Blog

Kako zatvoriti sve Safari kartice, osim postojeće na Macu

Više kartica na vašem Macu stvara dojam da ste radoholičar. Kada vaš šef dođe na jutarnji izlet u ured, sigurno će vas potapšati po leđima zbog istodobnog rada na toliko kartica. Ali ubrzo shvatite da su sve te otvorene kartice usporile vaš Mac dok se počinjete suočavati s nekim propustima ili neodgovaranjem vašeg Maca. Željeli biste zatvoriti sve Safari kartice, osim one na kojoj radite.

Umjesto da istražujete preglednik Safari, pogledajte ovaj vodič kako biste odjednom zatvorili sve nepotrebne kartice. Moguće je na tri različita načina; pomoću miša ili tipki prečaca možete zatvoriti sve Safari kartice ostavljajući onu na kojoj radite. Krenimo dalje ...

Kako zatvoriti sve Safari kartice osim trenutne na Macu

Prije nego što zatvorite sve Safari kartice na Macu, pobrinite se da niste prijavljeni bilo gdje, npr. Gmail, Facebook itd. Sada ste spremni da se riješite svih Safari kartica koje zabranjuju aktivnu karticu.

# 1. Korištenje desne tipke miša

Ne može se svatko sjetiti prečaca za zatvaranje svih Safari kartica spremajući trenutnu karticu. Ako pripadate ovoj brigadi, možete koristiti metodu desnog klika za zatvaranje svih Safari kartica.

Korak 1. Na više kartica odaberite onu koju želite držati otvorenom.

Korak 2. Sada desnom tipkom miša kliknite mišem ili dodirnom pločicom. Ako ne želite kliknuti desnom tipkom miša, držite tipku Control i kliknite karticu.

Korak # 3. Tu se pojavljuje padajući izbornik s nekim opcijama: Kartica Prikvači, Zatvori karticu, Zatvorite ostale kartice, i Premjesti karticu u novi prozor. Trebate kliknuti na Zatvorite ostale kartice s tog jelovnika.

Sve ostale kartice, osim aktivne, bit će zatvorene u vašem pregledniku Safari.

# 2. Korištenje tipke Option + X

Ovo je drugi trik za zatvaranje svih Safari kartica, osim one. Ne biste trebali koristiti nijedan prečac na tipkovnici; morate koristiti miš i tipkovnicu.

Korak 1. Kliknite karticu Safari koju želite zadržati otvorenom.

Korak 2. Zadržite opciju () na tipkovnici i kliknite ikonu za zatvaranje (X) koja se vidi na lijevoj strani kartice Safari.

Ovo će isključiti sve kartice osim one koju koristite u Safariju.

# 3. Tipkovni prečac

Korak 1. Izaberi karticu želite ostati otvoren u pregledniku Safari.

Korak 2. Sada pritisnite Option (⌥) + Command (⌘) + W. Ovo će zatvoriti sve ostale kartice na vašem Safariju. Podrazumijeva se da neće zatvoriti karticu na kojoj radite.

To su svi prijatelji!

Sumirati…

Zatvaranje Safari kartica odjednom i ostavljanje one koja je aktivna način je uštede vašeg vremena. Za korisnike koji imaju naviku raditi na previše kartica, ova je metoda savršeno rješenje za zaustavljanje trošenja baterije vašeg prijenosnog računala.

Možda biste se voljeli pozvati i na:

  • Kako koristiti brzo pretraživanje web stranica u Safariju
  • Kako napraviti snimku zaslona na Macu
  • Dodajte vremensku prognozu na traku izbornika Mac

Mislite li da vam je ovaj trik koristan? Slobodno podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.

Copyright calisportfest.com 2022