Blog

Najbolje putničke aplikacije za iPhone i iPad u 2021. godini

Bilo da se radi o poslu ili radi razonode, putovanje je danas puno ugodnije nego što je bilo čak i prije desetak godina. Postoje jeftiniji letovi i izvrsne ponude koje možete iskoristiti, bez obzira na vaš proračun. Štoviše, širok spektar aplikacija čini stvari još jednostavnijima pružajući vam prikladan način planiranja i organiziranja putovanja s dlana. Dakle, ako vas putnička buga ugrize, pogledajte ove najbolje putničke aplikacije za iPhone i iPad.

 1. Google Maps
 2. Expedia
 3. Uber
 4. Booking.com
 5. Airbnb
 6. Hopper
 7. Skyscanner
 8. KAJAK
 9. TripIt
 10. TripAdvisor
 11. Google prevoditelj
 12. Putnici
 13. Moovit
 14. XE valuta
 15. Packr
 16. Vodiči Lonely Planet
 17. Trail novčanik
 18. Wanderlog Planer putovanja

1. Google Maps

Bez obzira kamo krenuli, dopustite da Google Maps vode i osigurajte da se nikada ne izgubite. Izvanmrežna je karta za više od 220 zemalja i teritorija. Sadrži stotine milijuna tvrtki i mjesta koja čekaju da ih otkrijete.

Ne samo da vam pomaže u navigaciji, već možete pronaći i restorane u svojoj blizini, napraviti popise istaknutih mjesta, podijeliti svoju lokaciju i još mnogo toga. Također možete provjeriti preporuke lokalnih stručnjaka.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. Expedia

Ova je jedna od najboljih aplikacija za planiranje putovanja za vaš iPhone i iPad. Omogućuje vam uštedu na letovima i hotelima, a nudi i besplatno otkazivanje do 24 sata. Dalje, možete naučiti o stvarima koje trebate obaviti na odredištu i korisnim podsjetnicima na putovanje ako želite.

Uz to, zaradit ćete dvostruke bodove Expedia Rewards svaki put kad rezervirate putem aplikacije. Ulaznice su dostupne za predstave, ture, rezervni prijevoz do zračne luke, tematski parkovi i još mnogo toga. Kroz upozorenja vas obavještava o kašnjenjima leta, vremenu odjave hotela itd.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Uber

S prisutnošću u preko 600 zračnih luka u 700+ gradova širom svijeta, Uber je vaš najbolji prijatelj kada se radi o lokalnom kretanju po vašoj destinaciji. Omogućuje vam vožnju biciklima, automobilima i drugim lokalnim prijevoznim sredstvima poput tuk-tuka po razumnoj cijeni.

Nadalje, prije rezervacije možete vidjeti procjenu cijene i imate više mogućnosti plaćanja, poput gotovine ili kartica. Sigurnosne značajke samo pridonose praktičnosti. Na primjer, svoj status putovanja možete u bilo kojem trenutku brzo podijeliti s bilo kojim kontaktom.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4. Booking.com

Bez obzira na vaš proračun za smještaj putovanja, pronaći ćete najbolje mjesto za boravak na Booking.com-u. Ima popise za preko 27 milijuna hotela, domova, apartmana i drugih jedinstvenih mjesta za boravak u cijelom svijetu.

Čisto i brzo korisničko sučelje olakšava upotrebu i sortiranje svojstava prema vašim prioritetima. Štoviše, najbolji dio je taj što često možete ‘rezervirati sada i platiti kasnije’. To vam omogućuje planiranje putovanja čak i kada niste potpuno sigurni u odlazak.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Airbnb

Airbnb je jedna od najboljih iOS aplikacija za putovanja koja je revolucionirala turističku industriju. Olakšava boravak s lokalnim stanovništvom i doživljavanje posebne kulture bilo kojeg mjesta. Možete pretraživati ​​preko 6 milijuna kuća za odmor u preko 191 zemlji.

Dodajte jedinstvena iskustva i događaje u svoj plan puta koji vode domaći stručnjaci. Također možete odabrati da budete domaćin i zaradite novac iznajmljujući putnicima rezervni prostor u svom domu. Također se pazi na sigurnost, a svi korisnici moraju provjeriti svoje profile učitavanjem identifikacijskih dokumenata.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. Lijevak

Hopper vam pomaže preporučujući najbolje vrijeme za rezerviranje leta po najboljoj cijeni. Možete se odlučiti za ‘gledanje’ putovanja do godinu dana unaprijed, a aplikacija će vam savjetovati trebate li rezervirati ili pričekati malo.

