Blog

Kako popraviti iPhone zaglavljen u načinu za slušalice

Iako slušalice nisu priključene, iPhone i dalje misli i ponaša se kao da su slušalice spojene na 3,5 mm priključak ili Lightning priključak. Zbog toga zvučnik ili slušalica možda neće dopirati. To se naziva ‘iPhone je zaglavio u načinu slušalica.’ Srećom, popravci koji većini ljudi uspješno rade su brzi i jednostavni za slijediti. Pogledajmo dvanaest takvih rješenja za rješavanje ovog problema.

 1. Umetnite i izvadite slušalice
 2. Omogućite i onemogućite način rada u zrakoplovu
 3. Ponovo pokrenite iPhone
 4. Očistite priključak za slušalice ili otvor za grom
 5. Prisilno zatvorite aplikaciju i ponovo je pokrenite
 6. Isključite Bluetooth
 7. Provjerite je li usmjeravanje zvuka poziva postavljeno na Automatsko
 8. Ažurirajte svoj iPhone
 9. Uklonite poklopac ako uzrokuje smetnje
 10. Je li vaš iPhone oštećen vodom?
 11. Poništi sve postavke
 12. Obratite se Apple podršci

1. Umetnite i izvadite slušalice

Ovo je najlakši popravak. Sve što morate učiniti je umetnuti slušalice u njihov priključak ili Lightning port i izvući ih nakon nekoliko sekundi. Za uspješan rezultat možda ćete morati ponoviti ovaj postupak više puta.

2. Omogućite i onemogućite način rada u zrakoplovu

Razmislite o uključivanju i isključivanju načina rada u zrakoplovu kada je iPhone zaglavljen u načinu slušalica.

To možete učiniti iz Kontrolnog centra ili otvoriti Postavke aplikaciju i dodirnite prekidač za Zrakoplovni način. Nakon 15 sekundi dodirnite istu da biste je onemogućili.

3. Ponovo pokrenite iPhone

Ako gornja dva rješenja nisu uspjela, ponovno pokrenite iPhone. To je jednostavan postupak koji uključuje isključivanje uređaja, a zatim ponovno uključivanje.

Za to možete upotrijebiti fizičke gumbe ili otvoriti Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti. Nakon minute uključite iPhone. Ovaj dosadni problem najvjerojatnije će sada biti povijest!

U rijetkim slučajevima, ako ponovno pokretanje nije uspjelo, izvedite ponovno prisilno pokretanje.

4. Očistite priključak za slušalice ili priključak za grom

Nesumnjivo je da su prljavština (i voda) među najvećim neprijateljima bilo kojeg elektroničkog uređaja. Ako iPhone upotrebljavate već duže vrijeme, možda se unutar prašnika smjestilo dovoljno prašine. To često stvara smetnje u pravilnom radu žičnih slušalica.

Mekom krpom ili mekom četkom očistite unutrašnjost priključka za slušalice ili porta Lightning. Također možete potražiti povezane videozapise na YouTubeu koji vam pokazuju kako pažljivo očistiti ove priključke. Osim toga, morate pogledati naš vodič o tome kako očistiti i dezinficirati iPhone i potražiti nekoliko savjeta iz njega.

5. Prisilno zatvorite aplikaciju i ponovno je pokrenite

Moj iPhone često zapne u načinu slušalica kada gledam videozapise u VLC-u. U gotovo svim slučajevima iskopčavanje i ponovno umetanje slušalica djeluje. Ali nekoliko puta nije. Dakle, u ovim se slučajevima preporučuje prisilno napuštanje aplikacije.

Da biste to učinili, na iPhoneima s Face ID-om prijeđite prstom od dna zaslona i držite. Na iPhoneima s gumbom Početna dvaput ga brzo pritisnite. Zatim povucite karticu aplikacije prema gore da je prisilno zatvorite. Nakon nekoliko sekundi ponovo pokrenite aplikaciju i sve bi trebalo raditi besprijekorno.

6. Isključite Bluetooth

Ako s iPhoneom upotrebljavate bežični zvučni uređaj, to u rijetkim slučajevima može uzrokovati ovaj problem. Da biste to riješili, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Bluetooth. Zatim isključite prekidač.

7. Provjerite je li usmjeravanje zvuka poziva postavljeno na Automatsko

Još jedan trik koji bi mogao riješiti ovaj čudni problem je postavljanje automatskog usmjeravanja "Call Audio Routing". Ova značajka određuje koliki će biti audio izlaz tijekom FaceTimea ili telefonskih poziva.

Za to otvorite Postavke aplikacija → PristupačnostDodirNazovite audio usmjeravanjeAutomatski.

8. Ažurirajte svoj iPhone

Prolazi bez puno rasprava da u ažuriranjima softvera Apple pokušava ispraviti greške, dodati nove značajke i poboljšati cjelokupno iskustvo. Stoga je od iznimne važnosti ažurirati vaš uređaj najnovijom verzijom iOS-a.

Za to otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.

Zatim dodirnite Ažuriranje softvera. Ako postoji ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

9. Uklonite poklopac ako uzrokuje smetnje

Koristite li takav slučaj koji djelomično blokira priključak za slušalice ili Lightning port? Morate li upotrijebiti veći otpor za umetanje slušalica s uključenim poklopcem? Ako je odgovor da, uklonite slučaj i razmislite o kupnji predmeta koji ne uzrokuju takve smetnje.

10. Je li vaš iPhone oštećen vodom?

Ako ste iPhone (čak i ako je službeno vodootporan) ispustili u vodu, to bi mogao biti razlog zaglavljenih slušalica. U tim biste situacijama trebali pričekati dok se uređaj potpuno ne osuši. Ako je potrebno, kontaktirajte ovlašteni servisni centar i zatražite da pregledaju uređaj. Uključivanje i rukovanje mokrim elektroničkim uređajem može biti opasno.

11. Resetirajte sve postavke

Ovo uklanja sve postavke koje ste promijenili i vraća ih u zadano stanje. Međutim, to ne utječe na osobne datoteke, aplikacije, glazbu, fotografije itd.

Nakon što isprobate sve ovdje spomenuto i nastavite se suočavati s problemom, vrijeme je za resetiranje svih postavki.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenitopomaknite se na dno i dodirnite Resetirati.
 2. Poništi sve postavkeunesite lozinku za iPhone i potvrdite.

12. Obratite se Apple podršci

Članak prvenstveno teži rješavanju ovog problema ako je uzrok softvera. No, ako je vaš iPhone pretrpio pad ili ako je iz bilo kojeg razloga došlo do fizičkog oštećenja priključaka, morate kontaktirati Appleovu podršku. Oni će ga preuzeti odavde i u skladu s tim vam pomoći.

Odjava

To su bili načini da se izvučete iz situacije kada iPhone zaglavi u načinu slušalica. Koja vam je metoda dala trik? Molimo vas da to spomenete u komentarima dolje.

Budući da ste ovdje, ne zaboravite provjeriti još korisnih povezanih sadržaja kako biste poboljšali svoje znanje o uređaju koji svakodnevno koristite.

 • Najbolje bežične slušalice za iPhone
 • Kako provjeriti razinu zvuka u stvarnom vremenu za slušalice na iPhoneu i iPadu
 • iPhone slušalice ili AirPods reproduciraju se samo na jedno uho? Kako to popraviti
 • Najbolje vodootporne slušalice za plivanje