Blog

Gazelle.com - Prodajte svoj rabljeni iPhone, iPad, MacBook itd. Na mreži

U današnje vrijeme potrošači imaju puno izbora za kupnju kada su u pitanju pametni telefoni i drugi elektronički uređaji. Ljudi nadograđuju svoje uređaje svake godine. Naravno, to je unosna industrija za proizvođače elektroničkih uređaja, ali nije toliko isplativa za okoliš. Uz svaki kupljeni novi uređaj postoji stari uređaj koji se ili prodaje nekome ili leži negdje u vašoj ladici.

Vremenom se vrijednost starog uređaja amortizira i kad ga bacite, stvara elektroničko zagađenje (e-otpad). Dakle, što biste trebali učiniti kako biste izbjegli financijski gubitak i zaštitili okoliš? Odgovor je jednostavan, prodajte ga na Gazeli. Ako je vaš uređaj prestar za prodaju, odmah ga bacite u ecoATM koji reciklira te stare uređaje i plaća vam gotovinu.

Provjerimo detaljno obje mogućnosti.

Kako brzo prodati stari iPhone, iPad, MacBook na gazeli

Gazellu je ecoATM kupio 2015. godine, čineći je kohezivnom tvrtkom koja pruža dvije usluge - kupnju i prodaju rabljenih uređaja i recikliranje starih uređaja. Usluge tvrtke nisu ograničene samo na Apple proizvode; možete kupiti ili prodati proizvode od Samsunga, Googlea, LG-a i mnogih drugih.

Za početak s faktorom povjerenja, tvrtka je dobila A-ocjenu od Better Business Bureau-a. Osim toga, tvrtka također ima više od 12.000 prodajnih ocjena s prosjekom 4,5 od 5 zvjezdica.

Dvije su mogućnosti trgovanja rabljenim uređajima - putem interneta ili osobno na njihovom kiosku. Kiosci su uglavnom smješteni u trgovačkim centrima gdje izvršna služba kupca pregledava stanje vašeg uređaja i daje vam ponudu. Ako ga prihvatite, odmah ćete dobiti gotovinu.

Za mrežni rad morate posjetiti Gazelle.com i odabrati uređaj koji želite prodati. Odgovorite na nekoliko pitanja o svom uređaju i odmah ćete dobiti ponudu na ekranu. Ako želite prodati, samo unesite svoju adresu e-pošte i slijedite upute za plaćanje.

Treba napomenuti da tvrtka ne kupuje izgubljene ili ukradene uređaje. Ako ste nekome kupili rabljeni pametni telefon, pobrinite se da je zakonit i da nije ukraden.

  • Prodajte iPhone, iPad, MacBook itd.
  • Kupite iPhone, iPad, MacBook itd.

Kako reciklirati iPhone i iPad na ecoATM-u

Ako je vaš uređaj prestar za prodaju, bolje ga je baciti na recikliranje i unovčiti sve što dobijete, poput iPhonea 3G. Tvrtka Apple također ima program recikliranja, ali oni vam mogu plaćati, a možda i ne. Uvijek je dobro imati nekoliko mogućnosti za postizanje boljeg dogovora.

Krenite u jedan od trgovačkih centara u kojem imaju ecoATM, odgovorite na nekoliko brzih pitanja o vašem uređaju na kiosku i bacite ga da odmah primi novac. Nije važno koji uređaj imate, u kakvom je stanju; sigurno ima neku novčanu vrijednost.

ecoATM dobro razumije ovu filozofiju i prikazuje ponudu; ako ga prihvatite, momentalno dobivate gotovinu. Riječ savjeta iz same tvrtke, ako je vaš uređaj u ispravnom stanju, vjerojatno ćete dobiti bolju cijenu prodajom na mreži u Gazeli od bacanja u stroj za kioske. Međutim, postoji jedno ograničenje; kiosk prihvaća samo pametne telefone, tablete i MP3 uređaje.

Tim uređaja koji je primljen na kiosku temeljito provjerava tim stručnjaka. Ako je uređaj dosegao kraj životnog ciklusa, reciklira se kroz R2 certificirane uređaje, vodeći računa da štetne kemikalije iz elektronike nisu izložene okolišu.

Opcija za zamjenu poduzeća

Do sada smo razgovarali o mogućnostima dostupnim potrošačima. Ali ako ste tvrtka koja ima stotine iPhonea, iPada ili MacBooka, također ih možete brzo prodati kroz njihov program za zamjenu u poduzeću. Sve što trebate je unijeti detalje za kontakt i detalje o svom uređaju, njegovoj količini i stanju.

Gazelin tim stručnjaka stupit će u kontakt s vama ponudom. Jednom kada se ugovor zaključi, samo trebate isporučiti uređaje, besplatno. Osim prodaje, imaju i mogućnost kupovine na veliko, a postupak je gotovo identičan.

Posjetite Gazelle.com za više informacija

Završavati…

Tehnologije se razvijaju brzim tempom, i to je u redu. Ali jedan od najznačajnijih nedostataka ovoga je što se i vrijednost starih uređaja brzo smanjuje. Tada vam pomažu tvrtke poput Gazele, gdje možete u tren prodati svoje uređaje. Uz to, ostavit ću konačnu odluku o vama što učiniti s vašom elektroničkom relikvijom.

Jeste li probali Gazelu ili ecoATM? Kakvo je bilo vaše iskustvo? Podijelite to s ostalim korisnicima komentirajući dolje. I ne zaboravite se povezati s našim Facebookom, Twitterom i Telegramom.