Blog

iPad se ne puni: Kako riješiti problem

Uživajući u jednoj od svojih omiljenih epizoda Igre prijestolja na svom iPadu, vrijeme je da soknete tablet i beskrajno igrate uzbudljivu automobilsku utrku. Ali otkrili ste da se vaš iPad ne puni kad je priključen na računalo i pitate se što točno sprječava mirno napajanje mog tableta. Ne brini, prijatelju!

Moglo bi postojati nekoliko razloga zašto vaš iPad može odbiti naplatiti. Na primjer, to može biti priključak za kvar ili čak zastarjeli softver. Krenimo isprobavati različita rješenja za rješavanje problema s iPadom koji se ne puni!

iPad se ne puni: Kako riješiti problem

Savjet: Izbjegavajte punjenje uređaja dok se puni, jer sprečava njegovo brzo uključivanje. Također nastoji zagrijati uređaj. Uz to, onemogućite značajke gladne napajanja, kao što su usluge lokacije i osvježavanje aplikacija u pozadini, kada je vaš uređaj glavni.

Onemogućite usluge lokacije

Korak 1. Dodirnite Postavke → Dodirnite PrivatnostUsluge lociranja.

Korak 2. Ugasi to.

Onemogući osvježavanje aplikacije u pozadini

Korak 1. Dodirnite Postavke → Dodirnite OpćenitoOsvježavanje aplikacije u pozadini.

Korak 2. Ugasi to.

Očistite priključak

Osigurajte da je Lightning priključak vašeg iPada čist i da nema gomilu, prašinu, vlakna, krhotine i druge slične stvari. Možda sprječava punjenje uređaja. Možete koristiti drvenu ili plastičnu čačkalicu za uklanjanje smeća ako je tamo zapelo.

Ponovo pokrenite iPad

Kad god pronađem svoj uređaj koji muči razne probleme, prvi trik koji pokušavam riješiti je ponovno prisilno pokretanje. Tvrdi reset je dovoljno dobar za uklanjanje loših dijelova koji su možda zapeli na vašem uređaju.

Samo pritisnite i držiteSpavanje / buđenje gumba i gumba Početna odjednom. Držite obje tipke do zaslonaisključuje i pojavljuje se Appleov logotip.

Prebacite USB priključke

Ponekad kad iPad prvi put priključite na računalo ili Mac, USB priključak ga možda neće prepoznati. U tom slučaju morate se prebaciti na drugi USB priključak. Pokušajte promijeniti USB priključke i provjerite pomaže li.

Ako ni to ne pomaže, možete isprobati još nekoliko ispravki danih u nastavku.

Promijenite kabel

Kabeli se mogu s vremenom istrošiti i zaustaviti sigurno punjenje uređaja. Vrlo je malo kabela koji mogu dugo zadržati svoju vrhunsku funkcionalnost. Stoga, pokušajte upotrijebiti drugi kabel da biste vidjeli je li u mogućnosti napuniti vaš uređaj.

Čak i ako to ne pomogne, velika je vjerojatnost da bi to mogao biti slučaj priključka za punjenje na iPadu.

Pokušajte povezati iPad s iPad 12w zidnim punjačem

I dalje dobivate poruku "Ne puni se" na iPadu? Pokušajte uključiti svoj tablet izravno u 12W punjač iz zidne utičnice. U usporedbi s iPhone punjačem od 5 W, iPad punjač od 12 W može puno brže usisavati vaš uređaj. Osim toga, to je i učinkovitije.

Koristite kompatibilni pribor za punjenje

Obavezno koristite kompatibilnu dodatnu opremu za punjenje koju preporučuje Apple. U idealnom slučaju, korištenje zidnog punjača od 12 w savršeno je za punjenje iPada. Za svaki slučaj, ako koristite bilo koji adapter za punjenje treće strane, provjerite je li kompatibilan s vašim uređajem.

Resetirajte postavke na iPadu

U slučaju da vam ništa od gore navedenog nije pomoglo da riješite problem s iPadom koji se ne puni, pokušajmo resetirati postavke uređaja i provjeriti može li to riješiti problem. Učiniti tako,

Otvoren Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj sve postavke

Ovo će samo resetirati postavke koje ste možda prilagodili na iPadu; neće izbrisati podatke.

Čak i ako resetiranje postavki ne riješi problem, to može biti problem sa samim iOS-om. Pokušajte ažurirati iOS na najnoviju verziju.

Ažurirajte iOS svog iPada

Još niste dobili popravak? Provjerite je li na iPadu instalirana najnovija verzija iOS-a. Krivac za ovaj problem mogao bi biti stari softver.

Otvoren Aplikacija za postavke → Općenito → Ažuriranje softvera i instalirajte najnoviju verziju iOS-a. Ako ni to ne pomogne, stvari ovdje postaju malo ozbiljne. Isprobajte još nekoliko trikova spomenutih u nastavku.

Vratite svoj uređaj pomoću iTunesa

Niste uspjeli prevladati problem? Vrijeme je da donesete tešku odluku i vratite je putem iTunesa. Znam da je potrebno puno vremena, ali može riješiti čak i složen problem. U usporedbi s iCloudom, iTunes vraća preopterećenja, ponovno instalira i zatim ponovno učitava sve vaše podatke; čime se uklanjaju svi loši dijelovi koji bi mogli zaglaviti.

Korak 1. Povežite svoj uređaj s računalom Mac ili Windows pomoću USB kabela.

Korak 2. Sada lansirajte iTunes.

Korak # 3. Dalje, morate kliknuti naUređaj ikona u gornjem lijevom kutu.

Korak # 4. Kliknite naSigurnosna kopija i neka bude dovršen.

Korak # 5. Zatim klikniteVrati iPad ...

Nakon što uspješno vratite uređaj, napunite ga ponovo da biste vidjeli je li problem riješen.

Ako ništa ne uspije ... Obratite se Apple podršci

Naišavši na ovaj problem u nekoliko navrata, mogu reći da ga gore navedena rješenja mogu riješiti. U većini slučajeva prisilno ponovno pokretanje ili novi kabel čine trik i omogućuju punjenje iPada kao i obično. No, u slučaju da ne isporuče robu, kontaktirajte Appleovu podršku.

Završavati:

Pa koji je od trikova posao odradio za vas? Bilo bi lijepo znati naziv rješenja. Ako ste uspjeli riješiti problem bilo kojim drugim trikovima (koji nisu gore spomenuti), recite nam i o njima.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Power banke za iPhone i iPad
  • Najbolji iPad Pro slučajevi
  • Najbolje kožne futrole za iPad Pro
  • Kako ograničiti brzinu osvježavanja zaslona ProMotion na 60 sličica u sekundi na iPadu Pro