Blog

Super praktični savjeti za tipkovnicu za iPhone i iPad

Ušavši u sve suptilne detalje, sastavio sam najopsežniji popis najslađih savjeta i trikova za tipkovnicu za iPhone i iPad. Izvucite maksimum iz ovih pametnih hakova kako biste povećali brzinu tipkanja!

Svaki korisnik pametnog telefona uvelike ovisi o softverskoj tipkovnici; pogotovo sada kada većinu dana provodimo u tipkanju e-pošte, poruka, komentara, tweetova, opisa itd. Čak i ako imate izvrsnu vanjsku tipkovnicu za svoj uređaj, svladavanje ovih iOS tipkovnih prečaca za iPhone i iPad poboljšat će vaše iskustvo.

Ne samo vi, vrlo malo njih uživa u radu sa softverskom tipkovnicom. No, srećom, Apple je u svoju zadanu tipkovnicu ugradio razne značajke kako bi tipkanje bilo jednostavnije za upotrebu. Ako ste nadogradili na iOS 14 i iPadOS, posebno ste upoznati s QuickPath tipkom za prelazak prstom i prilagođenim fontovima.

Ono što ove trikove čini tako zgodnima jest da se rješavaju nepotrebnih slavina. Uz to, mogu vam drastično promijeniti brzinu tipkanja nakon malo krivulje učenja.

24 iOS tipkovnih prečaca za iPhone kako bi poboljšali vaše iskustvo tipkanja

# 1. QuickPath prevlačenje tipkovnice

Ranije ste morali preuzeti aplikacije tipkovnice treće strane da biste na svojim iOS uređajima koristili značajku prevlačenja tipke. Međutim, iOS 13 promijenio je scenarij ugrađivanjem tipkovnice QuickPath. Dakle, umjesto da tapkate na svako slovo, možete jednostavno prelaziti prstima preko slova i tipkovnica će prepoznati riječ.

Kao i uvijek, možda će vam trebati malo vježbe, ali kad savladate, ovaj stil radije biste voljeli samo za tipkanje na ručnim uređajima. Dodatne pojedinosti o omogućavanju tipke QuickPath prevlačenja na iPhoneu i iPadu potražite u ovom članku.

# 2. Instalirajte prilagođene fontove

Sad, kad je vaša tipkovnica ažurirana na potpuno novu tipkovnicu za prevlačenje prstom, vrijeme je da dodate neke prilagođene fontove. Čitatelj obično pogodi vaše raspoloženje tonom poruke ili emojijem koje ste možda dodali. Sad mogu znati jesu li sretni, bijesni, ozbiljni ili se šale ne samo po riječima, već i po fontu koji ste koristili.

Bilo da tražite nešto vintage ili moderno, složeno ili formalno, ove fontove možete dodati i koristiti na tipkovnicama. Za detaljan vodič pogledajte naš post o tome kako instalirati i koristiti prilagođene fontove u iOS 13 na iPhoneu ili iPadu.

# 3. Dodajte brojeve ili simbole

Ako ne znate brzo unijeti brojeve ili simbole, tipkanje će i dalje biti neravnina. Srećom, prilično je lako ući u njih zahvaljujući gestikulaciji.

Da biste dodali određeni broj ili simbol, dodirnite (123) numerički gumb, prijeđite prstom do tipke koju želite unijeti, a zatim otpustite prst. Najbolja stvar kod ove geste je što se tipkovnica automatski vraća na QWERTY raspored. Dakle, vaše tipkanje ostaje glatka plovidba!

# 4. Brzo unesite veliko slovo

Općenito, što trebamo unijeti veliko slovo kada koristimo tipkovnicu na iPhoneu ili iPadu? Pritisnite tipku Shift, a zatim dodirnite određeno slovo. To ne samo da zaustavlja naše tipkanje, već i oduzima zamah. Ne podnosite više ovog ubojicu produktivnosti!

Da biste pametnije unijeli veliko slovo, dodirnite Tipka Shift i onda prijeđite prstom do slova želite dodati, a zatim otpustiti prst. To je tako jednostavno

# 5. Dodajte naglašene posebne znakove

Upisati "e" prilično je jednostavno, ali što je s upisivanjem "é" ili bilo kojeg takvog naglašenog posebnog znaka koji nije samo jednim dodirom? Pa, ovaj tipkovni prečac za iPhone na iOS-u 13 čini značajku samo jednim dodirom, samo dugim dodirom. Točno, sve što trebate je dodirnuti i držati slovo, na primjer, "e."

