Blog

Kako brže upisati emoji sličice na iPhoneu

Emoji stavlja dušu u razgovor. Ne mogu se sjetiti koliko bi moji razgovori s nekolicinom mojih bliskih prijatelja bili dosadni bez emojija na iPhoneu. Emoji tipkovnica olakšava pronalaženje najčešće korištenih emotikona, ali što ako vam kažem da to može skratiti vrijeme tipkanja tih emojija?

Već smo opisali kako dodati emoji tipkovnicu na vaš iOS uređaj. Sada ćemo pogledati kako stvoriti prečace za emoji sličice kako biste ih brže upisali u razgovor. Pomoću tipkovnih prečaca možete odrediti emojije za pojedine ključne fraze, a to tipkanje emojija čini prilično brzim.

Kako brže ukucajte emotikone na svoj iPhone ili iPad dodavanjem prečaca na iPhone / iPad tipkovnicu

Korak 1. Ići Postavke → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Tipkovnica → Dodirnite Prečaci.

Korak # 3. Dodirnite “+” znak iz gornjeg desnog kuta.

Korak # 4. Sada, sve što trebate je dodirnuti pored "Fraza"Da biste dodali svoj izbor emotikona, a zatim dodirnite pored"Prečac”Da biste umetnuli tekst koji želite pretvoriti u emoji. Kao što je prikazano u nastavku:

Korak # 5. Dodirnite Spremi u gornjem desnom kutu.

Korak # 6. To je to. Gotov si. Sada testirajte radi li prečac. To će raditi svugdje: Whatsapp, iMessage, Notes, Mail .. ako ne želite da se prečac pokrene i postane emoji, dodirnite mali "X" kada dobijete upit za prečac.

Baš tako, sada možete upisati ":)" i on će se pretvoriti u pravi emoji.

Dobro, gdje bi ovo zaista moglo biti korisno?

Ako ste strastveni korisnik IM-a (Yahoo !, AIM, Gtalk itd.), Vjerojatno ste navikli tipkati prečace do smajlića. Naravno, navikli biste često tipkati ':)' ili ': D'.

To možete učiniti i na iPhoneu, ali neka se pretvore u emojije kako bi vaši razgovori bili življi i bolji. Upravo tu je dobro postavljanje ovih prečaca za emoji. Zamislite da utipkate ‘: P’ i pojave se odgovarajući emojiji? Puno bolji i sličniji IM-u, zar ne?

To je sve za sada!