Blog

Ne možete reproducirati YouTube videozapise na iPhoneu i računalu?

YouTube je ogromna zabavna aplikacija koja ima gotovo sve da vas razveseli. No, kao i bilo koja druga aplikacija, nije imuna na probleme ili greške. A ponekad postoje slučajevi kada ne možete reproducirati aplikaciju YouTube na iPhoneu ili računalu. Suočivši se s videozapisima na YouTubeu koji se ponekad nisu reproducirali, morao sam pronaći neka djelotvorna rješenja za rješavanje problema. Ako ste se našli u situaciji kada se videozapisi jednostavno ne reproduciraju i dobijete pogrešku poput "Ne mogu reproducirati videozapise", ovi će vam trikovi možda priskočiti u pomoć!

  • Kako popraviti problem s YouTube videozapisom koji se ne reproducira na iPhoneu i iPadu
  • Kako popraviti YouTube videozapise koji se ne reproduciraju na računalu

Ispravite problem s YouTube videozapisom koji se ne reproducira na iPhoneu i iPadu

Prisilno zatvorite aplikaciju i ponovno je pokrenite

Na vašem iPhoneu 8 Plus ili ranije, jednostavno dvaput pritisnite gumb Početna za ulazak u način prebacivanja aplikacija. Zatim prijeđite prstom prema kartici aplikacije da biste zatvorili aplikaciju.

Na vašem iPhoneu X, prijeđite prstom od trake pokreta i zadržite. Zatim dodirnite i držite karticu aplikacije koju želite ubiti. Zatim dodirnite crveni gumb ili ga povucite prema gore da biste zatvorili.

Provjerite internetsku vezu

Možda niste u mogućnosti reproducirati videozapise ako imate lošu internetsku vezu. Stoga provjerite je li dovoljno jak da vam omogućuje strujanje videozapisa visoke rezolucije.

Odspojite Wi-Fi mrežu sa svog uređaja i ponovno se povežite s njom

Otvorite aplikaciju Postavke na iOS uređaju → Wi-Fi → dodirnite "Ja" gumb pored Wi-Fi mreže. Zatim dodirnite Zaboravi ovaj uređaj i potvrdite.

Dalje, prisilno ponovno pokrenite uređaj. Da biste to učinili na svom iPhone 6s Plus, iPhone SE ili stariji, pritisnite i držite tipku Home i tipku ON / OFF odjednom dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

Na vašem iPhoneu 7/7 Plus, pritisnite i držite tipke UKLJUČENO / ISKLJUČENO i utišavanje odjednom dok se ne pojavi Appleov logotip.

Na vašim iPhone 8/8 Plus i iPhone X, pritisnite i otpustite tipku za pojačavanje glasnoće, pritisnite i otpustite tipku za smanjivanje glasnoće. Zatim pritisnite i držite bočni gumb dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

Nakon što se uređaj ponovno pokrene, ponovno se povežite s mrežom. Provjerite možete li sada reproducirati videozapise. Ako dobro igraju. Uživaj! Ako se problem i dalje javlja, nastavite čitati ...

Isključite / uključite mobilne / mobilne podatke

Otvoren Postavke aplikacija → Mobilni / mobilni podaci i ugasi to.

Sada ponovno pokrenite uređaj, a zatim uključite podatke.

Bilješka: Provjerite jeste li aplikaciji YouTube dopustili pristup mobilnim podacima. Otvoren PostavkeMobilni podaci → Pomaknite se prema dolje i uključite prekidač pored YouTubea, ako je isključen.

Uključivanje / isključivanje načina rada u zrakoplovu

Na vašem iIPhone 8 Plus ili stariji iPhone uređaji, prijeđite prstom prema zaslonu prema gore za pristup kontrolnom centru i uključite način rada u zrakoplovu, pričekajte minutu i isključite ga.

Na vašem iPhoneu X, prijeđite prstom od lijevog kuta prema dolje za pristup kontrolnom centru, prebacite iPhone u zrakoplovni način, pričekajte minutu i isključite ga.

Resetirajte mrežne postavke

Ako i dalje ne možete reproducirati videozapis, vratite mrežne postavke na tvorničke postavke. Uklonit će Wi-Fi lozinke zajedno s podacima za prijavu na web mjesto. Postavke → Općenito → Resetiraj → Dodirnite Resetiraj mrežne postavke i potvrdite.

