Blog

Kako stvoriti anketu u iMessageu na iPhoneu i iPadu

Među više danas dostupnih aplikacija za chat, iMessage na iOS uređaju zadržao je svoju vrijednost jer se korisnici oslanjaju na njegovu privatnost i sigurnost. S vremena na vrijeme, Apple je uveo nove značajke u svoj popularni iMessage. Međutim, korisnici grupnog chata jednoglasno su zatražili značajku izrade anketa u iMessageu. Nadamo se da će Apple predstaviti ovu značajku u iOS-u 13. Dok to ne postane stvarnost, možete koristiti aplikaciju treće strane za izradu ankete u grupnom chatu iMessage.

Anketiranje u iMessage grupnom chatu izuzetno je jednostavno. Morate koristiti aplikaciju treće strane iz trgovine iMessage App Store. Kada se na iMessageu stvori grupa, članovi raspravljaju o mnogim stvarima: planiranju filma ili večere, datumu predstavljanja proizvoda, mišljenju za novu frizuru i drugim stvarima. Od ozbiljnih do ne tako ozbiljnih stvari, možete zatražiti da ljudi glasaju stvaranjem ankete u iMessageu na vašem iPhoneu ili iPadu s iOS 14.

Bilješka: Budući da aplikacija za ankete radi u grupnom chatu, prvo morate stvoriti grupu na iPhoneu ili iPadu. U tu svrhu stvorili smo početnički vodič za upotrebu iMessage grupa na iPhoneu i iPadu. Nakon što stvorite iMessage grupu, slijedite ovu metodu za izradu ankete.

Kako stvoriti anketu u iMessage Group Chatu

 1. Prvo trebate preuzeti aplikaciju Ankete u vaš iMessage App Store.

  Preuzimanje aplikacije u iMessage App Store zahtijeva drugačiji postupak od preuzimanja aplikacije na iPhone App Store. Dodirnite Naziv grupe u iMessageu → Dodirnite ikonu App Store sa popisa ikona prikazanih na dnu → Dodirnite ikonu Pretraživanje → Pronađi ankete → Preuzmi.

 2. Pokreni aplikacija Messages i dodirnite naziv iMessage grupa vi ste stvorili.
 3. Sada otvorite Aplikacija ankete s popisa ikona na dnu.

  Polovinu zaslona vašeg uređaja zauzet će sučelje aplikacije Ankete.

 4. Dodirnite ili prijeđite prstom prema gore na donjoj polovici uređaja.
 5. Dati prikladan naslov ankete.
 6. Dodirnite (+) dodaj stavku do dodati opcije za anketu, a zatim dodirnite dodaj u anketu. Opet tapnite (+) dodaj stavku da biste uključili opcije i dodirnite dodaj u anketu.
 7. Nakon dodavanja stavki, dodirnite Izradi anketu dugme.

Vaša je anketa spremna za dijeljenje. Prije nego što pritisnete gumb Pošalji, možete Dodaj komentar na biralište.

Napokon, dodirnite Poslati gumb za dijeljenje ove ankete u vašem grupnom chatu iMessage.

Imajte na umu da osobe koje ste poslali anketu moraju preuzeti ovu aplikaciju na svoj iPhone ili iPad. Tek nakon preuzimanja aplikacije Ankete moći će registrirati svoj glas.

To je to!

Vaš glas ...

Postoje i druge ankete trećih strana koje stvaraju aplikacije za iMessage. Možete koristiti ankete Ingolfa Kocha i TinyPoll Josha Pylesa. Svi članovi grupe obvezni su preuzeti programe za ankete treće strane na svoje iOS uređaje kako bi stvorili i sudjelovali u anketi.

Povezane objave:

 • Kako onemogućiti obavijesti iMessages od nepoznatih pošiljatelja na iPhoneu
 • Kako postaviti, aktivirati i koristiti iMessage na iPhoneu i iPadu
 • iMessage čeka aktivaciju: Kako riješiti problem na iPhoneu ili iPadu
 • Najbolji iMessage savjeti i trikovi za iPhone

Jeste li kreirali anketu na svom iPhoneu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.