Blog

Onemogućite upozorenja o ažuriranju softvera Apple na Mac i Windowsima

Nekada smo se bavili problemom uklanjanja preuzimanja ažuriranja softvera s iPhone / iPad. Bilo je mnogo pritužbi korisnika zbog toga, pa smo zaobišli ovaj problem i pronašli rješenje.

Sad se sličan problem pojavio na Appleovom zaslonu za ažuriranje softvera na Windowsima i Macima koji rade na OS X. I ovog smo puta došli i do mogućih rješenja.

Nedavno sam se razbjesnio primanjem skočnog prozora Apple Software Update koji se često pojavljivao na mom računalu samo kako bi mi rekao da trebam ažurirati iTunes, QuickTime i iCloud. Kad sam se malo potrudio da to onemogućim, nisam našao zaobilazno rješenje. Nakon nekoliko pokušaja saznao sam da je rješenje bilo u Planiranim zadacima, a ne u Start-up mapi ili registru.

Ovdje nudimo rješenje za one koji koriste Windows 10, 8, 7, & Vista i Windows XP.

Kako onemogućiti zaslon za ažuriranje softvera Apple na računalu sa sustavom Windows (Windows 10, 8, 7 i Vista)

Korak 1. Kliknite izbornik Start.

Korak 2. Upišite Planer zadataka ili zakažite zadatke u okvir za pretraživanje i pritisnite Enter.

Korak # 3. Jednom kada se otvori prozor Planer zadataka, dvaput kliknite knjižnicu Planer zadataka na lijevoj navigacijskoj ploči.

Nekoliko će se mapa spustiti.

Korak # 4. Dvaput kliknite na mapu Apple.

Korak # 5. Desni klik na AppleSoftwareUpdate.

Korak # 6. Na padajućem izborniku kliknite Onemogući ili Izbriši.

Kako isključiti zaslon za ažuriranje softvera Apple na računalu sa sustavom Windows [Windows XP]

Korak 1. Kliknite izbornik Start.

Korak 2. Zatim kliknite na Programi.

Korak # 3. Kliknite Pribor.

Korak # 4. Idite na System Tools.

Korak # 5. Otvorite planirane zadatke.

Korak # 6. Desnom tipkom miša kliknite AppleSoftwareUpdate.

Korak # 7. Kliknite Izbriši.

Sada više nećete primati one dosadne poruke o ažuriranju za Apple Software.

Ako mislite da samo korisnici sustava Windows primaju tako dosadne poruke ažuriranja softvera, razmislite ponovno. Nisu pošteđeni ni korisnici Maca. Ali postoji rješenje i za korisnike Maca. Međutim, za razliku od Windows, Mac ne nudi nikakvo trajno rješenje. Jedino trajno rješenje je ažuriranje softvera; inače možete samo privremeno onemogućiti centar za obavijesti ili sakriti određeno ažuriranje softvera neko vrijeme. Ali to nije konačno ili trajno rješenje.

Kako zaustaviti da vas ažuriranje softvera ne kuži u Mac OS X-u

Privremeno rješenje # 1. Prijeđite prstom da biste zanemarili obavijest

Ovo je privremeni popravak; kad vidite natpis obavijesti, prijeđite prstom udesno po njemu da biste ga ignorirali nekoliko sati. Ako u App Storeu čeka ažuriranje, ovu radnju morate izvršiti jednom ili dva puta dnevno. Obično radni profesionalci nemaju vremena tražiti trajno rješenje, tj. Ažurirati softver. Stoga će ih ovo privremeno rješenje spasiti od skočnih prozora kada rade na ozbiljnom projektu.

Privremeno rješenje # 2. Onemogućite Centar za obavijesti na jedan dan

Ako želite izbjeći taj podsjetnik za obavijesti cijeli dan, ovo je najbolje rješenje za vas. Kad god vidite bilo kakvo ažuriranje softvera, samo kliknite "Kasnije", a zatim odaberite "Podsjeti me sutra". Ali budite spremni na isto ažuriranje sljedeći dan i dan poslije i tako dalje. Ovo rješenje možete koristiti ako žurite s dovršenjem zadatka.

Privremeno rješenje # 3. Ne smetaj

Ovo je opet privremeno rješenje, ali jedina prednost ove metode je ta što možete biti u toku s obavijestima. Uključite opciju Ne ometaj iz centra za obavijesti; ovo ne skriva samo obavijest o ažuriranju već i sve njih općenito. Sljedeći dan morate slijediti isti postupak da biste ručno uključili onemogućavanje obavijesti. Kliknite Postavke sustava → Obavijesti → Uključi obavijesti.

Raspored Ne ometaj

Ako vam se ne sviđa ideja da omogućite Ne ometaj svaki dan, možete zakazati postupak. Kliknite na Postavke sustava, a zatim idite na Obavijesti, gdje ćete pronaći Ne ometaj kao prvu opciju na lijevoj ploči. Na desnoj ploči možete vidjeti opciju Uključi ne ometaj; unesite vrijeme tijekom kojeg želite omogućiti način Ne ometaj.

Ovo neće prikazati nikakvu obavijest između vremenskog razdoblja koje ste odabrali. Obavijesti će se pojaviti kad je opcija Ne ometaj ISKLJUČENA.

Kako trajno onemogućiti ažuriranje softvera Obavijesti na Macu

Ako se želite riješiti skočnih prozora s svakodnevnim ažuriranjima, idite na ovo rješenje.

Korak 1. Idite na Postavke sustava.

Korak 2. Kliknite App Store. Poništite okvir pored "Automatski provjeri ima li ažuriranja". Da biste provjerili ima li ažuriranja, idite na Mac App Store; ali ovo ne bi trebalo biti stvar vas, jer se možete spasiti od tih iritantnih poruka o ažuriranju softvera.

Ažuriranje softvera

Ovo je najbolja opcija koja pobjeđuje sva gore navedena rješenja. To će spasiti vaš Mac od potencijalnih prijetnji bugova; možete uživati ​​u najnovijim značajkama i sadržajima određenog softvera, a to vašem Macu omogućuje nesmetan rad. Ažurirajte sav softver iz centra za obavijesti ili idite u App Store i ažurirajte svaki po jedan.