Blog

Brzi popravci: Siri ne radi na Apple Watchu?

Ako Siri ne radi na vašem Apple Watchu, nedostaju vam razne izvrsne funkcije. Od slanja trenutnih poruka do pronalaska nečeg zanimljivog, Siri može upravljati svime i više. Problem bi mogao biti iz dosta razloga. Primjerice, to može biti zbog loše Wi-Fi veze ili raznih grešaka. Ako ikad primijetite da Siri ne reagira ili vam se čini da uopće ne funkcionira, slijedite ova rješenja za rješavanje problema.

Kako popraviti Siri da ne radi na Apple Watchu

 • Provjerite je li Siri UKLJUČEN
 • Provjerite internetsku vezu
 • Uključite i isključite način rada u zrakoplovu
 • ISKLJUČITE I UKLJUČITE Siri
 • Prisilno ponovno pokrenite sat
 • Provjerite jesu li mikrofon ili zvučnik blokirani
 • Provjerite Postavke jezika i regije
 • Poništi diktat
 • Ažurirajte WatchOS
 • Otkažite uparivanje i uparite svoj sat s iPhoneom

# 1. Provjerite je li Siri UKLJUČEN

Prije nego što krenemo dalje i riješimo problem, provjerite je li značajka "Hey Siri" omogućena na iPhoneu ili Apple Watchu ili nije.

Na iPhoneu otvoritePostavkeSiri & Search → UključiSlušaj Hej Siri. Vaš Apple Watch zrcali upareni iPhone, tako da će se postavka automatski uključiti.

# 2. Provjerite internetsku vezu

Internetska povezanost može ometati izvedbu Sirija. Dakle, pametno je provjeriti internet na Apple Watchu i uparenom iPhoneu. Pored toga, provjerite vezu između vašeg iPhonea i Apple Watcha.

Da biste riješili probleme, isključite Bluetooth i Wi-Fi iz kontrolnog centra. Nakon nekog vremena ponovno se povežite i provjerite je li problem riješen.

# 3. Uključite i isključite način rada u zrakoplovu

Način rada u zrakoplovu može vam pomoći da resetirate mrežne postavke. Pritom bi sat mogao automatski ispraviti problem.

 1. Prijeđite prstom prema gore na satu za pozivanje Kontrolni centar
 2. Dodirnite Zrakoplovni način kako bi to omogućili. Kartica postaje narančasta, što znači da je način rada u zrakoplovu sada aktivan.
 3. Nakon nekoliko minuta isključite Zrakoplovni način

# 4. ISKLJUČITE I UKLJUČITE Siri

Ako Siri ne reagira na Apple Watchu, možda će vam pomoći resetiranje postavki. Ideja je isključiti Siri, prisilno ponovno pokrenuti uređaj, a zatim uključiti Siri. Krenimo prvo s Apple Watchom:

 1. Otvori Postavke aplikaciju na satu
 2. DodirniteSiri.
 3. Isključite prekidač pored Hej Siri.
 4. Sada ponovo pokrenite svoj Apple Watch.

  Bilješka: Pritisnite i držite bočnu tipku dok se na zaslonu ne pojavi klizač za isključivanje. Povucite klizač da biste isključili uređaj. Nakon isključivanja sata pritisnite i držite bočni gumb dok se ne pojavi Appleov logotip

 5. Ići PostavkeSiriHej Siri
 6. Uključite prekidač

Kad završite, provjerite odgovara li Hej Siri na vašu naredbu ili ne. Ako nije, pokušajte resetirati s iPhonea.

Idite na iPhonePostavke aplikacija → Siri & Search → IsključiSlušaj Hej Siri → prisilno ponovno pokretanje.

Nakon što se uređaj ponovo pokrene,Postavke Siri & Search → UključiSlušaj Hej Siri.

# 5. Prisilno ponovno pokrenite sat

Ponekad je hard reset sve što vam treba za ispravljanje raznih pogrešaka. Sve što morate učiniti je samo istovremeno držati digitalnu krunicu i bočni gumb 10 sekundi kako biste prisilno ponovno pokrenuli Apple Watch.

