Blog

Kako promijeniti telefonski broj iMessage na iPhoneu

Možda je vaš postojeći iPhone telefonski broj već uvelike prošao ili ga više ne koristite previše za komunikaciju sa svojim prijateljima. Što god mogao biti vaš osobni razlog, uvijek možete promijenite telefonski broj u iMessageu na vašem iOS uređaju.

Iako se čini da je postupak jednostavan, ponekad ne ide prema očekivanoj liniji. No, zahvaljujući sjajnom malom triku, uklanjanje postojećeg telefonskog broja iz iMessagea i prebacivanje na novi prilično je jednostavno. Dopustite mi da vam pomognem da savršeno postavite svoj novi broj za iMessaging!

Kako promijeniti iMessage telefonski broj na iPhoneu

Korak 1. Umetnite novi SIM i isključite iMessage:

Prvo što morate učiniti je umetnuti novi SIM i ISKLJUČITI iMessage. Da biste to učinili: prijeđite na Postavke → pomaknite se prema dolje i dodirnite Poruke → ISKLJUČITE iMessage.

Osim toga, također možete otići na Postavke → FaceTime odjeljak i isključiti FaceTime. Uklonit će vaš telefonski broj.

Razlog zbog kojeg ga onemogućavate je ponovno slanje SMS aktivacije za iMessage, što Appleu govori o vašem novom broju.

Ljepljiva napomena: Za svaki slučaj, telefonski broj koji želite ukloniti postavljen je na iPhoneu koji vam trenutno nije dostupan, promijenite lozinku svog Apple ID-a. Riješit će se telefonskog broja sa svih vaših sinkroniziranih iUređaja kao što su iPhone, iPad i Mac.

Korak 2. Isključite i pričekajte:

Obično ljudi odavde skoče na 3. korak i to djeluje. Ali za dobru mjeru isključite uređaj i pričekajte oko 5 minuta prije nego što prijeđete na sljedeći korak.

Korak # 3. Uredite detalje svog telefonskog broja:

Nakon što ponovno pokrenete iPhone, provjerite odražavaju li detalji o telefonskom broju na vašem iPhoneu novi broj. Obično to čine, ali samo da budu sigurni.

Idite na Postavke → Telefon i provjerite prikazuje li "Moj broj" vaš novi broj. Ako ne, uredite ovo.

Također, provjerite jesu li postavke vremena i datuma na vašem iPhoneu postavljene na automatske. (Mogu se naći u Postavkama → Općenito → Datum i vrijeme)

Korak # 4. Ponovno uključite iMessage:

Sada samo prijeđite na postavke Poruka i uključite iMessage.

To bi obično trebalo poslati SMS na Appleove poslužitelje. (to se događa u pozadini). iMessage bi sada trebao biti aktiviran za novi broj. Kako to provjeriti? Sljedeći korak.

Korak # 5. Označite "Pošalji i primi kao"

U odjeljku "Slanje i primanje" trebali biste vidjeti svoj novi broj označen i sivo označen. Ako je ovo polje prazno ili ima vaš stari broj, to znači da postupak nije tekao kako se očekivalo i morat ćete ga ponoviti.

Ako prikazuje vaš novi broj, postavili ste.

To je poprilično to!

Završavati…

Nadamo se da vam je trik pomogao da lako postavite novi telefonski broj za iMessaging. Isprobavši ga u nekoliko navrata, mogu jamčiti za njegovu istinitost. Međutim, volio bih da imate vaše povratne informacije o tome i je li kliknulo umjesto vas.

Uhvatite korak i sa sljedećim postovima:

  • Najbolje alternative iMessage za iPhone i iPad
  • Kako poslati glasovne poruke na iPhone i iPad
  • Kako stvoriti anketu u iMessage Group Chatu na iPhoneu i iPadu

Koje je jedno poboljšanje koje biste željeli vidjeti u iMessageu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found