Blog

Aplikacija ne radi ili se ne otvara na iPhoneu i iPadu

Nakon preuzimanja aplikacije iz App Storea, spremni ste za istraživanje značajki te aplikacije. Ali prvim dodirom na aplikaciju frustrirani ste jer aplikacija ne reagira na vaš dodir. U naletu bijesa željeli biste izbrisati aplikaciju sa svog iOS uređaja.

Ne, ne biste to trebali raditi. Umjesto toga, isprobajte neka rješenja koja smo naveli u nastavku da biste riješili problem jer svaki put ne možete priuštiti brisanje preuzete aplikacije jer ste možda platili nekoliko dolara za neke plaćene aplikacije. Zato budite pametni i imajte strpljenja.

Kako ispraviti preuzetu aplikaciju ne radi na iPhoneu ili iPadu

Što se točno događa na vašem iOS uređaju?

  • Aplikacija se brzo sruši nakon što je dodirnete na početnom zaslonu
  • Aplikacija se uopće ne otvara
  • Otvara se, ali na iOS uređaju možete vidjeti prazan zaslon jer se aplikacija ne učitava
  • Otvara se aplikacija i možete dodirnuti njezine značajke; ali nakon nekoliko trenutaka se sruši

Ako ste žrtva gore navedenih problema, vaš iPhone ili iPad sigurno su pretrpjeli neke neuspjehe:

  • Aplikacija ili iOS zaraženi su programskom pogreškom
  • iOS uređaj je nekompatibilan
  • Loša mrežna veza
  • Pitanje memorije
  • Neispravno preuzimanje

Jeste li iskusili neki od gore navedenih problema na vašem iOS uređaju? Trebali biste slijediti bilo koje ili sva rješenja navedena u nastavku.

Zatvorite i ponovo otvorite aplikaciju

Mnogo je slučajeva kada se aplikacija koju ste preuzeli iz App Storea ne otvori pravilno. To se događa jer vaš iOS uređaj radi s malo memorije ili postoji sukob softvera. Štoviše, ako koristite Jailbroken uređaj, suočit ćete se s više takvih problema. U tom slučaju, jednostavno dvaput dodirnite gumb Početna i pokrenite App Switcher da biste zatvorili dotičnu aplikaciju. Sada ponovo otvorite aplikaciju da biste provjerili radi li dobro ili ne. Još uvijek se suočavate s problemom? Zatvorite sve aplikacije iz App Switchera i ponovo otvorite aplikaciju da biste provjerili njegovu izvedbu.

Ponovo pokrenite iPhone / iPad

Ako postoje neke poteškoće sa samim iOS-om, gornje rješenje neće dati nikakav rezultat. Zatim biste trebali fokus prebaciti na iOS. Što se tiče popravljanja iOS-a, jedno je sigurno: ponovno pokrenite ili ponovo pokrenite uređaj. Samo pritisnite i držite gumb za napajanje na iPhoneu dok ne vidite taj klizač. Sada ga povucite da biste isključili iPhone. Da biste pokrenuli iPhone, držite tipku za uključivanje / isključivanje dok ne vidite taj Appleov logotip. Sada možete provjeriti izvedbu te aplikacije dodirom na početni zaslon.

Koristite li najnoviji iOS?

Postoji mnogo aplikacija koje rade bez problema na najnovijoj verziji iOS-a. Ako preuzeta aplikacija ne funkcionira dobro, trebali biste provjeriti radi li vaš iPhone ili iPad na najnovijoj verziji iOS-a. App Store obično vas sprječava u preuzimanju aplikacija koje zahtijevaju novije verzije iOS-a od one koju koristite. Ali ponekad su neke značajke aplikacije onemogućene u nekim verzijama firmvera.

Suprotno ovoj situaciji, vaš je uređaj omogućila najnovija verzija iOS-a, ali aplikacija nije kompatibilna jer programer možda nije izvršio promjene prema najnovijem ažuriranju.