Skočni prozor ponudit će vam alternative, prevucite znak koji želite i unesite. To se odnosi i na znakove valuta; krenite prema numerička tipkovnica (123), dodirnite i držite$. Skočni prozor prikazivat će znakove za eure, funte, jene, rupije i druge uobičajene valute.

# 6. Onemogući pregled skočnih znakova

Do sada ste već dobro upoznati maleni skočni prozor tipkovnice QuickType koji prikazuje slovo koje ćete otkucati. Nazvana kao Pregled znakova, ova značajka pruža veliku lakoću zumiranjem odabranih slova. Međutim, neki možda neće uživati ​​u značajci i misle da im ona ometa.

Dakle, možete onemogućiti pregled skočnih znakova s Postavke Općenito Tipkovnica izbornik; Onemogućite pregled pop-up znakova za detaljan korak-po-korak tutorial. Značajno je da ova radnja ni na koji način neće utjecati na naglašenu posebnost znakova.

# 7. Prebaci jezik

Kucate poruku na engleskom jeziku. Ali odjednom vam padne na pamet urnebesna šala i pomislite da se može bolje izraziti na vašem materinjem jeziku ili nekom drugom jeziku po vašem izboru. Vaša pouzdana Appleova tipkovnica razumije potrebu i stoga podržava raspored tipkovnice za većinu jezika.

Da biste dodali podršku za željeni jezik, prvo ćete trebati omogućiti njegov raspored tipkovnice. Kad završite, samo dodirnite i držiteglobus ključ a zatim prijeđite prstom do željeni jezik. Možete i dodirnuti istu tipku da biste prešli na željenu opciju.

# 8. Umetni znak kartice

Kao što ste mogli primijetiti da softverska tipkovnica na vašem uređaju nema tipku Tab, što umetanje znaka kartice na iPhone ili iPad čini malo nezgodnim. Iako nije toliko zeznuto, jer možete koristiti diktat (ikona mikrofona) ili zamjenu teksta na iPhoneu ili Macu. Točan postupak pogledajte u ovom postu.

# 9. Kratkim pristupom postavkama tipkovnice

Zamislite situaciju u kojoj pišete bilješku na iPhoneu. Midway, mislite da vas predviđajuća značajka sprječava da glatko tipkate. Što biste općenito radili? Otvorite aplikaciju Postavke, a zatim idite na okno Postavke tipkovnice da biste isključili predviđanje. Ne bi bilo sjajno ni za vaše vrijeme ni za produktivnost!

Najbolji način da to učinite je dodirnuti i držati globus ključ a zatim pritisnite Postavke tipkovnice. Izravno će vas odvesti u preferencija tipkovnice.

# 10. Tipkovni prečaci za iPadOS 13

Apple je nedavno predstavio operativni sustav posebno za iPad. IPadOS uzima u obzir veličinu zaslona i snagu uređaja te u skladu s tim opslužuje značajke i aplikacije. Dodatno poboljšavajući svoje sučelje, iPad je ugradio neke vrijedne nove tipkovne prečace. Pogledajte naš posvećeni post o tome kako biste pronašli detaljne popise ovih prečaca i kako ih koristiti.

# 11. Koristite funkciju Nifty Key Flick na iPadu

U iOS-u 11, Apple je predstavio super zgodnu značajku nazvanu "Tipke tipkama". Ono što ga čini tako dobrim alatom je sposobnost brzog unosa brojeva ili simbola bez potrebe za prebacivanjem naprijed-natrag.

Da biste unijeli broj ili određeni simbol, sve što trebate je povući tipku prema dolje. Da biste otkrili više o ovoj značajci, preskočite ovdje.

# 12. Pretvorite tipkovnicu u trackpad za lakše pomicanje kursora

Ovo je moja omiljena značajka u aplikaciji za tipkovnicu iOS-a. Kad želim tekst urediti s lakoćom, to postaje potreba sata.

Ranije je ova značajka bila dostupna samo na iPadu i iPhoneu koji podržava 3D Touch. Međutim, Apple ga je stavio na raspolaganje na svim uređajima koji mogu pokretati iOS 12 ili noviji.

Da biste pretvorili tipkovnicu u trackpad, jednostavno dodirnite i držite prst na razmaknica. Zatim, povucite prst za pomicanje kursora.

Na tvoj Uređaj koji podržava 3D Touch, dodirnite i zadržite bilo gdje na tipkovnici da biste pozvali trackpad.

