Blog

Zašto se moj iPhone nastavlja ponovno pokretati i kako to popraviti?

Kada iPhone se stalno iznova pokreće, čini se da je cijelo iOS iskustvo zapelo u petlji pokretanja. Kad sam bio tamo, učinio to, mogu osjetiti agoniju koju možda sada prolaziš. Dovoljno je slučajne petlje pokretanja, vrijeme je da potražimo popravke kako bismo preuzeli kontrolu nad neočekivanim ponovnim pokretanjem iPhonea.

Zašto se moj iPhone nastavlja sam pokretati?

Iz onoga što sam doživio, programska greška često stoji iza slučajnog ponovnog pokretanja iPhonea. Ali to ne znači da su drugi krivci poput problematičnih aplikacija, gadnih kapljica ili pretrpane pohrane manje odgovorni za kaos. I ne samo to, certifikati trećih strana instalirani prijevarom iOS uređaja i neispravni punjači zbog kojih se iPhone često ponovno pokreće tijekom punjenja također su uobičajeni sumnjivci.

Što učiniti ako se vaš iPhone nastavi ponovno pokretati?

Sad kad znate što bi moglo stajati iza problema, pretpostavljam da ste možda već počeli pitati: Što učiniti ako se iPhone stalno iznova pokreće? Pa, ne tražite dalje od ovih rješenja jer su vas u potpunosti pokrili.

 1. Prisilno ponovno pokrenite iPhone
 2. Ažurirajte softver na iPhoneu
 3. Izvadite SIM karticu i ponovo je umetnite
 4. Utvrdite uzrokuje li aplikacija da se vaš iPhone ponovo pokrene
 5. Izbriši sve zastarjele aplikacije
 6. Ažurirajte sve aplikacije
 7. Očistite iPhone
 8. Poništi sve postavke
 9. Provjerite postoji li hardverski problem
 10. Vratite svoj iPhone kao novi

1. Prisilno ponovno pokrenite iPhone

S vremena na vrijeme, slučajni kvar se uspije prikrasti i počne stvarati probleme. A kad se to dogodi, češće dolazi u pomoć hard reset. Dakle, ako vaš iPhone nastavi ponovno pokretati petlju, prvo što biste trebali učiniti da biste se riješili problema jest da prijeđete na ponovno pokretanje prisile.

2. Ažurirajte softver na iPhoneu

Je li se vaš iPhone počeo više puta ponovno pokretati nakon ažuriranja iOS-a? Ako je odgovor da, ovaj bi problem mogao biti posljedica programske pogreške. A pravi način za njegovo rješavanje je ažuriranje softvera.

Otvoren PostavkeOpćenitoAžuriranje softvera. Sada slijedite uobičajeni postupak za preuzimanje i instaliranje ažuriranja softvera.

3. Izvadite SIM karticu i ponovo je umetnite

Iako možda mnogi od vas ne vjeruju, iPhoni obično zaglave u petlji za ponovno pokretanje ako je veza uređaja s bežičnim prijenosnikom suočena s problemom. Srećom, jedan od najlakših i najpouzdanijih načina za rješavanje ovog problema s vezom je samo uklanjanjem SIM kartice i vraćanjem u nju.

Prvo isključite iPhone. Nakon toga upotrijebite alat za izbacivanje koji dolazi s iPhoneom u kutiji da biste izvadili ladicu za SIM, a zatim uklonili SIM karticu. Nakon toga pričekajte neko vrijeme, a zatim ponovo umetnite SIM.

4. Utvrdite uzrokuje li aplikacija da se iPhone ponovo pokreće

Ako se problem nastavi i nakon ažuriranja softvera, pronađite problematične aplikacije i uklonite ih. Pa, kako otkriti koje aplikacije stoje iza ovog problema?

Pa, iOS dolazi sa značajkom koja se naziva Analytics koja učinkovito djeluje u dijagnosticiranju problema. Nakon temeljitog ispitivanja, iskopava problematična područja, čineći vam malo lakšim otkrivanje krivaca.

Ići PostavkePrivatnostAnalitika i poboljšanjaPodaci analitike.

Sada se pomičite kroz cijeli popis i uočite aplikacije koje su mogle biti više puta navedene. Nakon što otkrijete te aplikacije, uklanjanjem s uređaja može se riješiti problem.

Izbriši sve zastarjele aplikacije

Zastarjele aplikacije stvaraju puno problema. Oni mogu dovesti ne samo do neočekivanog pada vašeg iPhonea već i utjecati na ukupne performanse uređaja. Dakle, ako vaš uređaj ima neke aplikacije koje već dugo nisu dobivale ažuriranja, svakako ih obrišite.

Na iOS 13 ili novijoj verziji

U iOS-u postoji više načina za brisanje aplikacije. Jedan od najjednostavnijih načina je dodirnuti i držati aplikaciju, a zatim dodirnuti opciju Delete App u skočnom prozoru koji se pojavi. Nakon toga ponovno dodirnite Izbriši da biste potvrdili radnju.

Na iOS 12 ili starijoj verziji

Jednostavno dodirnite i zadržite aplikaciju, a zatim pritisnite gumb "X". Zatim pritisnite gumb Izbriši u skočnom izborniku da biste završili.

5. Ažurirajte sve aplikacije

Većina aplikacija često prima ažuriranja za poboljšanja performansi i ispravke programskih pogrešaka. A najbolji način za ažuriranje svih aplikacija je iskoristiti značajku "Automatsko ažuriranje" (Postavke → iTunes i App Store → Ažuriranja aplikacija).

