Blog

Najbolji vanjski CD / DVD pogoni za Mac u 2021. godini

Apple je počeo prestajati instalirati CD / DVD pogone od uvođenja MacBook Aira u siječnju 2008. Kasnije je Apple prekinuo proizvodnju MacBooka i iMac s optičkim pogonima 2016. odnosno sredinom 2011. godine. Sa svojim novim Mac uređajima ne možete pokretati CD-ove ili DVD-ove. U tu svrhu morate se osloniti na vanjske CD / DVD pogone. Štoviše, potreban vam je vanjski pogon za uvoz filmova i glazbe na iTunes. Ako imate najnoviji MacBook ili iMac (objavljeni nakon 2012. i 2016.), morate kupiti najbolje vanjske CD / DVD pogone.

 1. Apple USB SuperDrive
 2. VerzijaTECH
 3. LG Electronics
 4. Cocopa
 5. Žipow
 6. Rioddas
 7. ISKE
 8. Botee
 9. ivkey
 10. VicTsing

1. Apple USB SuperDrive

Apple tvrdi da njegov USB SuperDrive ima sve što vam treba u optičkom pogonu. Jednostavno, ovaj vanjski pogon posjeduje vrhunsku tehnologiju. Ovaj SuperDrive možete povezati sa svojim MacBook Pro s Retina zaslonom, MacBook Air, iMac ili Mac mini jednim USB kabelom tipa A koji je ugrađen u ovaj SuperDrive.

Dizajn ovog pogona je kompaktan jer je nešto veći od CD kućišta. Ovaj SuperDrive možete nositi bilo gdje u svojoj putnoj torbi ili torbi za prijenosno računalo. Koristite ovaj pogon na stolu ili na ladici. Pogledajte kompatibilne uređaje.

USP: Kompaktan dizajn

Pogledajte na Appleu

2. VerzijaTECH

VersionTECH je jedna od vodećih marki u proizvodnji visokokvalitetnih CD / DVD pogona za Mac. Najkorisnija značajka ovog pogona je da nema gumba za izbacivanje. I ne biste trebali koristiti bilo koji program za vozač ili dodatni izvor napajanja, jer ga može napajati USB priključak.

VersionTECH stvorio je moderan dizajn koji ima izdržljiv metalni završetak s elegantnim srebrnim poklopcem. Izuzetno tanak pogon prikladan je za nošenje bilo gdje. Među ostalim značajnim značajkama, ovaj se pogon može pohvaliti ugrađenim kabelom, vrhunskim materijalom za izvlačenje žice, niskom razinom buke i velikom trajnošću.

USP: Izuzetno tanak dizajn

Pogledajte na Amazonu

3. LG

LG je renomirana marka u svijetu elektronike. Marka je također proizvela vrhunsku dodatnu opremu kao što su power banke, Bluetooth slušalice, tipkovnice, olovke i još mnogo toga. Za vaš Mac, LG donosi ultra tanki vanjski DVD pogon. Sa svojom brzinom pisanja od 8X DVD-R možete brzo prenijeti podatke s DVD-a ili CD-a na MacBook ili iMac.

Tijekom evolucije stila, LG-ov optički pogon postigao je novi status od tanjih do najtanjih. Proizvod zauzima malo prostora na vašem stolu i pruža najbolje performanse svaki put kada umetnete CD ili DVD.

USP: Vrhunska zaštita podataka

Pogledajte na Amazonu

4. Cocopa

Sa svojim brzim sučeljem USB 3.0, Cocopa može brzo prenositi vaše podatke maksimalnom brzinom od 5 GBPS. To Cocopu čini izvrsnim izborom marketinških menadžera koji moraju održavati prezentacije u uredima. Snažna tolerancija kvarova daje stabilne performanse.

Za napredne korisnike Cocopa je upotrijebio ljusku od četkane teksture koja vam daje dobar osjećaj dodira. Sa svojom malom veličinom, ovaj prijenosni DVD pogon možete nositi sa svojim prijenosnim računalom bilo gdje.

USP: Stabilne performanse

Pogledajte na Amazonu

5. Žipow

Pobijedivši USB 2.0 i USB 1.0, Gipow je dizajnirao USB 3.0 vanjski pogon za vaš Mac. Bilo da se radi o vašim filmovima, videozapisima ili audio sadržajima, sve možete brzo prenijeti na svoj Mac. Ako ne želite prenijeti audio / vizualni sadržaj, sadržaj možete gledati ili slušati izravno s pogona.

