Blog

Prekid veze Bluetooth uređaja na Macu?

Da li se vaš Bluetooth uređaj poput bežične tipkovnice, dodirne pločice ili čarobnog miša slučajno prekida s Maca i često se ugasi s radara? Ne brinite To je nešto s čime se većina nas susrela u jednom ili drugom trenutku.

Može biti više razloga zašto bi se Bluetooth uređaji opetovano prekidali s vašeg Maca. Na primjer, to mogu biti prilično slaba snaga signala, neuredne baterije ili neka manja tehnička štucanja koja mogu pokvariti vašu zabavu. Isprobajte ova brza rješenja kako biste odmah riješili ovaj dosadni problem!

Bilješka: Prije isprobavanja ovih rješenja, pobrinite se da žičani miš i tipkovnicu držite kod sebe - samo da biste na lakši način proplušali sve održive trikove; pogotovo ako koristite iMac i Mac Mini.

Kako popraviti slučajno prekidanje veze miša, dodirne podloge i tipkovnice na Macu

Rješenje br. 1: Provjerite jesu li Bluetooth uređaji napunjeni

Često sam otkrio da se moji Bluetooth uređaji neprestano prekidaju s Maca kad god su slabi. Čini se da ne funkcioniraju ispravno kad nisu dovoljno napunjeni. Kad se Bluetooth uređaji napune, funkcija im se vraća u normalu. Stoga se pobrinite da uređaj ima potrebnu snagu za nastavak ispravnog rada.

Da biste provjerili razinu baterije, kliknite Bluetooth izbornik, odaberite svoj uređaj. Sada ćete vidjeti preostalu razinu napunjenosti uređaja.

Rješenje br. 2: Isključite / Uključite Bluetooth uređaje

U nekim prilikama mogu riješiti ovaj problem samo isključivanjem / uključivanjem uređaja. Stoga isključite svoj bežični uređaj, ostavite ga neko vrijeme, a zatim ga uključite. Samo pritisnite i držite tipku za napajanje dok se zeleno svjetlo ne ugasi. Zatim ponovno pritisnite gumb za napajanje da biste ga uključili.

Rješenje # 3. Isključite / Uključite Bluetooth, odspojite uređaj i ponovno ga povežite

Kliknite izbornik Bluetooth, odaberite svoj uređaj i kliknite Prekini vezu. Na izborniku ćete vidjeti i opciju Isključi Bluetooth, kliknite je da biste je isključili.

Zatim kliknite Appleov izbornik i odaberite Restart.

Nakon što se računalo ponovno pokrene, uključite Bluetooth i ponovo spojite uređaj.

Rješenje br. 4: Izbrišite profil uređaja i ponovo ga dodajte

Ako uređaj i dalje ne funkcionira do oznake, počnite ispočetka. Izbrišite njegov profil i dodajte ga ponovo. Jednostavno kliknite Bluetooth izbornik i odaberite Open Bluetooth Preferences.

Možete i kliknuti Appleov izbornik → Postavke sustava → Bluetooth.

Sada kliknite "X" pored uređaja koji želite izbrisati i potvrdite ga klikom na Ukloni u skočnom prozoru.

Sada ponovo dodajte uređaj.

Rješenje br. 5: Provjerite jačinu signala / promijenite bateriju

Provjerite jačinu signala vašeg uređaja. Da biste to učinili, kliknite tipku Bluetooth + tipka s opcijama na tipkovnici i odaberite svoj uređaj. Pogledajte RSSI da biste vidjeli snagu signala. Što je broj niži, signal je bolji. Kao na primjer, -20 se smatra vrlo jakim signalom. Sve što je iznad 50 ne smatra se najvišim.

Morate promijeniti bateriju uređaja ako jačina signala nije dobra. Zbog njega (slaba snaga signala) uređaj funkcionira prilično sporo.

Rješenje # 6: Dodajte malo dodatne debljine

Postoji nekoliko korisnih trikova kojima možete pokušati riješiti ovaj ponovljeni problem čarobnog miša s odspajanjem.

  • Izvadite baterije iz Bluetooth uređaja, izrežite sićušnu aluminijsku foliju (veličine približno ½ inča kvadratne), a zatim je omotajte oko negativnog terminala baterije. Zatim instalirajte bateriju u uređaj
  • Drugi je trik ukloniti poklopac baterije miša, zatim izrezati maleni komad papira u pravokutnik (približno 1 inč x ½ inča) i staviti ga na vrh baterija. Zatim ponovo umetnite poklopac baterije
  • Prednost dodavanja ove dodatne debljine je u tome što pruža malo sile između baterije i opružnog kontakta, što može rezultirati boljim spajanjem i jačinom signala

Rješenje br. 7: Ažurirajte svoj Mac

Često možete riješiti brojne probleme samo ažuriranjem računala. Provjerite postoji li dostupno ažuriranje za vaš Mac (idite na App Store → Ažuriranja). Ako je tamo, svakako je ažurirajte na najnoviju verziju.

Donja linija

Siguran sam da bi vam ova iskušana rješenja pomogla u rješavanju ovog problema. Budući da je čest problem s kojim se većina nas u nekom trenutku susrela, ne bi trebao biti previše težak za rješavanje.

Za svaki slučaj, oni ne rade za vas, a problem se nastavlja, možete se obratiti Appleu za pomoć.

Možda biste željeli pogledati ove korisne postove poput toga kako riješiti problem s "računalom / iTunesom ne prepoznaje", kako popraviti sporo pokrenuti Mac i kako riješiti problem s Wi-Fi-om na Macu itd.