Očistite povijest gledanja i pretraživanja

Predmemorirani podaci možda sprječavaju nesmetano izvršavanje aplikacije. Stoga očistite aplikaciju tako da može raditi s potrebnim štihom.

Korak 1. Otvorite aplikaciju YouTube na uređaju, a zatim dodirnite svoj profil u gornjem desnom kutu. Zatim, dodirnite Postavke.

Korak 2. Dodirnite Očistite povijest gledanja i potvrdite. Zatim dodirnite Očistite povijest pretraživanja i potvrdite.

Ažurirajte aplikaciju YouTube na uređaju

Koristite li najnoviju verziju aplikacije? Ako nije, ažurirajte aplikaciju na najnoviju verziju. Zastarjela verzija aplikacije možda je kriva.

Otvoren Trgovina aplikacijama → dodirnite nadopune tab → tražiti YouTube a zatim pritisnite gumb Ažuriraj koji se nalazi tik do njega.

Ako video možete reproducirati nakon ažuriranja, sjajno! Ako nije, prijeđite na isprobavanje sljedećeg rješenja.

Izbrišite aplikaciju YouTube i ponovo je instalirajte

Još nemate sreće? Deinstalirajte i ponovo instalirajte aplikaciju YouTube. Jednostavno dodirnite i zadržite aplikaciju, a kad uđe u način uređivanja, dodirnite "X" dugme. Zatim potvrdite. Sada pokrenite App Store i potražite aplikaciju i instalirajte je kao i obično.

Ažurirajte iOS na uređaju

I dalje ne možete reproducirati aplikaciju YouTube na iPhoneu? Pokušajte ažurirati svoj iOS uređaj na najnoviju verziju.

Provjerite je li vaš uređaj najmanje 50% napunjen i povezan s Wi-Fi mrežom.

Korak 1. Otvorite aplikaciju Setting na svom iOS uređaju.

Korak 2. Sada dodirnite Općenito → Ažuriranje softvera.

Korak # 3. Napokon, dodirnite Preuzmi i instaliraj.

Nakon što ažurirate uređaj, otvorite aplikaciju i reproducirajte bilo koji videozapis. Najvjerojatnije možda sada nemate problema.

Ispravite problem s YouTube videozapisima koji se ne reproduciraju na računalu

Obriši podatke pregledavanja

U Chromeu

Prvi trik koji biste trebali pokušati riješiti je brisanje povijesti preglednika. Kolačići i predmemorirani podaci možda stvaraju problem YouTubeu.

Korak 1. Ako upotrebljavate Chrome, kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu → Kliknite na Postavke.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i kliknite na Napredna.

Korak # 3. Obrišite podatke pregledavanja, a zatim kliknite na brisanje podataka.

U Safariju

Ako na svom Macu koristite Safari, kliknite izbornik Povijest → kliknite Obriši povijest, a zatim potvrdite.

U Firefoxu

Korak 1. Kliknite karticu Povijest na vrhu navigacije → Kliknite Izbriši nedavnu povijest.

Korak 2. Kliknite na Jasno sad.

ISKLJUČITE / UKLJUČITE Wi-Fi

Još jedan jednostavan trik koji možete koristiti je isključivanje / uključivanje Wi-Fi mreže. Ako to ne pomogne, spojite se na drugu mrežu ako je dostupna.

ISKLJUČITE / UKLJUČITE svoj usmjerivač

Isključite usmjerivač i pričekajte neko vrijeme, a zatim ga ponovno uključite. Ako to ne pomogne, resetirajte usmjerivač.

Ako je moguće; ažurirajte firmver usmjerivača. Za pomoć se možete obratiti proizvođaču.

To je to!

Završavati:

Pod pretpostavkom da možete ponovno reproducirati videozapise na YouTubeu. Javite nam trik koji vam je pomogao u rješavanju problema.

Možda biste htjeli zaviriti i u ove postove:

  • Kako omogućiti način ograničenja na YouTubeu
  • Kako podijeliti YouTube videozapise pomoću aplikacije iMessage
  • Reproducirajte YouTube videozapise u pozadini na iPhoneu ili iPadu
  • Kako omogućiti tamni način rada na YouTubeu u Chromeu i Firefoxu