Blog

Kako ISKLJUČITI kupnje putem aplikacije na iPhoneu i iPadu

Djeca imaju nevjerojatnu napastnu moć da postignu neke stvari. I koriste ovu jedinstvenu sposobnost da uhvate vaš iPhone ili iPad kada ste kod kuće. Za njih su igre primarni izvor zabave. Iako ste svoj uređaj zaštitili najboljim futrolama i maskama, možda ste zaboravili isključiti kupnje putem aplikacije na iPhoneu ili iPadu.

Prije nego što vaša pogreška napravi duboku rupu u džepu, morate spriječiti svoju djecu ili bilo koga drugog kome dajete uređaj da kupuje u aplikaciji ili instalira aplikacije na vaš iOS uređaj bez vaše najave. Postupak je prilično jednostavan. Apple je sa svojim iOS 12 i novijim verzijama uveo jače norme za ograničenja sadržaja i privatnosti. Upotrijebite aplikaciju Screen Time na iPhoneu i iPadu da biste onemogućili kupnje putem aplikacije i instalacije aplikacija.

Kako ISKLJUČITI kupnje putem aplikacije na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Prvo dodirnite Postavke aplikaciju na uređaju.

Korak 2. Sada se pomaknite malo prema dolje i dodirnite Vrijeme zaslona.

Korak # 3. Zatim dodirnite Ograničenja sadržaja i privatnosti.

Korak # 4. Evo, uključite Ograničenja sadržaja i privatnosti sklopka.

Korak # 5. Zatim dodirnite Kupnje u iTunes i App Storeu.

Korak # 6. Dodirnite Kupnje putem aplikacije.

Korak # 7. Napokon, dodirnite Ne dopustite.

Korak # 8. Na kupnjama iTunes i App Store možete pronaći i opciju Instaliranja aplikacija; otvorite ovu opciju i dodirnite Ne dopustite.

To je sve!

To će zaustaviti ljude (uključujući vašu djecu) da kupuju putem aplikacije i instaliraju aplikacije bez vaše najave. Vrijeme zaslona predstavljeno je u iOS-u 12, a ova je značajka omogućila roditeljima kontrolu dječjeg pregledavanja uređaja.

Možda ćete voljeti i čitati ...

  • Kako koristiti ograničenja komunikacije u vremenu upotrebe na iOS-u 13 na iPhoneu i iPadu
  • Omogućite način rada s malo podataka u sustavu iOS 13 na iPhoneu i iPadu
  • Zaustavite provjeru koja je potrebna prilikom instaliranja besplatnih aplikacija na iPhone

Koliko često koristite značajke Screen Time na svojim iPhoneima i iPadima? Možete istražiti mogućnosti vremena zaslona i podijeliti svoja iskustva s nama u odjeljku za komentare ispod.