Blog

Lokacijske usluge Uvijek UKLJUČENE na iPhoneu? Evo popravka

U iOS-u 13 Apple je izmijenio način na koji aplikacije nezavisnih proizvođača pristupaju lokaciji. Sada, kada prvi put pokrenete aplikaciju, u skočnom prozoru lokacije vidite tri mogućnosti - Dopusti dok upotrebljavate aplikaciju, Dopustiti jednom, i Ne dopustite. Jeste li primijetili da sada više nema mogućnosti za Uvijek? Međutim, u slučaju da korisnik želi aplikaciji dati dozvolu za dosljedan pristup njezinu mjestu, tada bi morao ući duboko u Postavke. Sve u svemu, ovo je izvrsno poboljšanje privatnosti u iOS-u 14 ili 13.

  • Kako promijeniti postavke praćenja lokacije na iPhoneu
  • Kako popraviti iPhone usluge lokacije uvijek na izdanju
  • Kako onemogućiti usluge lokacije za aplikaciju na iPhoneu

Kako promijeniti postavke praćenja lokacije na iPhoneu

Ako postoji aplikacija poput mape treće strane ili aplikacije za praćenje, kojoj je mjesto uvijek potrebno u pozadini, evo kako to dopustiti.

  1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
  2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Privatnost.
  3. Dodirnite Usluge lociranja.
  4. Na popisu pronađite aplikaciju kojoj uvijek želite dati dozvolu za lokaciju. Dodirnite naziv aplikacije i dodirnite Stalno.

Napomena: Možda nećete vidjeti "Uvijek" za sve aplikacije.

Kako popraviti iPhone usluge lokacije uvijek na izdanju

Vidite li ikonu lokacije stalno i nepotrebno na statusnoj traci vašeg iPhonea? Evo načina kako to kontrolirati.

  1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
  2. Dodirnite Privatnost → Dodirnite Usluge lociranja.
  3. Dodirnite Podijeli moju lokaciju. Zatim isključite prekidač za Podijeli moju lokaciju.
  4. Sada se vratite (dodirnite <> gore lijevo), pomaknite se na dno i dodirnite Usluge sustava.
  5. Odavde, isključiti usluge koje ne koristite.

Najvjerojatniji krivci su Dijagnostika i upotreba i Apple oglasi temeljeni na lokaciji. Jednako su vjerojatni, ali povremeno korisni Popularno u blizini mene (koji se koristi u App Storeu) i Prijedlozi u središtu pozornosti. U slučaju potonjeg, kad god tražite mjesto izravno iz Spotlight-a ili pretražujete nešto poput "restorana", ako je prekidač UKLJUČEN, to će pokrenuti usluge lokacije.

Također, isključite sve opcije pod POBOLJŠAVANJE PROIZVODA - iPhone Analytics, Popularno u blizini mene, i Usmjeravanje i promet.

Isključite osvježavanje aplikacije u pozadini: Ako ste aplikaciji dopustili pristup lokaciji i ako

Ovdje isključite određenu aplikaciju ili u potpunosti promijenite ovu značajku.

Kako onemogućiti usluge lokacije za aplikaciju na iPhoneu

Kada otvorite aplikaciju prvi put nakon što je instalirate, možete odabrati "Ne dopusti" da biste joj zaustavili pristup lokaciji čak i jednom. Ali ako ste aplikaciji dopustili da sakuplja lokaciju, ali sada želite vratiti ovo dopuštenje, a zatim slijedite.

  1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
  2. Dodirnite Privatnost → Dodirnite Usluge lociranja.
  3. Odaberite aplikaciju i na sljedećem zaslonu odaberite Nikada.

Aplikaciji sada nije dozvoljen pristup vašoj lokaciji. Imajte na umu da neke aplikacije za vožnju, aplikacije za plaćanje i aplikacije za karte mogu potpuno prestati raditi nakon ovoga. Ako se to dogodi, slijedite gornje korake i u koraku 4 odaberite "Tijekom korištenja aplikacije".

To je sve, prijatelju!

Možda biste voljeli pogledati i:

  • Kako podijeliti svoju lokaciju koristeći Apple Watch
  • Kako ukloniti podatke o lokaciji sa fotografija i videozapisa na iPhoneu ili iPadu
  • Koraci za isključivanje lokacije u Snapchatu na iPhoneu i Androidu

Imate pitanje ili zabunu? Slobodno nas kontaktirajte pomoću odjeljka za komentare u nastavku.