Aplikacije također možete ažurirati ručno kad i kada želite. Da biste to učinili, idite u App Store → Vaš profil → Pritisnite Ažuriraj sve kako biste odjednom ažurirali sve aplikacije instalirane na vašem iPhoneu.

6. Očistite iPhone

Ako vaš iPhone i dalje nastavi ponovno pokretati Appleov logotip, čišćenje cijelog uređaja može pomoći u rješavanju problema. Pokvarene datoteke ili pretrpana pohrana mogu biti u središtu ovog problema. Ali prije nego što krenete na čišćenje maratona, ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju svih svojih važnih datoteka.

Da bismo vam pomogli u pronalaženju svih datoteka za pohranu i uklanjanju s lakoćom, napravili smo cjelovit vodič. Dakle, uskočite u njega da biste pažljivo uklonili nepotrebne datoteke.

Za svaki slučaj, postupak ručnog uklanjanja beskorisnih datoteka smatrate dosadnom, pogledajte ove aplikacije za čišćenje pohrane za iPhone.

Bočna napomena:

 • Iako ne mogu sa 100% sigurnošću tvrditi, uklanjanje RAM-a moglo bi vam pomoći u preuzimanju kontrole nad ovim problemom
 • Osim toga, preporučio bih vam i brisanje svih certifikata trećih strana koje ste možda instalirali na svoj uređaj. Idite na aplikaciju Postavke → Općenito → Upravljanje profilima i uređajima, a zatim izbrišite certifikate

7. Resetirajte sve postavke

Sada ćemo izbrisati sve postojeće postavke i postaviti uređaj u zadano stanje. Da, ovo rješenje zvuči radikalno, ali često se pokaže korisnim u rješavanju uobičajenih problema. Nadajmo se da je u stanju riješiti problem.

Krenite u Postavke aplikacija na vašem iPhoneu → OpćenitoResetiratiPoništi sve postavke.

8. Provjerite postoji li hardverski problem

Ponavljane kapi također uzrokuju da iPhone zaglavi u petlji za pokretanje. Ako je vaš uređaj nedavno naišao na gadnu kap, mogao bi postojati hardverski problem.

Osim toga, iza ovog problema može biti i istrošena baterija. Ako se utvrdi da je krivac, problema se možete riješiti samo zamjenom neispravne / istrošene baterije.

Ako se vaš iPhone nastavi ponovno pokretati tijekom punjenja, provjerite je li priključak Lightning čist. Džepni vlakna, prljavština i smeće možda su se nakupili tijekom vremena i možda sprječavaju punjenje pametnog telefona. Dakle, očistite vlakna i pukotine zaglavljene u priključku za punjenje, a zatim pokušajte napuniti uređaj. Ako problem ne prestane, pokušajte napuniti svoj uređaj drugim kabelom.

Iako se usluge trećih strana naplaćuju puno manje, Apple podrška pouzdanija je. Dakle, ako vam ne smeta potrošiti nekoliko dodatnih dolara u korist pouzdanog rješenja, kontaktirajte Apple za pomoć.

9. Vratite svoj iPhone kao novi

Vraćanje iPhonea kao novog nešto je što često štedim za posljednje, jer je poznato kao krajnje utočište što se tiče rješavanja softverskih problema. Budući da ima vrlo dobru evidenciju rješavanja tvrdoglavih problema kao što su Wi-Fi i Bluetooth, nadam se da će uspjeti riješiti i ovaj problem.

No, prije nego što nastavite sa sljedećim koracima, ne zaboravite izraditi sigurnosnu kopiju svih podataka jer će izbrisati sve od čega se vaš uređaj sastoji. Dakle, obavite to bez ikakvog neuspjeha.

 1. Spojite svoj iPhone na računalo i pokrenite iTunes / Finder (u macOS Catalina)
 2. Sada pronađite svoj iPhone. Nakon toga kliknite na Vratite iPhone i potvrdi.
 3. Nakon što se obnovi, postavite uređaj kao i obično. I dok postavljate uređaj, vratite ga iz prethodne sigurnosne kopije iCloud / iTunes / Finder

Sada provjerite je li problem nestao. Ako jest, dobro je krenuti! Ali ako je još uvijek tamo, pokušajte vratiti iPhone u način oporavka. Da biste riješili problem s koracima, prijeđite na ovaj detaljni vodič.

Završavati…

Sve dok postoji problem sa softverom, vaš iPhone će se vratiti u normalu nakon ažuriranja softvera i čistog vraćanja. U slučaju hardverskog problema, kontaktiranje Appleove podrške uvijek je pravi put za pouzdano rješenje. Naravno, Apple naplaćuje puno više od usluga trećih strana, ali što se tiče pouzdanosti, prvostupanjsko rješenje uvijek ima prednost.

Više vodiča za rješavanje problema za spašavanje:

 • Kako popraviti iPhone zaglavljen u izdanju Apple Logoa
 • Mobitel ne radi na Apple Watchu: 11 savjeta za rješavanje problema
 • Kako popraviti iPhone onemogućen je Spojite se na iTunes Issue
 • Savjeti za rješavanje problema s iPhone mikrofonom koji ne radi

Jeste li uspjeli popraviti svoj iPhone koji se neprestano ponovno pokreće? Ako je odgovor da, izbacite svoje misli u komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found