# 6. Provjerite ima li mikrofona ili zvučnika bilo kakve blokade

Možda vaš zaštitni slučaj ili nešto blokira mikrofon ili zvučnik. Uklonite prepreku i pokušajte dati Siri naredbu. Ako Siri i dalje ne radi, pokušajte sa sljedećim koracima na popisu.

# 7. Provjerite Postavke jezika i regije

Prvo i najvažnije, provjerite i osigurajte postavku jezika Siri. Ako je sve u redu, problem bi mogao nastati zbog različitih postavki jezika i regije Siri na vašem iPhoneu i Apple Watchu.

Dakle, provjerite, upravljajte i u skladu s tim promijenite postavku. Za postavku iPhonea otvoritePostavkeOpćenitoJezik i regijaiPhone jezik.

Što se tiče postavki Apple Watcha, otvoriteAplikacija za gledanjena vašem iPhoneu → Moj sat→ OpćenitoJezik i regija→ Jezik sustava.

Iako obično Apple Watch zrcali ove postavke s iPhonea. Postoje šanse da se ne podudaraju, zbog čega Siri ne reagira na Apple Watchu. Ako je ovdje sve u redu i problem se nastavi, prijeđite na sljedeće rješenje.

# 8. Poništi diktat

Kad na zaslonu vidite indikator Siri, ali ne možete slušati što osobni asistent govori ili se čini da ne govori, slijedite ovo brzo rješenje:

 1. Otvoren Postavke i odaberiteOpćenito.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Tipkovnica.
 3. Isključi Omogući diktiranje.
 4. Nakon nekoliko minuta uključite Omogući diktiranje.

To bi trebalo riješiti problem ako vas Siri nije mogla čuti ili pravilno prepoznati govor.

# 9. Ažurirajte WatchOS

Apple često nudi ispravke programskih pogrešaka u svojim najnovijim ažuriranjima. Ako je dostupno ažuriranje, moglo bi se lako riješiti problem bez problema.

Obavezno ažurirajte svoj upareni iPhone na najnoviju verziju iOS-a. Također, pripazite da je sat na punjaču i da je napunjen najmanje 50 posto.

 1. Spojite iPhone na Wi-Fi i držite iOS uređaj pored sata
 2. Na svom iPhoneu pokrenite Aplikacija za gledanje → Kartica Moj sat → Općenito → Ažuriranje softvera.
 3. Sada preuzmite ažuriranje. Kada se zatraži lozinka za iPhone ili lozinku za Apple Watch, unesite je

Pametni sat držite na punjaču dok se ažuriranje uspješno ne dovrši. Također, ako želite, svoj Apple Watch možete izravno ažurirati.

# 10. Otkažite uparivanje i uparite svoj sat s iPhoneom

Ako ništa drugo ne uspije, uparivanje i popravak sata s vašim iPhoneom možda će uspjeti. Ne brinite se zbog podataka jer će se iPhone napraviti sigurnosna kopija prije nego što se upari.

Da biste prekinuli uparivanje, pokrenite aplikaciju Watch na iPhoneu i idite na karticu Moj sat. Dodirnite "i 'ikonaOtkažite uparivanje Apple Watcha.

Sada,Unesite lozinku za Apple ID i DodirniteRasparavanje.

Nakon izrade sigurnosne kopije, Apple Watch automatski će se isključiti s vašeg iOS uređaja. Zatim će se vratiti na tvorničke postavke. Sada jednostavno uparite uređaj s iPhoneom. Nakon dovršetka uparivanja provjerite radi li Siri.

Odjava

Jesu li vam ova rješenja pomogla u rješavanju problema sa Siri koji ne radi na Apple Watchu? Recite nam to u komentarima ispod. Samo u slučaju da vam nijedno od gore navedenih rješenja nije uspjelo, kontaktirajte Apple za pomoć.

Možda biste htjeli i provjeriti:

 • Kako prisilno napustiti aplikacije Apple Watch
 • Kako čitati oporavak otkucaja srca na Apple Watchu i iPhoneu
 • Apple Watch ne reagira ili se NE UKLJUČUJE? Kako to popraviti