Blog

Najbolje RAW aplikacije za uređivanje fotografija za iPhone i iPad u 2021. godini

Snimanje u RAW-u nevjerojatno je korisno za ozbiljne fotografe koji žele postići krajnju prilagodbu svakog snimka. Ovaj format datoteke omogućuje fino podešeno uređivanje za kontrolu svakog aspekta slike kako bi izgledala baš onako kako želite. Iako je vaša iPhone kamera nesumnjivo moćan alat u tu svrhu, trebate i prave aplikacije za uređivanje s lakoćom i preciznošću. Stoga odaberite iz ovog skupa najboljih aplikacija za uređivanje RAW fotografija za iPhone i iPad.

 1. Tamna soba
 2. Adobe Lightroom
 3. VSCO
 4. ProCam 8
 5. Zagrobni život
 6. Kamera Halide Mark II Pro
 7. Pro kamera od trenutka
 8. Snapseed
 9. Pro kamera
 10. MuseCam - Photo Editor
 11. Kamera + 2

1. Izbor urednika - Darkroom

Evo jednog od najboljih sve u jednom alata za oživljavanje vaših fotografija. Jednostavno možete uređivati ​​RAW fotografije u punoj razlučivosti i manipulirati čitavim nizom detalja u sjenama i svjetlima.

Štoviše, pruža vam iste alate koje profesionalne fotografije koriste za stvaranje prilagođenih filtara od nule. Primjenjujte uređivanja i filtre na više fotografija istovremeno i uživajte u raznim drugim alatima poput uređivanja zamagljenja portreta, selektivnih alata u boji, pa čak i u uređivanju video zapisa.

Cijena: Besplatno (mjesečna pretplata - 3,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. Adobe Lightroom

Što se tiče uređivanja RAW fotografija, s ovom popularnom aplikacijom koja sadrži tonu funkcionalnosti ne možete pogriješiti. Nevjerojatno je intuitivan za upotrebu i nudi vam vrhunsku kontrolu pomoću alata za uređivanje slika koji se lako koriste. Samo dodirnite i povucite klizače kako biste prilagodili izgled slika kako želite.

Selektivnim podešavanjima, naprednim ocjenjivanjem boja i još mnogo toga možete podesiti i najfinije detalje. Nadalje, aplikacija olakšava stvari unaprijed postavljenim postavkama koje vašim slikama mogu dati jedinstvenu estetiku. Također možete kombinirati unaprijed postavljene postavke za brzo stvaranje omiljenih foto efekata.

Cijena: Besplatno (premium mjesečno 40 GB - 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

3. VSCO

Ova kreativna aplikacija za uređivanje fotografija olakšava uvoz i uređivanje vaših RAW fotografija. Napravite ih da iskaču s prilagodbama kontrasta i zasićenosti, dodajte filmske efekte sa zrnom i blijedilom, eksperimentirajte s perspektivom pomoću obrezivanja i iskosa i još mnogo toga.

Također možete spremiti i ponovno stvoriti svoje omiljene izmjene za jedinstveni izgled. Aplikacija nudi deset besplatnih unaprijed postavljenih postavki, a stotinama možete pristupiti kad postanete član. Pojačajte kreativnost s naprednim alatima za uređivanje fotografija, poput HSL-a i Split Tone, kako biste fotografije podigli na sljedeću razinu.

Cijena: Besplatno (godišnje VSCO članstvo - 19,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. ProCam 8

Uživajte u toni pretproduktivnih i postprodukcijskih značajki za poboljšanje vaše fotografije i videografije u ovoj profesionalnoj aplikaciji za ručni fotoaparat. DSLR fotoaparati nadahnjuju sustav pomicanja i koraka.

Na izbor je 60 stručno izrađenih filtara i 17 leća. Možete koristiti 19 sveobuhvatnih alata za prilagodbu, a sva uređivanja su potpuno reverzibilna. Korisničko sučelje je jednostavno i većina početnika korisnika može ga lako shvatiti. Ima intuitivne kontrole i nema oglasa koji bi vas ometali.

Cijena: $6.99

preuzimanje datoteka

5. Nakon svjetla

Postignite savršenstvo u uređivanju fotografija s visokokvalitetnim filtrima, stvarnim teksturama filma i preciznim alatima za uređivanje i podešavanje kojima se upravlja gestama dodira. Možete dodati završne detalje s istinskim curenjem svjetla napravljenim pravim filmom od 35 mm.

Filtere su dizajnirali profesionalni fotografi i nikada vam neće trebati još jedna aplikacija kako bi vaše fotografije istaknute. Kanalizirajte svoju kreativnost prilagodbama zahvaljujući 120+ fontova i 150+ dizajna.