Ovaj CD / DVD pogon kompatibilan je s više operativnih sustava, osim s MacOS-om. To je plug-and-play pogon koji možete instalirati i koristiti bez ikakvog softvera ili upravljačkog programa.

USP: Moderan dizajn

Pogledajte na Amazonu

# 6. Rioddas

Kad sam otvorio paket, pitao sam se da na ovaj pogon nije priključen kabel. Tada sam shvatio da je kabel pametno ugrađen na dnu ovog pogona. Ovaj inteligentni dizajn može impresionirati svakog korisnika. Ovo je najbolji prijenosni pogon za vlasnike Maca koji moraju puno putovati. Pogon ne zauzima prostor u vašoj putnoj torbi ili torbi za prijenosno računalo.

Za bolju stabilnost na bilo kojoj sjajnoj površini, Rioddas je stavio neklizajuću podlogu na dno. Ova neklizajuća podloga sprječava da vaš pogon padne sa stola ili stola. Višenamjenski CD / DVD pogon može snimati filmove i glazbu.

USP: Dizajn ugrađenog kabela

Pogledajte na Amazonu

7. ISKE

Za razliku od ostalih vanjskih CD / DVD pogona koji pokazuju gumb za izbacivanje, ISKE nema taj gumb za izbacivanje. Kada želite izbaciti CD ili DVD iz pogona, ovu radnju možete izvesti sa svog Maca.

ISKE-ov vanjski pogon može se pohvaliti inteligentnim dizajnom jer nudi ugrađeni dizajn kabela; korisnici ne bi trebali podcjenjivati ​​ovu značajku jer može zaštititi kabel i učiniti vaš pogon prijenosnijim.

USP: Nema gumba za izbacivanje

Pogledajte na Amazonu

8. Botee

Botee je smislio jedinstvenu značajku: sustav za stabilizaciju napona. Ovaj sustav izbjegava visokonaponski ili niskonaponski kabel. Dakle, može zaštititi vaše računalo od bilo kakve štete. Bootee vam nudi besplatno doživotno jamstvo za proizvod, 30-dnevnu zamjenu proizvoda ili povrat novca.

Univerzalna kompatibilnost ovog pogona omogućuje mu rad s više operativnih sustava, osim s MacOS-om. To znači da možete glatko prenijeti podatke s računala sa sustavom Windows na Mac ili obrnuto.

USP: Stabilizacija napona

Pogledajte na Amazonu

# 9. ivkey

ivkey predstavlja jedinstveni dizajn u svom vanjskom CD pogonu koji radi s USB 3.0 brzim sučeljem. Za veću brzinu prijenosa podataka koristite ovaj proizvod i postignite maksimalnu brzinu do 5 GBPS. Uz brzinu dobivate stabilne performanse i jaku toleranciju na kvarove.

Ivkey ima neusporedivu inteligentnu tehnologiju gorenja i potpuno novi čip za ispravljanje pogrešaka. Možete reproducirati svoj audio / vizualni sadržaj bez ikakvih dnevnika ili izobličenja.

USP: Inteligentna tehnologija gorenja

Pogledajte na Amazonu

10. VicTsing

VicTsing donosi višenamjenski vanjski CD / DVD pogon pomoću kojeg možete gledati DVD filmove, snimati datoteke, glazbu, videozapise na drugi CD ili DVD. Također možete instalirati softver i stvoriti sigurnosne kopije diskova itd.

VicTsing nudi robusnu tehnologiju protiv šokova i smanjenja buke. Pogon troši malo energije, a može ga napajati USB priključak; ne biste trebali koristiti nikakav vanjski adapter. Ne propustite tanak i lagan dizajn koji pruža moderan izgled.

USP: Sposobnost ispravljanja pogrešaka

Pogledajte na Amazonu

To je sve!

Sumirati…

Za glatki, brzi i sigurni prijenos podataka, vanjski CD / DVD pogon najbolje je rješenje za vaš Mac. Imajte na umu da možete kupiti bilo koji CD ili DVD s maksimalnim kapacitetom za pohranu podataka, a zatim prenijeti podatke s jednog računala na drugo.

Možda biste se voljeli pozvati i na:

 • Najbolji MacBook Pro / zračni stalci
 • Vanjski USB-C tvrdi diskovi za Mac
 • Najbolji USB čvorišta za MacBook Pro
 • Najbolji vanjski SSD za MacBook Pro

Koji biste vanjski CD / DVD pogon željeli kupiti za svoj Mac?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found