Blog

iPhone nastavlja tražiti lozinku za Apple ID? 8 popravaka (iOS 14)

Nakon ažuriranja na najnoviju verziju iOS-a, vaš iPhone može neprestano tražiti lozinku za Apple ID. Mogući razlozi za to mogu biti neuspješno preuzimanje ili problem s postavkama vašeg računa u iCloud, iMessage, FaceTime ili App Store. Ne brinite! U ovom ću članku pokazati što možete učiniti kada vaš iPhone nastavi tražiti lozinku za Apple ID!

 1. Ponovo pokrenite iPhone
 2. Ažurirajte svoj softver
 3. Provjerite ažuriranje aplikacija
 4. Isključite iMessage i FaceTime
 5. Odjavite se s Apple ID-a i iClouda
 6. Poništite lozinku za Apple ID
 7. Resetirajte iPhone sve postavke
 8. Izradite sigurnosnu kopiju i vratite svoj iPhone

Rješenje 1. Ponovo pokrenite iPhone

Ponovno pokretanje je bitna stvar koju mnogi ljudi previđaju. Ali to djeluje u rješavanju nekoliko vrsta softverskih problema. Ako vaš iPhone neprestano traži lozinku za Apple račun, ponovo ga pokrenite pomoću gumba. Evo kako to možete učiniti. Ići Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti.

Nakon otprilike minute, uključite telefon i problem možda nestane. Ako ne, slijedite sljedeća rješenja.

Rješenje 2. Ažurirajte svoj softver

Apple uvodi više ispravki programskih pogrešaka sa svakim iOS-om, ali ponekad se nekoliko njih možda neće riješiti. U takvoj situaciji viško je savjetovati da ga ažurirate na najnoviju verziju iOS-a. Otvori Postavke aplikaciju, dodirnite Općenito.

Sada dodirnite Ažuriranje softvera. Ako imate ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

Rješenje 3. Provjerite ažuriranje aplikacija

Postupak provjere ažuriranja aplikacija nezavisnih proizvođača malo se promijenio u iOS-u 14 ili 13. Ali i dalje ostaje uglađen i dostupan. Dugo pritisnite Ikona App Store a zatim dodirnite Nadopune. Ako imate ažuriranja aplikacija, dodirnite AŽURIRAJ pored pojedinih aplikacija. Možete i dodirnuti Ažuriraj sve.

Ponekad se može dogoditi da se tijekom dobivanja besplatnih aplikacija ili čak prilikom ažuriranja aplikacija od vas zatraži da unesete lozinku za Apple ID. Da biste izbjegli takve situacije, možda ćete vidjeti kako preuzeti besplatne aplikacije bez lozinke.

Rješenje 4. Isključite iMessage i FaceTime

Privremeno isključivanje (i ponovno uključivanje) iMessagea i FaceTimea može raditi. Evo kako.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Poruke.
 2. S vrha isključite iMessage.
 3. Sada se vratite na Postavke opet i dođite doFaceTime.
 4. IsključiteFaceTime.

Sada ponovo pokrenite telefon i ponovno omogućite ove potrebne usluge slijedeći gornje korake. Nakon ovoga vaš iPhone može slučajno prestati tražiti lozinku za Apple ID.

Rješenje 5. Odjavite se s Apple ID-a i iClouda

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Natpis Apple ID od vrha
 2. Pomaknite se do kraja i dodirnite Odjavi se.
 3. Unesite lozinku za Apple ID. Zatim dodirnite Isključiti.
 4. Sukladno tome, odaberite zadržati kopiju kalendara, kontakata i privjeska. Za ovo uključite njihove prekidače. Napokon, dodirnite Odjavi se i potvrdi.
 5. Ponovo pokrenite iPhone
 6. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Prijavite se na svoj iPhone. Unesite svoj Apple ID, lozinku i slijedite jednostavne upute na zaslonu

Rješenje 6. Ponovno postavite lozinku za Apple ID

 1. Pokrenite Postavke aplikaciju i dodirnite svoj Apple ID s vrha
 2. Dodirnite Lozinka i sigurnost.
 3. Dodirnite Promijenite lozinku. Unesite lozinku za iPhone ako se to zatraži
 4. Unesite novu (i sigurnu) lozinku za Apple ID. Ponovno ga unesite i dodirnite Promijeniti.