# 13. Odaberite Tekst pomoću tipkovnice kao trackpad

Osim što vam omogućuje brzo pomicanje kursora, "Trackpad" vam također može pomoći da s lakoćom odaberete tekst. Iako ova praktična značajka savršeno funkcionira na iPhoneu koji podržava 3D Touch, vaš posao može obaviti na bilo kojem uređaju koji podržava iOS 12.

Prvo uđite u način rada dodirne pločice pritiskom na razmaknicu ili dodirivanjem i držanjem tipkovnice. Zatim upotrijebite kursor za skok na određeno mjesto. Zatim malo posvijetlite dodir i pritisnite zasivljeni zaslon za pomicanje kursora za odabir teksta.

Da biste saznali više o ovoj skrivenoj značajci, prijeđite na ovaj članak.

# 14. Protresite da biste poništili

Opcija ponavljanja / poništavanja radnje nudi veću fleksibilnost i također štedi puno vašeg vremena. Pogodi što? Ovu funkcionalnost možete koristiti i na iPhoneu i iPadu. Ali da biste to učinili, morate uređaj brzo promućkati. Da, zvuči pomalo ludo, ali posao se učinkovito obavlja.

Bilješka: Provjerite je li uključen. Postavke → PristupačnostDodiruključite prekidač ONPored Shake to Undo.

Recimo da ste nešto napisali i htjeli to poništiti. Protresite uređaj, a zatim u skočnom prozoru dodirnite Poništi. A ako ga želite ponoviti, ponovo protresite uređaj. Zatim, pritisnite Redo Tying.

# 15. Uštedite vrijeme zamjenom teksta

Postoje neke fraze ili rečenice koje često koristimo u svom životu. Umjesto da ponavljate te često ponavljane rečenice, za njih možete stvoriti prečace.

Dakle, kada želite utipkati svoju omiljenu frazu, sve što trebate je samo unijeti prilagođeni prečac i tipkovnica će ga automatski otvoriti. Odaberite je i spremni ste za polazak!

Da biste stvorili prečac za tekst, otvorite PostavkeOpćenitoTipkovnicaZamjena teksta.

Dodirnite Gumb "+"unesite frazu poput "Vidimo se uskoro."unesite prečac poput "SY". → dodirnite Uštedjeti. Da biste saznali više o ovom hakiranju, prijeđite na ovaj post.

# 16. Brže unesite adresu domene

Koliko god impresivno zvučalo, adresu domene možete otkucati s najvećom lakoćom. Bez obzira želite li brzo unijeti naziv web mjesta tijekom pretraživanja u web pregledniku ili ga umetnuti u svoju priču, ovaj vam hak zaista može ubrzati zadatak.

Da biste stavili ruku na ovaj trik, otvorite web preglednik, a zatim dodirnite URL traku za pristup tipkovnici. Zatim unesite početno ime stranice. Sljedeće dodirnite i držite gumb razdoblja. Sada će se prikazati izbornik s nekoliko opcija poput .com, .edu, .org i više. Prijeđite prstom do željenog TLD-a i gotovi ste!

# 17. Upotrijebite način jednostrane tipkovnice na iPhoneu

Postoje slučajevi kada želite otkucati poruke ili poslati komentar s jedne linije samo jednom rukom ili bolje reći palcem. Sačuvajte ovaj trik za ona posebna vremena kada više volite udobnost nego bilo što drugo.

Da biste aktivirali način tipkanja jednom rukom, dodirnite i držiteikona globusa. Zatim imate dvije mogućnosti:Lijevo iudesno načini tipkanja. Pritisnite željenu opciju, a zatim nastavite s tipkanjem kao i obično. Da biste tipkovnicu postavili u normalan položaj, dodirnite znak strelice.

# 18. Otključajte tipkovnicu na iPadu

Kad pristupite tipkovnici, ona se prikazuje na dnu zaslona. Međutim, možete ga premjestiti bilo gdje na zaslonu. Zaista je lijepo i vašem eksperimentu može donijeti ne samo fleksibilnost već i zabavni element.

Da biste otkvačili tipkovnicu, dodirnite i držitemala ikona tipkovnice. Zatim prijeđite prstom do Otkopčajte u izborniku. Dalje, upotrijebite upravo ovu ikonu da povučete tipkovnicu na željeno mjesto.

Kada želite usidriti tipkovnicu, dodirnite i držite ikona tipkovnice. Zatim prijeđite prstom do Pristanište.

# 19. Podijeljena tipkovnica na iPadu

Jeste li znali da možete podijeliti iPad tipkovnicu? Ako ne želite zahvaćati obje ruke ili želite tipkati palcem, ovaj savjet može biti vaša stvar.