Ovo je izuzetno korisno za uštedu na troškovima leta s obzirom na to kako se cijene zrakoplovnih prijevoznika mijenjaju na nepredvidiv način. Trenutno podržava glavne zrakoplovne kompanije u SAD-u, Kanadi i drugim popularnim destinacijama širom svijeta. Također možete rezervirati hotele i automobile za iznajmljivanje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Skyscanner

Baš kao što i samo ime govori, ova besplatna aplikacija za putovanja skenira nebo za najbolje moguće letove koje možete poduzeti. Bez obzira kamo želite ići, Skyscanner će vam pronaći najjeftinije i najbrže ponude leta.

To je u osnovi agregator koji vam štedi dosadan zadatak pretraživanja na web lokacijama s više letova. Štoviše, značajna je značajka da vam kad niste sigurni kamo ići može pronaći najjeftinija odredišta iz početne zemlje. Baš super.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. KAJAK

Ovo je još jedna vrhunska aplikacija za putovanja koja pretražuje tone letova, hotela i automobila za iznajmljivanje kako bi vam pronašla najbolje ponude. Također održava sve vaše planove putovanja organiziranim na jednom mjestu, uključujući besplatna ažuriranja statusa leta, karte terminala zračne luke i sigurnosna vremena čekanja.

Nadalje, možete odabrati odredište i odabrati fleksibilne datume kako biste saznali kada je najbolje doći tamo. A kada planirate grupno putovanje, omogućuje vam dijeljenje rezultata pretraživanja i više informacija pomoću iMessagea kako bi svi mogli biti u toku.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. TripIt

Što se tiče aplikacija planera putovanja, Tripit vrijedi provjeriti. Kada imate duge itinerere, može biti izazov pratiti stvari i sjetiti se kada točno morate uhvatiti sljedeći let. Tripit ovo čini super jednostavnim sinkroniziranjem planova putovanja s vašim kalendarom.

Nakon što se prijavite, svaki put kada rezervirate nešto - let, autobus, vlak, hotel itd. - samo pošaljite e-poruku s potvrdom na [email protected], a aplikacija će se pobrinuti za ostalo. Stvara glavni plan puta koji je vrlo jednostavan za referenciranje i uređivanje kad god želite.

Cijena: Besplatno (TripIt Pro 1 godina - 48,99 USD)

preuzimanje datoteka

10. TripAdvisor

TripAdvisor je već godinama jedno od najpouzdanijih imena u turističkoj industriji. Njihova besplatna aplikacija za putovanja pruža preko 830 milijuna recenzija letova, hotela, aktivnosti, kafića, restorana i još više širom svijeta.

Ideje za putovanja možete spremiti i organizirati te ih zajedno pregledavati i na karti. Nadalje, najopsežnija je svjetska zbirka tura, atrakcija i iskustava. Možete rezervirati putem usluge Apple Pay ili PayPal i po potrebi izvršiti besplatna otkazivanja i izmjene.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

11. Google Translate

Putovanja su fascinantna, ali jezične barijere mogu biti frustrirajuće i stresne. Google Translate dolazi u pomoć olakšavajući prevođenje s 108 jezika tipkanjem. Također možete preuzeti jezike za izvanmrežni prijevod.

Dalje, možete prevesti tekst na slikama za 90 jezika i crtati znakove teksta umjesto da tipkate za 95 jezika. Izgradite svoj strani rječnik glumačkim zvijezdama i spremajući prevedene riječi i fraze za buduću upotrebu.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

12. Putnici

Ako volite spoticanje na cesti, pogledajte ovu aplikaciju koja vam omogućuje pronalazak nevjerojatnih mjesta u blizini i planiranje putovanja s prijateljima. Od lokalnih restorana do nacionalnih parkova i neobičnih atrakcija uz cestu, pronalazi ponešto za svakoga.

Možete se nadahnuti unaprijed izrađenim vodičima za najuzbudljivije i najljepše slikovite rute u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Besplatna verzija aplikacije omogućuje vam započinjanje planiranja s do 7 putnih točaka.