Ponovo pokrenite iPhone i ovo vas slučajno traženje iCloud lozinke možda više neće ometati. Ovdje također možete pročitati: Kako resetirati lozinku za Apple ID?

Rješenje 7. Resetirajte iPhone sve postavke

Ovaj postupak vratit će sve postavke koje ste promijenili na iPhoneu na zadane. To uključuje lozinke za Wi-Fi, Bluetooth uređaje, postavke lokacije, VPN konfiguraciju, postavke tipkovnice i još mnogo toga. Međutim, neće izbrisati nikakve osobne podatke. Ipak, preporučuje se da napravite sigurnosnu kopiju prije nego što nastavite.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Nakon toga dodirnite Resetirati.
 2. Zatim dodirnite Poništi sve postavke, unesite lozinku uređaja i potvrdite.

Rješenje 8. Izradite sigurnosnu kopiju i vratite svoj iPhone

To je pomalo dugotrajan postupak koji ima dva glavna dijela - napravite sigurnosnu kopiju i zatim vratite (detaljni vodiči - obavezno ih slijedite). Evo kratkog sažetka u jednostavnim koracima.

1. Sigurnosna kopija iPhonea na iCloud: Za to otvorite Postavke aplikacija → dodirnite Apple ID odozgo → iCloud → pomaknite se prema dolje i dodirnite iCloud sigurnosna kopija → uključite prekidač za iCloud sigurnosna kopija → dodirnite Napravite sigurnosnu kopiju odmah. Pričekajte da se sigurnosna kopija dovrši.

2. Izrada sigurnosne kopije iPhonea na Macu ili računalu: Otključajte iPhone i povežite ga s računalom. Vjerujte računalu ako vas pitaju. U iTunesu (PC i stariji Mac) kliknite logotip iPhonea. U Finderu (Mac koji pokreće macOS Catalina) kliknite svoj iPhone ime s lijeve bočne trake.

Sada, u Općenito , kliknite okvir za Napravite sigurnosnu kopiju svih podataka na iPhoneu na ovom Macu.

Odaberite Šifriraj lokalnu sigurnosnu kopijui unesite lozinku da biste je osigurali. Na kraju, kliknite na Natrag natrag.

3. Prije resetiranja, moramo isključite Find My iPhone: Da biste to učinili, otvorite Postavke aplikacija → dodirnite natpis Apple ID odozgo → Pronađi mojuPronađi moj iPhone.

Sad isključitePronađi moj iPhone → Unesite lozinku za iPhone i dodirnite Isključiti.

4. Izbriši sve: Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim dodirnite ResetiratiIzbriši sav sadržaj i postavke. Unesite lozinku za iPhone i potvrdite.

5. Nakon završetka brisanja, morate ponovo postaviti iPhone. Slijedite jednostavne upute na zaslonu. Na zaslonu s natpisom "Aplikacije i podaci, ’Izaberi Vrati iz sigurnosne kopije iCloud ili Vratite s Maca ili PC-a prema tome.

Odjava ...

Ovo je 8 rješenja za popravak iPhonea koji neprestano traži pitanje Apple ID lozinke. Nadam se da je jedan od navedenih savjeta pomogao. Molimo vas podijelite s nama jednu ili bilo koju drugu misao u odjeljku za komentare u nastavku.

Čitaj više:

 • Ispravite neuspjelu provjeru, došlo je do pogreške prilikom povezivanja s Apple ID poslužiteljem
 • 6 jednostavnih popravaka za samoodređivanje problema s IP adresom na Macu
 • Ispravci pogreške "Ne mogu pristupiti Apple Fitness + Sadržaju u ovom trenutku"