Blog

5 savjeta i trikova za iPhone Kalkulator

Sjećate se onih znanstvenih kalkulatora koje ste koristili u školskim ili fakultetskim danima? To su bili spasioci kada ste morali riješiti neke složene matematičke jednadžbe. Zar ne? Takvi kalkulatori polako su se smanjivali u ovoj eri pametnih telefona koja dolazi kao uobičajeni kalkulator u stock aplikacijama iPhonea. Ali što ako kažem da taj znanstveni kalkulator i dalje možete dobiti na iPhoneu? Da, dobro ste čuli!

Danas ću vam pokazati neke od najlakših savjeta i trikova za iPhone kalkulator kojih niste svjesni! Naravno, nema ništa skriveno, samo što niste isprobali neke poteze i pokrete u svojoj aplikaciji kalkulatora. Pa da ih vidimo!

5 savjeta i trikova za iPhone kalkulator

Ove je trikove jednostavno primijeniti čak i ako niste navikli na aplikaciju kalkulator na iPhoneu. Izvoli!

Brzi pristup:

  • Izbrišite znamenke u aplikaciji iPhone Kalkulator
  • Kopirajte ili zalijepite brojeve u aplikaciju Kalkulator
  • Kopirajte posljednji rezultat iz Kontrolnog centra u aplikaciji iOS Calc
  • Pristupite znanstvenom kalkulatoru na iPhoneu
  • Koristite iPhone pretraživanje za trenutni izračun

Savjet # 1. Izbrišite znamenke prijelazom

Kad unesete veći broj, često se primijeti da ne podudarate znamenke. Da biste izbrisali određenu znamenku, dodirnite je i koristite backspace. No, puno je lakše pokretom prsta udesno ili ulijevo.

Jednostavno prijeđite prstom zdesna ili lijevo (koju god znamenku želite izbrisati) broja i znamenki se brišu. Tako je jednostavno izbrisati znamenke jednim pokretom.

Savjet br. 2. Jednostavno lijepljenje kopija!

Pa, većina vas možda je svjesna ove značajke, ali malo je onih koji su novi u iPhoneu i uvijek traže nove stvari koje se mogu učiniti na iPhoneu. Lako je kopirati i zalijepiti broj iz drugih aplikacija i obrnuto.

Dugo pritisnite broj ušli ste i tapnite na copy / paste kako god želite. To je to, sve je gotovo u djeliću sekundi.

Savjet # 3. Kopirajte posljednji rezultat iz Kontrolnog centra u aplikaciji iOS Calc

Koliko često zatvorite svoj kalkulator iz nedavnih aplikacija nakon što napravite savršen izračun za svoje duge račune? Pa, ako to učinite, to bi moglo izbrisati rezultat vaših izračuna. Da biste to izbjegli, ovim jednostavnim trikom možete jednostavno kopirati posljednji rezultat na vašem iPhoneu koji radi na iOS-u 13/12.

Prijeđite prstom prema gore (ili prijeđite prstom prema dolje) i krenite prema kontrolni centar,dugo pritisnite ikonu kalkulatora iz kontrolnog centra. Sada pokazuje vam posljednji rezultat, dodirnite ga za kopiranje i gotovo!

Savjet # 4. Pristupite znanstvenom kalkulatoru na iPhoneu

U početku većina korisnika nije znala da iPhone dolazi sa znanstvenim kalkulatorom u svojoj aplikaciji kalkulatora. Zapravo, mnogi od vas možda se još uvijek pitaju kako doći do znanstvenog kalkulatora na pametnom telefonu koji radi na iOS-u, zar ne? Pa, prilično je jednostavno!

Jednostavno, nagnite iPhone Pejzažni način i sada ćete vidjeti znanstveni kalkulator na vašem zaslonu, a ne na uobičajenom kalkulatoru.

Ako se ne pojavi, vjerojatno to trebate onemogućiti zaključavanje portretne orijentacije od kontrolni centar a zatim pokušajte provesti ovaj trik! Nakon toga bi trebao raditi glatko.

Dakle, s ovim se sada možete riješiti onih aplikacija za iPhone kalkulator koje ste koristili za znanstvene izračune i izvući se iz mračne strane vjerujući da iPhone nema znanstveni kalkulator.

Savjet br. 5. Koristite iPhone pretraživanje za trenutni izračun

Iako mnogi ne vole koristiti opciju pretraživanja iPhonea za izračun, ali zgodna je opcija ako ne želite otvoriti aplikaciju kalkulatora za mali izračun. Štedi određenu količinu baterije ako ne otvorite aplikaciju. Dakle, evo kako možete raditi proračune putem iPhone pretraživanja na iOS-u 13/12!

Idite na iPhone pretraživanje po prevlačenjem zaslona slijeva udesno s početnog zaslona. Na gornjoj traci možete vidjeti opciju pretraživanja. Sada dolazi najluđi dio jer morate ručno unijeti brojeve i matematičke operacije. Recimo na primjer “340X23” što je jednako 7,820 pojavljuje se točno ispod trake za pretraživanje.

U ovom je slučaju simbol za množenje abeceda "X", a opcije minus i dijeljenje već su dostupne na samoj tipkovnici. Naravno, ovo je dugotrajan postupak, ali može uštedjeti dobru količinu baterije ako redovito izračunate i za to ne upotrebljavate aplikaciju kalkulator.

Sumirati…

Ovo su bili neki od najboljih savjeta i trikova za iOS kalkulator koje morate isprobati na iPhoneu. Ako znate bilo koji drugi trik koji znate o aplikaciji kalkulator koji nije na našem popisu? Obavijestite nas u komentarima i sigurno ćemo ga dodati na svoj popis ako bude točno funkcionirao!

Povezani postovi koje sada morate pročitati!

  • Kako koristiti aplikaciju Kalkulator na Apple Watchu
  • Najbolje aplikacije za kalkulator za iPad Pro
  • Najbolje aplikacije za računalo Apple Watch

Jesu li vam se svidjeli ovi savjeti i trikovi?