Cijena: Besplatno (mjesečno članstvo za naknadno svjetlo - 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. Halide Mark II Pro kamera

Pogledajte ovu nagrađivanu RAW aplikaciju za uređivanje fotografija za namjerno i promišljeno fotografiranje. Vrhunski alati i lijepo sučelje dizajnirano za najnovije iPhone uređaje nude veliku kontrolu za snimanje i manipulaciju pro-level slike.

Gestama možete prevlačenjem mijenjati ekspoziciju i ručno fokusiranje ili se prebaciti s moćnog automatskog načina na ručno snimanje. Možete čak prilagoditi kontrole kako biste aplikaciju prilagodili svojim potrebama i koristili njene moćne alate.

Cijena: Besplatno (godišnje - 11,99 USD)

preuzimanje datoteka

7. Pro kamera od trenutka

Od proizvođača ikonskih leća fotoaparata za iPhone dolazi ova aplikacija koja vam nudi najkorisnije alate za uređivanje fotografija i videozapisa do savršenstva. Snimajte u RAW-u čak i kad koristite način BURST i kontrolirajte sve, od ekspozicije i brzine zatvarača do balansa bijele, izo, itd.

Sučelje je jednostavno, brzo i jednostavno za upotrebu. Štoviše, postoji mnoštvo početnih savjeta, vodiča i stalne korisničke službe koja će vam pomoći. Postoje i tone značajki za uređivanje videozapisa, a posebno dobro funkcionira s Moment lećama.

Cijena: $6.99

preuzimanje datoteka

8. Snapseed

Ovaj Googleov RAW uređivač fotografija ističe se svojim čistim i neurednim sučeljem. Izuzetno je intuitivan, a čak ni napredne značajke nisu pretrpane ili pretjerano složene.

Međutim, izvedba i točnost ostaju na najvišem nivou, a možete odabrati spremanje svojih izmjena korak po korak. Uređivanje profesionalne ocjene možete postići naprednim, ali jednostavnim alatima. Na primjer, alat Ambience odjednom pruža izvrsnu kombinaciju svjetline, otvaranja sjene, topline i čak nevjerojatne zaštite od istaknutih predmeta.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. Pro kamera

Evo još jedne vodeće iOS aplikacije za kameru koja je jednostavna za upotrebu, a ipak dovoljno duboka i višenamjenska za profesionalne rezultate. Nudi maksimalnu kontrolu nad fotoaparatom i izvrsno uređivanje RAW-a i dubine.

Nova značajka pri slabom osvjetljenju + posebno je impresivna. A pomoću ugrađenog žiroskopa iPhone plus patentirane tehnologije omogućuje vam snimanje fotografija bez izobličenja u perspektivi. Nadalje, to je također izvrsna aplikacija za uređivanje video zapisa s podrškom za Dolby Vision HDR video u iPhoneu 12 i novijim verzijama.

Cijena: $8.99

preuzimanje datoteka

10. MuseCam - Photo Editor

Pogledajte ovu aplikaciju za uređivanje slika sljedeće generacije koja olakšava snimanje savršenih fotografija nego ikad prije. Snimke možete snimati i uređivati ​​pomoću unaprijed postavljenih postavki za emulaciju filma, profesionalnih alata i naprednih kontrola kamere.

Vaše su fotografije spremne za uređivanje odmah, bez potrebe za uvozom, a aplikacija vam nudi raznoliku kolekciju unaprijed postavljenih postavki koje su razvijene prema idejama nekih od najboljih fotografa na svijetu.

Cijena: $3.99

preuzimanje datoteka

11. Kamera + 2

Ovaj RAW uređivač uključuje mnoge alate za savršeno upravljanje vašom fotografijom. Od finog podešavanja ekspozicije do pojačavanja sjena i podešavanja ravnoteže bijele, puno je toga za eksperimentiranje i poigravanje.

Nadalje, deseci ugrađenih filtara čine uređivanje brzim i prikladnim bez obzira na vašu razinu vještine. Aplikacija se pametno prilagođava vašem stilu, a izravno sučelje omogućuje vam da se koncentrirate na svoj snimak.

Cijena: $4.99

preuzimanje datoteka

Odaberite najbolje aplikacije za uređivanje RAW fotografija na vašem iPhoneu

Da li uživate u snimanju u RAW-u i ako da, koja je RAW aplikacija za uređivanje fotografija po vašem mišljenju najbolja za iPhone i iPad? Javite nam u komentarima ispod. Možda biste htjeli pogledati i najbolje aplikacije za zumiranje fotoaparata koje vam omogućuju da izbliza i osobno pristupite subjektima.

Možda ćete voljeti pročitati i ovo:

 • Besplatne aplikacije za uređivanje fotografija za Mac
 • GIF Maker aplikacije za iPhone i iPad
 • VITA Video Editing aplikacija za iPhone i Android
 • Kako koristiti ProRAW na iPhoneu 12 Pro i 12 Pro Max