Blog

Kako smanjiti veličinu datoteke s fotografijama na iPhoneu i iPadu

Uz stalno razvijajuće se kamere na našim iPhoneima dolazi do problema s nedostatkom pohrane. Fotografije snimljene na iPhoneu obično mogu imati između 2 i 8 MB, ovisno o količini piksela na slici.

IPhone 11 Series predstavio je neke izvrsne značajke fotoaparata poput telefoto leće i slophija, a najnovija iPhone 12 serija donosi još značajki. Slijedite korake u ovom postu da biste saznali kako smanjiti veličinu datoteke s fotografijama na iPhoneu i iPadu.

Pomoću ove metode možete promijeniti veličinu slika baš onako kako vam se sviđa. Dakle, ako se radujete što će se tiskati taj fantastični obiteljski portret, razmislite o tome da ga prilagodite najboljoj veličini za najvišu kvalitetu pomoću ovih koraka i izbjegavajte mutnu ili pikseliranu sliku.

Kako promijeniti veličinu slike na iPhoneu i iPadu

Korištenje iOS aplikacije Veličina slike

U svrhu ovog vodiča koristim aplikaciju Veličina slike za smanjenje veličina fotografija, ali možete koristiti bilo koju pouzdanu aplikaciju.

 1. Pokrenite App Veličina slike na vašem iPhoneu.
 2. Dodirnite gore lijevo ikona slike i Dopusti pristup u svoju biblioteku fotografija.
 3. Odaberite fotografiju koju želite smanjiti i dodirnite Odaberite.
 4. Sada aplikacija automatski smanjuje veličinu datoteke s fotografijama. Možete vidjeti razliku (1,37 MB → 302,64 KB).
 5. Na kraju dodirnite preuzimanje datoteka da biste spremili komprimiranu fotografiju u svoju biblioteku fotografija.

Korištenje Appleove aplikacije Prečaci

Prije nego započnemo s ovim postupkom, provjerite je li na vašem iPhoneu ili iPadu instaliran iOS i je li uključena postavka Dopusti nepouzdane prečace. Ako ne, to možete učiniti odlaskom na PostavkePrečaciUključite Uključi Dopusti nepouzdane prečace.

 1. preuzimanje datoteka
 2. Pokreni Prečaci na uređaju i dodirnite prečac koji ste upravo dodali. Zatražit će se pristup vašoj biblioteci fotografija, dodirnite 'Dopusti pristup' na skočnom prozoru.
 3. Nakon što dopustite pristup, možete odabrati sliku koju želite smanjiti. Nakon što odaberete, dodirnite Gotovo.
 4. Odaberite veličinu koja vam najviše odgovara i pojavit će se kartica za dijeljenje. Dodirnite 'Uštedjeti' i slika će stvoriti novu veličinu slike.

Gotovi ste i sada možete izbrisati ranije slike.

2 jednostavna načina za promjenu veličine fotografija na iPhoneu i iPadu

Nadam se da sam vam mogao pomoći s ovim uputstvom - javite mi ako ste pronašli neki drugi način komprimiranja fotografija na iPhoneu ili iPadu. Uštedite prostor na uređaju ili povećajte veličinu datoteke i ispišite svoje uspomene - na vama je sada.

Povezane objave:

 • Kako kupiti melodije zvona na iPhoneu
 • Kako zrcaliti Netflix s iPhonea na Smart TV
 • Fotografirajte pomoću noćnog načina rada na iPhoneu
 • Kako snimiti 4K selfi video na iPhone