Blog

iPhone ne šalje slikovne poruke? 8 načina da se to popravi

Ponekad se na vašem iPhoneu pojavi očekivana pogreška u aplikaciji Messages. Kad nekome pošaljete sliku, u razgovoru ćete vidjeti upozorenje "Nije isporučeno". U ovom trenutku ne možete kriviti aplikaciju Messages. Do pogreške može doći zbog problema u postavkama mreže vašeg mobilnog operatera na iMessageu. Usredotočimo se na rješenje i nastavimo s ovim cjelovitim vodičem o popravljanju iPhonea koji ne šalje probleme sa slikom.

 1. Ponovo pokrenite iPhone
 2. Pokušajte ga poslati drugom kontaktu
 3. Omogućite MMS za tekstualnu poruku
 4. Problemi s iMessageom
 5. Provjerite internetsku vezu
 6. Ažurirajte svoj iPhone na najnovije postavke mobilnog operatera
 7. Ažurirajte iOS na svom iPhoneu

1. Ponovo pokrenite iPhone

Prvo što možete učiniti za rješavanje pogreške je ponovno pokretanje iPhonea. Kao što mi se dogodilo nekoliko puta, ponovno pokretanje iPhonea pomoglo mi je riješiti pogrešku. Da biste ponovo pokrenuli iPhone, dugo pritisnite bočne i tipke za glasnoću zajedno. Prijeđite prstom udesno po "Pomaknite se za isključivanje" poruka na zaslonu.

Uključite iPhone i provjerite možete li poslati poruku.

2. Pokušajte ga poslati drugom kontaktu

Da biste osigurali da problem nije na vašoj strani, možete pokušati poslati sliku drugom kontaktu. Ako je isporučen, problem je bio na kraju tog primatelja kojem ste ga pokušali poslati. Međutim, pogreška se može dogoditi ako ste poruku poslali deaktiviranom iMessage kontaktu. Moguće je i da je broj koji ste unijeli bio netočan.

Možete s primateljem provjeriti i potvrditi je li omogućio iMessage, a također je i kontakt broj točan.

3. Omogućite MMS za tekstualnu poruku

Morate uključiti MMS za razmjenu slikovnih poruka u razgovorima na vašem iPhoneu. Možda dobivate pogrešku u aplikaciji Messages ako nije uključena. Provjerite i uključite ga pomoću dolje navedenih koraka.

 1. Otvori Postavke app.
 2. Ići Poruke.
 3. Upaliti MMS poruke prebacite na kartici SMS / MMS u aplikaciji za postavke.

Ako u aplikaciji Postavke ne vidite opciju MMS, vaš je pružatelj mrežne usluge možda ne podržava. Možete ih kontaktirati u vezi s problemom. 

4. Problemi s iMessageom

Appleovi korisnici koji razmjenjuju slike putem iMessagea često se zateknu s istom pogreškom. Ako iMessage šaljete drugom Appleovom korisniku, morate biti sigurni da je uključen iz vaših postavki iPhonea.

 1. Pokrenite Postavke app.
 2. Ići Poruke.
 3. Osigurajte iMessage prekidač je uključen.

iMessage također treba aktivirati na strani primatelja za razmjenu slika na vašem iPhoneu. Također, za slanje iMessage potreban je internet, stoga provjerite radi li Wi-Fi mreža ili podatkovna veza mobitela ispravno.

Bilješka:MMS poruke koje šaljete i primate na iPhoneu pojavljuju se u zelenom oblačiću teksta u razgovorima. Dok se iMessage pojavljuje u plavom tekstualnom oblačiću.

5. Provjerite internetsku vezu

Ponovno pritiskanje gumba "Pokušaj ponovo" nema smisla ako niste uključili Wi-Fi ili mobilne podatke. iMessage se može slati i primati samo ako iPhone radi na internetskoj vezi. Razlog zašto se pojavljuje ova pogreška može biti i slaba Wi-Fi veza ili slaba mobilna podatkovna mreža. Internet vezu možete provjeriti otvaranjem web stranice u pregledniku. Ako možete pregledavati brzo i besprijekorno, možda se pogreška javlja iz nekog drugog razloga.

6. Resetirajte mrežne postavke

Možda nećete moći poslati MMS ako postavke mreže mobilnog operatera nisu ispravno konfigurirane. Ako o njima ne znate ništa, bolje je resetirati nego pokušati ručnu konfiguraciju.

 1. Pokrenite Postavke app.
 2. Ići Općenito postavke.
 3. Pomaknite se prema dolje i dodirniteResetirati - druga zadnja opcija.
 4. Pogoditi Resetirajte mrežne postavke i potvrdite radnju.

Bilješka: Pazite da će se resetiranjem postavki vratiti na zadane verzije.

7. Ažurirajte svoj iPhone na najnovije postavke mobilnog operatera

Usluga vašeg mobilnog operatera izdaje povremena ažuriranja kako bi poboljšala mobilnu upotrebu vašeg iPhonea. Možda se suočavate s problemom MMS-a ako vaš iPhone nije ažuriran na najnovije postavke mobilnog operatera.

Da biste provjerili najnovije postavke mobilnog operatera, otvorite Postavke aplikacija → idite na Općenito → dodirnite Okoi pričekajte tridesetak sekundi. Ako su dostupna ažuriranja, vidjet ćete skočni prozor koji traži da ažurirate postavke. Ako nisu, ažurirani su.

8. Ažurirajte iOS na svom iPhoneu

Apple objavljuje ažuriranja softvera na vašem iPhoneu kako bi ga osvježio u sve nove značajke. Ako ga već dugo niste ažurirali, učinite to pomoću ovih jednostavnih koraka.

Otvori Postavke aplikacija → OpćenitoAžuriranje softveraPreuzmite i instalirajte ažuriranje.

Nakon ponovnog pokretanja iPhonea, pokušajte ponovno poslati slikovnu poruku.

Odjava ...

To su bili svi mogući načini za ispravljanje pogreške s kojom se suočavate tijekom slanja slikovnih poruka na iPhoneu. Sigurni smo da bi vam jedan od njih pomogao da to riješite. Nažalost, ako vaša usluga mobilnog operatera ne podržava MMS, možda biste se odlučili za drugu uslugu. Ako se suočavate s istim problemom tijekom slanja tekstualnih poruka, podignite naš detaljni vodič da biste ga riješili.

Možda ćete ih voljeti pročitati

 • Kako koristiti novu aplikaciju za poruke u iOS-u 14
 • Kako spasiti fotografije iz tekstualnih poruka na iPhoneu i iPadu
 • Zakažite tekstualne poruke na iPhoneu
 • Kako izbrisati sliku ili videozapis iz aplikacije iPhone Messages
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found