Blog

Kako očistiti i dezinficirati iPhone

Epidemija različitog virusa natjerala nas je da razmišljamo o dezinfekciji naših iPhonea. Izbijanje koronavirusa, zajedno s drugim bolestima, prijetilo je svijetu. Opće je prihvaćena činjenica da bi takav virus mogao preživjeti na nekim površinama i do devet dana.

Budući da u jednom danu često dodirujemo svoje uređaje, vjerojatno ćemo se zaraziti nekim teškim bolestima. I zato moramo dezinficirati iPhone i druge uređaje koje koristimo za komunikaciju.

Appleovi savjeti za dezinfekciju iPhonea

Apple je objavio savjet o upotrebi dezinficijensa na vašem iPhoneu. Prema tehnološkom divu, “Korištenjem 70-postotne maramice od izopropilnog alkohola ili dezinfekcijskih maramica Clorox možete nježno obrisati vanjske površine iPhonea. Ne koristite izbjeljivač. Izbjegavajte vlagu u otvorima i ne potapajte iPhone u sredstva za čišćenje. "

Morate biti oprezni dok dezinficirate iPhone. Slučajni pristup može oštetiti vaš proizvod ili izazvati probleme s kožom.

Stvari koje treba imati na umu

 • Prvo provjerite vodootpornost vašeg iPhonea. Ako se vaš uređaj ne smije namakati vodom, isperite ga vodom iz slavine
 • Isključite iPhone i odspojite kabele
 • Uvijek koristite mekanu, malo vlažnu krpu koja ne ostavlja dlačice
 • Pazite da vlaga ne ulazi u otvore vašeg iPhonea
 • Nikada nemojte koristiti puhalo ili proizvode za čišćenje

Kako dezinficirati iPhone i druge uređaje

 • Upotrijebite dezinficijensa za čišćenje iPhonea
 • Očistite bakterije i klice sa zaslona iPhonea pomoću dezinficirajućih maramica
 • Smart Sanitizers za čišćenje vašeg iPhonea
 • Očistite iPhone koristeći krpe od mikrovlakana
 • Koristite sredstva za dezinfekciju ruku

# 1. Upotrijebite dezinficijensa za čišćenje iPhonea

Čistači zaslona savršen su način za sanaciju vašeg iPhonea. Osim iPhonea, dezinficijensima možete koristiti i za čišćenje ostalih uređaja poput računala, pametnih televizora, tableta, tipkovnica i još mnogo toga.

Značajna značajka vrhunskih sredstava za čišćenje je da ne ogrebu zaslon vašeg iPhonea. Mnoga sredstva za čišćenje nisu toksična i nemaju mirisa; štoviše, vodeći proizvođači ne koriste amonijak i alkohol. Stoga ne uzrokuju iritaciju kože.

Kupite ga od Amazona

# 2. Očistite bakterije i klice sa zaslona iPhonea pomoću dezinficirajućih maramica

Maramice su zgodne i možete se pouzdati u njihove performanse. Dezinfekcijske maramice možete držati u putnoj torbi za čišćenje uređaja u pokretu. Prije nego što pokupite antibakterijske maramice, provjerite razinu izopropila u proizvodu; ne bi trebao biti veći od 70%.

Štoviše, ne biste trebali koristiti izbjeljivač na zaslonu iPhonea. S brzo suhom formulom možete iPhone koristiti odmah nakon brisanja.

Kupite ga od Amazona

# 3. Smart Sanitizers za čišćenje vašeg iPhonea

Evo pametnih sredstava za dezinfekciju koja mogu očistiti vaš pametni telefon tehnologijom germicidnog UV svjetla. U roku od šest neparnih minuta, ovaj prijenosni uređaj ubija sve bakterije i klice na vašem iPhoneu.

Dok je vaš telefon unutar kutije, sredstvo za dezinfekciju napunit će uređaj USB kabelom. Osim vašeg iPhonea, kutija može dezinficirati i druge proizvode poput alata za šminkanje, donjeg rublja, slušalica, naočala, nakita, četkica za zube i još mnogo toga.

Kupite ga od Amazona

# 4. Očistite iPhone koristeći krpe od mikrovlakana

Krpa od mikrovlakana zgodna je opcija za čišćenje iPhonea. Poput maramice, možete držati krpe od mikrovlakana u džepovima ili torbama za prijenosna računala kako biste očistili sve ekrane - pametne telefone, tablete, digitalne fotoaparate, TV, prijenosnike, pa čak i naočale.

Mikrofibra vrhunske kvalitete nježno briše zaslon i ne grebe osjetljivi zaslon vašeg iPhonea. Svakako kupite mekani materijal koji ne ostavlja dlačice koji može upiti i ukloniti prašinu, ulje, mrlje, otiske prstiju i prljavštinu.

Kupite ga od Amazona

# 5. Koristite sredstva za dezinfekciju ruku

U jednom danu provedemo gotovo tri sata na svojim pametnim telefonima, a svoje uređaje pokupimo 58 puta. To ukazuje na to koliko često dodirujemo telefon, koji može sadržavati klice štetnih virusa. Budući da nam užurbani život ne dopušta prečesto pranje ruku, sredstva za dezinfekciju ruku pružaju brzo rješenje.

Antibakterijski dezinficijensi za ruke su bez vode i jednokratni; stoga ih možete koristiti dok putujete. Štoviše, uvijek možete držati ruke bez klica, čak i kad u blizini nema vode. Visokokvalitetno sredstvo za dezinfekciju brzo isparava, a vaše ruke odmah ostaju suhe.

Kupite ga od Amazona

Dezinfekcija koronavirusa i iPhonea

Kao što je gore spomenuto, koronavirus se širi respiratornim kapljicama proizvedenim iz dišnih putova. Virus se može naseliti na bilo kojem elektroničkom uređaju i tamo ostaje čak devet dana. Nakon naše kontinuirane interakcije s iPhoneima i drugim komunikacijskim uređajima, virus nas može brzo zaraziti. Iz tog razloga, ako naši iPhone i drugi uređaji budu dezinficirani, može spriječiti zarazu. Uz to, za ovu bolest ne postoji lijek; stoga je prevencija uvijek bolja od liječenja.

To je sve narode!

Sumirati…

Na kraju bih zamolio sve vas da se brinete o sebi i ljudima oko sebe. Svjetska zdravstvena organizacija i druge organizacije objavile su zdravstvene savjete, tako da ih možete slijediti i kloniti se ovog opasnog virusa.

Članci koje biste možda voljeli čitati ...

 • Najbolje zdravstvene aplikacije za iPhone
 • Apple Watch Health Apps za vođenje evidencije o vašem fitnes režimu
 • Apple Watch Fitness aplikacije da ostanete na vrhu svog zdravlja
 • Sigurnosni savjeti za uklanjanje virusa s iPhonea (Kako)

Kako zaštititi sebe i svoje uređaje od koronavirusa? Podijelite svoje povratne informacije pomoću odjeljka za komentare.