faktor pogodnosti je važan.

Cijena: Besplatno (mjerenja visine / širine: 5,99 USD)

preuzimanje datoteka

3. Vladar AR

Ova je aplikacija zanimljiva jer uzima EasyMeasure ideju AR vladara, a zatim je razvija u zanimljivom smjeru. U osnovi, pokušava ponoviti iskustvo korištenja vrpce na vašem iPhoneu.

Mjerač vrpce omogućuje vam da odlučite gdje su početne i završne točke mjerenja, a to možete učiniti pomoću Ruler AR. Kad je kamera usmjerena kamo želite, jednostavno odaberite točke između kojih želite mjerenje i dobit ćete.

Cijena: Besplatno (značajke Ruler Pro: 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. Ruler App + AR Tape Measure

Ova aplikacija pruža vam najbolje iz oba svijeta. Iako su AR mjerni alati izvrsni, postavljanje ih može biti teško. Također vam mogu dati netočna očitanja pri slabom osvjetljenju. U međuvremenu su standardne aplikacije ravnala izvrsne, ali samo za mjerenje objekata manjih od vašeg zaslona.

Ova aplikacija nudi vam obje mogućnosti. Ako imate mali objekt za mjerenje, samo upotrijebite funkciju ravnala. Ako želite izmjeriti nešto veće, izvadite AR vrpcu i upotrijebite svoj fotoaparat i AR mogućnosti.

Cijena: Besplatno (Premium PRO: 7,99 USD)

preuzimanje datoteka

5. PLNAR

PLNAR uzima koncept mjerenja AR kamere i podiže ga na nove visine. PLNAR je izgrađen s pažnjom profesionalaca i ima podršku za izradu 2D i 3D tlocrta s AR mjerenjima udaljenosti koja su potrebna. Djeluje slično ostalim AR mjernim alatima: Usmjerite ga prema predmetima, a zatim kamerom izmjerite udaljenost.

Međutim, te podatke koristi i za izradu tlocrta. To ga čini korisnim za arhitekte, ljude u građevinskoj industriji i druge koji bi mogli koristiti za planiranje poda.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. AirMeasure

AirMeasure je još jedna aplikacija koja uzima koncept AR mjerenja u različitim smjerovima. To nije samo jednostavan alat za mjerenje 2D trake (iako je to opcija). Omogućuje vam preko 15 različitih načina mjerenja koji izvrsno koriste AR mogućnosti. Na primjer, možete nacrtati 3D kocku kako biste saznali hoće li neki objekt stati unutar tog volumena. Za određivanje nečije visine možete koristiti specijalizirani alat Person’s Height, dok će vam alat za mjerenje kuta dati kut između različitih površina.

AirMeasure je poseban jer uzima ono što drugi alati predstavljaju kao glavnu značajku i daje vam ih sve odjednom. Nećete morati preuzeti više aplikacija, jer su sve funkcije mjerenja ovdje.

Cijena: 0,99 USD (veliki savjet: 7,99 USD)

preuzimanje datoteka

7. Alat za udaljenost

Evo alata koji vam omogućuje brzo i jednostavno mjerenje udaljenosti između točaka na karti. Također možete izračunati površinu za nacrtane poligone koji se ne preklapaju. Pogledajte rezultate u metričkim jedinicama za udaljenost (metri, kilometri) i carskim jedinicama (jardi, milje, stope za nadmorsku visinu).

Zgodno je za mapiranje parcela granica zemlje / kuće, poljoprivrednih polja ili bilo koje druge udaljenosti / područja. Na karti također možete nacrtati bilo koji oblik i izračunati površinu. Nadalje, način praćenja omogućuje vam izračunavanje udaljenosti ili područja jednostavnim pomicanjem.

Cijena: 3,99 dolara

preuzimanje datoteka

8. Mapiraj moj hod

Ponekad ćete trebati izmjeriti veće udaljenosti, uključujući udaljenost koju ste prešli u šetnji. Ovdje je izvrsna opcija Map My Walk. Ako ste zainteresirani za mjerenje udaljenosti između, recimo, vašeg doma i najbližeg supermarketa, možete pratiti šetnju pomoću Map My Walk. Upotrijebit će GPS praćenje kako bi vam dao točnu mjeru udaljenosti između ove dvije lokacije.

Slično je mjerenju udaljenosti, ali prikladnije za udaljenost srednje veličine. Map My Walk nije jedina aplikacija koja se može koristiti za mjerenje vaše pješačke udaljenosti. Ovdje imamo pregled najboljih aplikacija za praćenje udaljenosti za hodanje i trčanje.

Cijena: Besplatno (godišnji MVP: 29,99 USD)

preuzimanje datoteka

9. Planimetar - izmjerite površinu zemljišta

Planimetar je koristan alat ako vas zanima mjerenje udaljenosti za kućne projekte. Koristi satelitske snimke kako bi vam pružio pogled odozgo na vanjske lokacije. Tada možete prepoznati različita područja i duljine objekata u odnosu jedni na druge.

Ako planirate, recimo, graditi šupu u dvorištu, Planimeter vam može pomoći prepoznati koliko prostora ima između vaših ograda.

Cijena: $7.99

preuzimanje datoteka

10. Marea

Unatoč neobičnom imenu, Marea je iznenađujuće koristan alat. Djeluje slično Planimetru jer koristi satelitske snimke, a zatim vam omogućuje mjerenje površina prikazanih površina.

Ako, na primjer, želite otkriti približnu veličinu parcele, ovdje možete koristiti Marea. Mapirajte opseg zemljišta na Marea i pokazat će vam koliko je velika parcela.

Cijena: Besplatno (otključavanje: 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

To je sve za ovaj popis!

Koja vam je aplikacija za mjerenje udaljenosti najkorisnija? Kakve udaljenosti obično mjerite? Obavezno nam pošaljite svoje povratne informacije u komentarima u nastavku.

Možda biste htjeli zaviriti u ::

  • Najbolje astrološke aplikacije za iPhone i iPad
  • iOS aplikacije za marketinšku strategiju
  • Najbolje aplikacije za e-poštu za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije WiFi Analyzer za iPhone i iPad