Da biste aktivirali ovu značajku, dodirnite i držitetipkovnica tipka dolje desno. Zatim prijeđite prstom do Podjela u malom jelovniku koji se pojavi.

Kad želite tipkovnicu dovesti u normalan položaj, ponovo dodirnite i zadržite istu ikonu. Zatim prijeđite prstom do Pristanište i spajanje.

# 20. Sakrij tipkovnicu na iPadu i iPhoneu

Recimo, napisali ste dugu napomenu i sada želite sakriti tipkovnicu kako biste cijelu priču mogli jednostavnije provjeriti. Prilično jednostavno!

Na vašem iPadu Dodirnitetipkovnica tipka dolje desno do sakrij to odmah.

To je isto kao izravno na iPhoneu. Samo trebaš prijeđite prstom od sredine zaslona prema dolje da skloni tipkovnicu s vidika. A kad želite ponovo prikazati tipkovnicu, samo dodirnite bilo gdje na zaslonu.

# 21. Brzo uđite u razdoblje

Ako ne znate ovaj sjajni mali trik, možda ćete pritisnuti tipkovnicu s brojevima, a zatim dodirnuti tipku točke (ili tačka) da biste je unijeli. U najmanju ruku; prilično je nezgodno i definitivno nije sjajno za vašu produktivnost.

Sljedeći put samo na kraju rečenice želite unijeti točku dvaput dodirnite razmaknicu. Štoviše, nakon razdoblja slijedi razmak koji osigurava da možete napisati sljedeću rečenicu.

# 22. Upotrijebite diktat za pretvaranje govora u tekst

Pretpostavimo da ste u pokretu i iznenada vam na pamet padne jedinstvena ideja. Iako to želite zabilježiti, ne osjećate se zgodno za tipkanje. Tu bi značajka "Diktat" zaista dobro došla u igru!

Jednostavno, otvorite tipkovnicu i pritisnitesićušna ikona mikrofona. Zatim, govori svoje mišljenje. Pretvorit će se u tekst. Na kraju rečenice izgovorite odgovarajuću interpunkciju. Kao, "Gdje je upitnik vašeg brata".

Za povratak na glavni zaslon pritisniteikona tipkovnice. Možete promijeniti jezik diktiranja ili postaviti određeni jezik kao zadanu opciju odlaskom na Postavke tipkovnice. PostavkeOpćenitoTipkovnicaJezik diktata.

Iako je prilično glatka i besprijekorna u upotrebi, ova se značajka trenutno proučava zbog nedavnih slučajeva kršenja privatnosti. Stoga da biste prvo sačuvali sigurnost, možda biste se trebali odreći lakoće i ukloniti ikonu mikrofona s iPhone ili iPad tipkovnice. Ne brinite da smo vas i tamo pokrili.

# 23. Provjerite definiciju riječi

Lagano skrivena ispod omota je opcija provjere definicije riječi. I to se može učiniti s najvećom lakoćom. Jednostavno dodirnite riječ i u skočnom prozoru pritisnite Select. Zatim dodirnite Pogledaj. Na sljedećem zaslonu trebali biste vidi definiciju riječi.

# 24. Što ako tipkovnica nestane?

Iako su sve ove tipkovne prečice za iPhone na iOS-u 13 izvrsne, ali što biste trebali učiniti kad tipkovnica potpuno nestane. Iako se to ne događa tako često, zašto biste vi ili vaš posao patili zbog ovog problema? Pogotovo kad sam ovdje da vam pomognem. Sastavio sam popis osnovnih savjeta i trikova za rješavanje problema po tom pitanju, nadam se da mogu pomoći.

To je poprilično to!

Video: iPhone ili iPad tipkovnički savjeti i trikovi

Pratite nas s nama za još ...

Sad kad su vam svi pametni trikovi na radaru, pojačajte tipkanje kako bi postalo ugodno iskustvo. Ili barem, prstima više nije nezgodno nositi se s tipkama. Iako bi vam se ovaj popis prečaca na tipkovnici za iPad i iPhone mogao smatrati prilično opsežnim i dugim, uvjeravam vas da će vam svaki prečac dugoročno pomoći.

Htjeli biste sustići ove jednako zanimljive priče:

  • Najbolji iOS 13 Siri prečaci za iPhone i iPad
  • iOS 13 Siri prečaci za produktivnost
  • Najbolji iOS 13 Siri prečaci za Apple Music

Imate li lijepih trikova s ​​tipkovnicom? Ne zaboravite ih podijeliti s nama.