U obje gore navedene situacije preporučljivo je ažurirati verziju iOS-a tako da je uređaj ažuran i da nitko ne može kriviti vaš uređaj ili iOS.

Provjerite ažuriranje softvera u Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera.

Je li aplikacija ažurirana?

Iako bi to trebalo provjeriti kada preuzmete aplikaciju, ipak možete biti sigurni da lukava aplikacija nije prestara za rad na vašem uređaju. Postoje mnogi programeri koji nakon nekog vremena ne uspiju objaviti ažuriranja.

Programeri aplikacija rade na svim mogućim rješenjima kako bi riješili problem u svojim aplikacijama. Ako se preuzeta aplikacija ne uspije otvoriti, možete potražiti ažuriranja u App Storeu. Pokrenite App Store i dodirnite opciju Ažuriranja s donjeg izbornika.

Uz to, možete omogućiti i automatska ažuriranja na svom iPhoneu ili iPadu tako da ubuduće ne budete imali takvih problema.

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Postavke → Dodirnite iTunes & App Store.

Korak 2. UKLJUČITE Ažuriranja iz odjeljka AUTOMATSKA PREUZIMANJA.

Loša mrežna veza

Aplikacije za društvene medije poput WhatsApp, Facebook, Twitter i druge koriste puno interneta jer korisnici neprestano preuzimaju i prenose audio / video sadržaje, osim tekstualnih poruka. Te se aplikacije ne mogu pokretati na lošoj mrežnoj vezi. Uz to, ne daju željene rezultate ni na mobilnim podacima. Tada biste trebali provjeriti svoju Wi-Fi vezu koja bi se mogla suočiti s nekim problemima. Ako upotrebljavate javnu Wi-Fi vezu, takvi su problemi nerijetki.

Preuzmite drugu aplikaciju

Tko je kriv - vaš uređaj ili aplikacija? To možete potvrditi preuzimanjem druge aplikacije iz App Storea. Preuzmite besplatnu aplikaciju i provjerite radi li to dobro na vašem iOS uređaju. Ako je odgovor da, nema problema s vašim iPhoneom ili App Storeom, ali krivac je sama aplikacija.

Uklonite aplikaciju sa svog uređaja

Nepotpuna instalacija može stvoriti probleme. Vaša se aplikacija može oštetiti tijekom preuzimanja i zato se ne otvara ili ne funkcionira ispravno. Jednostavno rješenje je izbrisati ga ili ukloniti sa svog iOS uređaja. Dodirnite i držite aplikaciju nekoliko sekundi; sve će se aplikacije istovremeno početi micati. Dodirnite ikonu za brisanje (X) u gornjem lijevom kutu aplikacije. Ovom će se radnjom odmah ukloniti oštećena aplikacija. Kasnije možete ponovo preuzeti aplikaciju iz App Storea.

Jeste li razgovarali s podrškom za aplikacije?

Mnogi korisnici ne vole trošiti vrijeme slijedeći sva ova rješenja. Za takve korisnike trebaju se odmah obratiti timu za podršku aplikacijama. Ovu opciju podrške za aplikacije pronaći ćete u App Storeu. Pretražite aplikaciju koja ima problem i na kartici Pregled pronaći ćete podršku za aplikacije. Dodirnite vezu i tamo možete registrirati svoju žalbu. Detaljno objasnite probleme s kojima ste suočeni i nadamo se da ćete dobiti rješenja.

Sumirati…

Uvijek bismo se trebali sjetiti da imamo posla sa softverom i hardverom, koji su stroj. A strojevi su ponekad složeni koliko i ljudske emocije, a samim tim i nepojmljivi. Naveli smo nekoliko osnovnih rješenja problema. Ako problem nije riješen ni nakon što slijedite sva moguća rješenja, odnesite svoj iPhone ili iPad u Appleov centar za podršku.