Blog

Kako isključiti podrhtavanje za poništavanje na iPhoneu

Apple je prvi put predstavio značajku Shake to Undo u svom iOS-u 9 još 2016. Međutim, Apple ovu značajku zadano uključuje na iPhoneu. Iz tog razloga korisnici dobivaju upozorenja za poništavanje čak i ako slučajno protrese svoje telefone. Dakle, ako vam nije ugodna ova značajka, evo kako možete isključiti Shake to Undo na iPhoneu ili iPadu.

Kako onemogućiti poništavanje podrhtavanja u iOS 13 i iPadOS

  1. Otvoren Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu.
  2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Pristupačnost.
  3. Sada dodirnite Dodir pod odjeljkom FIZIČKI I MOTORNI.
  4. Dalje, isključite Protresite da biste poništili prebacivati.

To je to! Ako želite omogućiti ovu značajku, ponovite iste korake do uključite prekidač pored Shake to Undo.

Sumirati…

Nakon što isključite Shake to Undo na svom iPhoneu, vidjet ćete trenutne učinke na vašem uređaju. Da biste provjerili rezultate, možete na iPhoneu otvoriti aplikaciju Notes ili Mail; sada upišite nešto i protresite uređaj da poništite tekst. Ako se upozorenja za poništavanje ne prikažu na zaslonu vašeg telefona, uspješno ste onemogućili ovu značajku. Sada svoj iPhone možete držati u svojim rukama i krenuti u bilo koju avanturu na otvorenom.

Pristupačnost u sustavu iOS 13 zabilježila je puno korisnih promjena. A najvažnije je njegovo postavljanje u aplikaciju Postavke; ranije je stavljen u General. Na vašim iOS uređajima najbolje što može učiniti je ponovno pokrenuti iPhone bez gumba za uključivanje i početno.

Iz područja iOS-a, Pristupačnost je također proširila svoja krila i na Apple TV. Pomoću prečaca na Apple TV-u možete povećati i cijeli zaslon i filtrirati boje.