Cijena: Besplatno (Roadtrippers Plus mjesečno - 6,99 USD)

preuzimanje datoteka

13. Moovit

Ako ste zabrinuti da se snađete u nepoznatom gradu, Moovit će vas voditi od točke A do B na najprikladniji način. Sadrži vrijeme vlakova i autobusa, karte i upute u stvarnom vremenu koje će vas voditi s pouzdanjem.

Trenutno podržava preko 3000 gradova širom svijeta. Gotovo je poput osobnog pomoćnika za javni prijevoz koji vam daje detaljne upute za odabrani način prijevoza, poput autobusa, metroa, skutera, šetnje ili čak njihove kombinacije.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

14. XE valuta

Ako ste globetrotter, može biti izazov pratiti različite valute s kojima imate posla. Ova aplikacija olakšava pružanjem brzih konverzija u više valuta, tako da uvijek znate koliko trošite.

Štoviše, kada mijenjate valutu, ova aplikacija može vam osigurati najbolju ponudu po trenutnim cijenama. Također sprema zadnje ažurirane cijene izvan mreže, što je prikladno kad nemate pouzdan pristup internetu tijekom putovanja.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

15. Packr

Bez obzira volite li to ili mrzite, pakiranje je nešto što ne možete zanemariti, bez obzira na to na kakvom putovanju idete. Packr vam može pomoći stvaranjem kontrolnog popisa za pakiranje vašeg kofera na temelju 24 unaprijed definirane aktivnosti.

Dovoljno je unijeti neke kriterije kao što su duljina boravka, vremenski uvjeti itd. I popis pakiranja će se generirati u kratkom vremenu. Štoviše, uči iz svakog vašeg putovanja i prilagođava stavke na temelju vaših želja. Osobni asistent za pakiranje? Ček.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

16. Vodiči Lonely Planeta

Lonely Planet desetljećima je lider na polju putovanja, a ova je aplikacija slična popularnim vodičima na koje se oslanjaju milijuni putnika. Sadrži 8 000+ gradskih vodiča, 352 000+ mjesta i narative koje su kustosi stručnjaka.

Možete otkriti gradske znamenitosti koje morate posjetiti ili izaći s utabanih staza sa kolekcijama. Uz to, razgledajte neke gradove s impresivnim iskustvima od 360º. Spremajte mjesta, tražite točno ono što želite i dobivajte savjete za pouzdano putovanje.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

17. Trail novčanik

Za prosječnu osobu financije su možda najvažniji aspekt putovanja, a ova aplikacija olakšava praćenje vašeg proračuna. Svoje troškove možete kategorizirati prema putovanju ili prema mjesecima, odrediti dnevni proračun i brzo dodavati troškove dok idete.

Kad god dobijete račun ili račun, dodajte ga odmah u aplikaciju kako ga ne biste trebali pamtiti za kasnije. Izgradio ga je putnički par, a testirali su ga mnogi drugi profesionalni putnici, tako da znate da će to biti prava stvar. Za potpunu funkcionalnost morat ćete se odlučiti za kupnje putem aplikacije.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

18. Planer putovanja Wanderlog

Wanderlog je sastavljen od stotina turističkih vodiča, blogova i mapa kako bi vam pomogao da stvorite savršeni plan putovanja. Spremite svoje planove izvan mreže za lak pristup i automatski uvezite potvrde e-pošte kako biste pratili svoje rezervacije.

Dalje, možete surađivati ​​s prijateljima s putovanja kako biste osigurali da su svi na istoj stranici. Povežite se s ostalim putnicima dijeljenjem savjeta i priča o putovanjima. Najbolje od svega je što možete pohraniti podatke o više putovanja, tako da je gotovo poput osobnog pomoćnika za putovanja.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Sumirati!

Pa, kamo vas dalje slijedi lutanje? I koju od ovih sjajnih aplikacija za putovanja dodajete na svoj iPhone? Javite nam u komentarima ispod.

Možda biste htjeli zaviriti u:

 • Najbolje Apple Watch aplikacije za putovanja
 • 14 Obavezni pribor za putovanja za iPhone
 • Najbolje aplikacije za praćenje leta za iPhone
 • Najbolje torbe za putne uređaje za iPhone i iPad