Blog

Kako isključiti automatsko ispravljanje pravopisa na Macu

Svi griješimo dok tipkamo, pogotovo kad tipkamo vrlo brzo. Iako je automatsko ispravljanje na Macu zgodan alat, nije potpuno pouzdano. Budući da je alat za ispravljanje pravopisa, ponekad mijenja vaše riječi ili pogađa pogrešne riječi kao ispravke. To može završiti s više uredničkih poslova nego da se automatsko ispravljanje ne pokreće.

Kada izrađujete pismo na engleskom jeziku, automatsko ispravljanje vrlo dobro dolazi. Ali automatskom ispravljanju često nedostaje kontekst i zamijenit će pogrešno napisane riječi riječima koje ne odgovaraju kontekstu. To je problem jer lako možete propustiti ispravak ako temeljito ne lektorirate. Zbog toga neki isključuju značajku automatskog ispravljanja u macOS-u.

Kako onemogućiti automatsko ispravljanje na macOS-u

Korak 1. Kliknite na Izbornik Apple →Odaberite Postavke sustava.

Korak 2. Kliknite na Tipkovnica.

Korak # 3. Sada kliknite na Tekst tab.

Korak # 4. Vidjet ćete potvrdni okvir ispred opcije, Automatski ispravite pravopis. Poništite odabir ove opcije i isključili ste automatsko ispravljanje.

Bilo koja aplikacija koja koristi značajku automatskog ispravljanja sustava više neće automatski ispravljati pogrešno napisane riječi. U aplikacijama poput Pages, Notes, TextEdit itd., Gdje je pravopis pogrešno podvučen, moći ćete lako lektorirati. U ostalim ćete aplikacijama morati nositi urednikove naočale.

Značajka se može ponovno uključiti kad želite dobiti autoispravnu pomoć.

Odjava

Nismo puno čuli o tome koliko su dobre bile ispravke kontekstualnih mogućnosti u MacOS Mojaveu, ali mislim da bi Apple za ovo uvrstio neke cool značajke.

U iOS-u još uvijek završavamo sa smiješnim autokorekcijama (cijeli kult već je uspostavljen). Katastrofe s automatskim ispravljanjem nisu toliko popularne na Macu (ponajviše zato što ne upisujete mnogo neformalnih poruka u Pages ili TextEdit). Ipak, ako vam auto-ispravljanje bude dosadno nametljivo, sada znate kako ga onemogućiti.

Povezani članci:

    • Najbolje tipkovnice za iPhone i iPad
  • Kako pomicati pokazivač miša pomoću tipkovnice na Macu