Blog

Kako dodati vremensku prognozu na traku izbornika Mac

Da me nikad ne uhvati loše vrijeme ili ne dopusti da iznenadne oluje ometaju moje sunčano putovanje, uvijek imam na svom radaru moćnu vremensku aplikaciju. To je glavni razlog zašto sam na traku izbornika Mac dodao vremensku prognozu kako bi praćenje vremenskih prilika bilo malo lakše.

Umjesto pokretanja aplikacije i gledanja vremenskih predviđanja, prikladnije je na traci izbornika baciti pogled na stvarno stanje. Prema onome što sam doživio, mnogi od vas bi radije išli ovim putem. Dopustite mi da vam pomognem da se probijete!

Kako pregledati vremensku prognozu na Mac izborniku

Iskreno govoreći; prikazivanje vremenske prognoze na traci izbornika na macOS-u jednako je jednostavno kao i preuzimanje aplikacije. Doslovno.

Postoji mnogo vremenskih aplikacija za macOS koje vam to omogućuju s lakoćom. Koristit ću aplikaciju Weather Widget Desktop. Djeluje savršeno i smatra se jednom od najljepših vremenskih aplikacija za Mac.

Aplikacija je dostupna besplatno (s određenim ograničenjima) i zahtijeva OS X 10.10 ili noviji, 64-bitni procesor.

Korak 1. Prvo preuzmite Weather Widget Desktop na svoj Mac.

Korak 2. Sada, pokrenite aplikaciju i omogućite mu pristup vašem trenutnom mjestu. Pogoditi u redu u skočnom prozoru.

Voila! Provjerite prikazuje li se trenutno vremensko stanje u izborniku na vašem Macu. Možete kliknuti na sićušna ikona vremena na traci izbornika za prikaz dodatnih informacija poput trodnevne prognoze.

Ako želite da aplikacija prikazuje više, morat ćete nadogradite na pro verziju. Iz istog izbornika možete prijeći na ploču Postavke aplikacije i upotrijebiti druge pogodnosti poput opcije prikazivanja najnovijeg vremena na vašoj radnoj površini.

Ako ikada želite ukloniti ikonu predviđanja vremena s izbornika, jednostavno kliknite na ikona vremena i odaberite Prestati.

Aplikacija se osjeća prilično intuitivno i radi točno. Dakle, definitivno bih volio dignuti palac gore.

Ostale alternative?

Kao što je gore spomenuto, postoji poprilično vremenskih aplikacija pomoću kojih možete to obaviti. Na temelju mog osobnog iskustva, predložio bih da je naziv Prognozna traka (besplatno). Svi su visoko ocijenjeni i mogu prilično dobro ispuniti vaše zahtjeve.

Završavati…

Tako možete bez napora pripaziti na najnovije vremenske uvjete i spasiti se od jakog pljuska. Imate li pitanja? Pucaj dolje.

Voljeli biste na brzinu pogledati i ove postove:

  • Kako sakriti ikone radne površine na Macu: 3 objašnjene metode
  • Kako omogućiti Type to Siri na Macu u macOS Mojave ili High Sierra
  • Poboljšajte vijek trajanja baterije MacBooka
  • Kako staviti svoje ime na traku izbornika Mac: Kratki vodič