Blog

Kako isključiti iPhone bez gumba za napajanje ili bočnog gumba

Za mnoge popravke i upute preporučujemo ponovno pokretanje iPhonea. Najčešći je način upotrebe tipke za uključivanje ili kombinacije bočne tipke s tipkom za glasnoću. Ali, ako ove sklopke ne rade na vašem telefonu ili su oštećene i slomljene, onda? Pa, evo jednostavnih načina za isključivanje i uključivanje iPhonea bez upotrebe fizičkih tipki. Pogledaj.

  • Kako isključiti iPhone bez gumba za napajanje (bočni gumb) i gumba za glasnoću
  • Kako uključiti iPhone bez gumba za napajanje (bočni gumb)
  • Kako ponovno pokrenuti iPhone bez gumba za napajanje

Kako isključiti iPhone bez gumba za napajanje (bočni gumb) i gumba za glasnoću

Na iPhoneu s Face ID-om morate pritisnuti bočnu i bilo koju tipku za glasnoću. Na iPhoneu s Touch ID-om za isključivanje trebate samo desni gumb napajanja. Koji god model imate, koraci u nastavku pomoći će vam da isključite uređaj bez korištenja bilo kojeg gumba.

  1. Otvori Postavke app
  2. Dodirnite Općenito.
  3. Pomaknite se do kraja i dodirnite Ugasiti.
  4. Povucite klizač udesno.

Kako uključiti iPhone bez gumba za napajanje (bočni gumb)

Ako su fizički gumbi oštećeni ili ne rade, možete slijediti gornje korake za isključivanje uređaja. Ali što radite kad morate uključiti iPhone? Lakše je nego što mislite.

Jednostavno uključite iPhone bez upotrebe gumba za napajanje ili bočnog gumba priključite u utičnicu za punjenje. Uređaj će se automatski uključiti. Možete koristiti adapter i kabel koji ste dobili u kutiji ili upotrijebiti ugledni punjač treće strane. IPhone također možete priključiti na Mac ili PC i on će se uključiti.

Bilješka: Ako se iPhone baterija izuzetno ispraznila ili ako uređaj priključite nakon dužeg vremena, trebat će vam nekoliko minuta da se uključi.

Kako ponovno pokrenuti iPhone bez gumba za napajanje

Jednostavnim riječima, ponovno pokretanje samo isključuje uređaj, a zatim ga ponovno uključuje nakon nekoliko sekundi. Za to možete slijediti obje gornje metode.

Međutim, postoji još jedan jednostavan način ponovnog pokretanja bez gumba za napajanje. Morate omogućiti pomoćni dodir, a zatim dodirnuti Restart. IPhone će se automatski isključiti i uključiti (poput ponovnog pokretanja na Macu ili PC-u). Ne morate povući klizač ili ga priključiti na punjenje. To je uredan, zgodan trik.

Odjava ...

Na ovaj način možete uspješno isključiti, uključiti i ponovo pokrenuti iPhone bez upotrebe bilo kojeg fizičkog gumba.

Dalje, možda se pitate kako zaključati iPhone, promijeniti glasnoću i napraviti snimke zaslona ako bočni gumb i gumbi za glasnoću ne rade. Najlakši način je koristiti pomoćni dodir za izvođenje svih ovih radnji.

Druga je mogućnost omogućiti način rada s niskom potrošnjom koji će automatski zaključati iPhone nakon 30 sekundi neaktivnosti. A za glasnoću možete upotrijebiti Control Center ili kontrole glasnoće u aplikacijama za glazbu i glazbene aplikacije drugih proizvođača.

Ovdje također možete pročitati:

  • Kako popraviti ako gumb za uključivanje iPhonea ne radi?
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found