Blog

Ne možete spremiti fotografije i videozapise WhatsApp na iPhone? Kako to popraviti

Prema zadanim postavkama, WhatsApp sprema sve dolazne medije u fotoaparat vašeg iPhone uređaja. Ali to je pod uvjetom da ste WhatsAppu dopustili pristup aplikaciji Fotografije radi spremanja slika i videozapisa u nju. Ako iz nekog razloga WhatsApp prestane spremati slike i videozapise u fotoaparat, na dva mjesta morate provjeriti jesu li onemogućeni. Evo što trebate učiniti kad se suočite s ovim problemom.

Kako popraviti ne mogu spremiti fotografije ili videozapise WhatsApp-a na iPhone fotoaparat

  • Omogući spremanje dolaznih medija
  • Provjerite postavke privatnosti fotografija na iPhoneu

Omogući spremanje dolaznih medija

Korak 1. Otvoren Što ima na vašem iPhoneu.

Korak 2. Dodirnite Postavke od dolje desno.

Korak # 3. Dodirnite Razgovori → Omogućite prekidač za Spremi u fotoaparat ako je isključen.

Sada zamolite prijatelja da pošalje fotografiju ili videozapis na WhatsApp kako bi testirao sprema li se u rolu kamere ili ne. Ako se dogodi, problem je riješen. Ako nije, prijeđite na sljedeći korak.

Provjerite postavke privatnosti fotografija na iPhoneu

Ponekad, čak i kada je omogućena opcija "Spremi u fotoaparat", WhatsApp ne može spremati slike i isječke u rolu kamere. To je često zato što ste spriječili WhatsApp da pristupi aplikaciji Fotografije.

To se moglo slučajno dogoditi kada ste na skočnom prozoru koji se pojavio zatražili dopuštenje da WhatsAppu pristupite aplikaciji Fotografije dodirnite "Ne dopustiti". Da biste to popravili:

Korak 1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Privatnost.

Korak # 3. Dodirnite Fotografije.

Korak # 4. Dodirnite Što ima.

Korak # 5. Izaberi Čitati i pisati.

Sada prisilno napustite WhatsApp ili ponovo pokrenite iPhone i zamolite prijatelja da vam pošalje sliku. Automatski će se spremiti u iPhoneovu aplikaciju Fotografije.

To je sve gotovo!

Ako obje ove metode ne uspiju, pokušajte u potpunosti izbrisati WhatsApp. Imate mogućnost izrade sigurnosne kopije iz WhatsApp-ovih postavki → Chats → Chat Backup. Zatim ponovo instalirajte aplikaciju i u tom procesu, kada iPhone pita trebate li dopustiti WhatsApp-u pristup aplikaciji Fotografije, dodirnite "Dopusti".

Napokon, bitno je znati da će se fotografije i videozapisi koje ručno preuzimate tapkajući ikonu za preuzimanje pohraniti u aplikaciju iPhone Photos. Ako više želite automatski preuzimati slike i videozapise putem Wi-Fi-ja i mobilnih podataka, otvorite WhatsApp → Postavke → Upotreba podataka i pohrane → Fotografije u odjeljku AUTO-DOWNLOAD MEDIJA → odaberite Wi-Fi i Cellular. Sada se vratite i ponovite ovo za Videozapise.

Možda će vam biti zanimljivi i ovi postovi:

  • Savjeti za popravljanje WhatsApp video poziva koji ne radi na iPhoneu i Androidu
  • Kako upisati podebljano, kurziv i precrtano u WhatsApp na iPhoneu ili Androidu
  • Načini da znam jesam li blokiran na WhatsAppu? Koraci (sa slikama)

U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno to pitajte u komentarima dolje.