Blog

iPhone 6 Značajke: Sve što o tome trebate znati

Apple je danas predstavio iPhone 6 i iPhone 6 Plus (veći, 5,5-inčni model). A ako pratite ovaj i druge iOS tehnološke blogove, gotovo vas ništa ne bi trebalo iznenaditi.

Za one koji traže kompletan set značajki iPhonea 6 koji su otkriveni na Keynoteu, evo punih specifikacija. Imajte na umu da se mnoge značajke obično dijele na iPhone 6 i iPhone 6 Plus, ali ovaj popis odnosi se na specifikacije iPhone 6:

iPhone 6 Značajke

Faktor oblika

IPhone 6 izgleda vrlo slično kako izgledaju svi procurili prototipi i modeli. Viši je od iPhonea 5s i nešto širi također. Zaslon se proteže na 4,7 ″ kako je prethodno prijavljeno / glasina.

IPhone 6 tanak je oko 6,9 mm, koji je tanji od iPhonea 5s (7,6 mm). Opet, ovo je nešto o čemu smo čuli kroz procurile sheme Foxconn.

Faktor oblika je vrlo sličan iPod Touchu: zakrivljeni rubovi, izuzetno tanki i vjerojatno lakši od iPhonea 5s.

Zaslon iPhone 6

Ne spominje se zaslon od safira. To se također nagovijestilo. Umjesto toga, Phil Schiller govorio je o onome što se čini "zaslon ojačan ionima. To je još uvijek zaslon mrežnice s intenzivnim PPI brojevima, ali u konačnici nije OLED. To je bolja verzija LCD-a.

Rezolucija na iPhoneu 6 bit će 750x1440px.

Sučelje

IPhone 6 ima uobičajeno sučelje iOS 8. Aplikacije napravljene za iPhone 5s prilagodit će se razlučivosti iPhonea 6. Sudeći prema tome kako upotrebljivost funkcionira na većini uređaja s tržištem od 4,7 inča, ovaj bi trebao biti jednostavan za upotrebu jednim prstom. Međutim, postoji nešto što se zove Dohvatljivost.

Dohvatljivost

Dostupnost je sjajna mala značajka koja vam omogućuje pristup gornjim dijelovima zaslona, ​​a da se iPhone 6 ne mora oslanjati na obje ruke.

Dvaput dodirnete gumb za početni zaslon (ne kliknite, samo dodirnite) i gornja polovica zaslona iPhonea 6 kliznut će dolje na približno polovicu visine zaslona. Sad biste trebali moći dodirnuti gornje dijelove a da ne moram koristiti obje ruke.

iPhone kamera

Apple je proveo puno vremena pokrivajući kameru. Za razliku od Samsunga, ipak ne dobivate veću rezoluciju. IPhone 6 ima kameru od 8 MP, isto kao i iPhone 5s. IPhone ima veći senzor od 1,5 um s vrijednošću otvora blende f / 2,2. Prilično dobro, ako pitate mene ili nekoga tko dovoljno brine o kamerama pametnih telefona. Tu je i mnogo glasina bljeskalica istinskog tona.

ISight može učiniti 1080p pri 60 sličica u sekundi. Slo-mo radi na 240fps, što je gotovo ultra-slo-mo. Apple stvarno ide ovako daleko.

Ali sve je to samo početak.

Fokus, stabilizacija, senzori

Ono što je zaista impresivno je (igra riječi koja je definitivno namijenjena) usredotočite se na autofokus. Schiller je nastavio govoriti o onome što je nazvao pikseli za fokusiranje. Kamera iSight dolazi u kompletu autofokus detekcije faze koji radi brže od uobičajenog autofokusa na postojećim iSight kamerama.

IPhone 6 ima digitalnu stabilizaciju slike i kinematografsku video stabilizaciju. Otkrivanje lica, osmijeha i treptanja također se pojačava kako bi se bolje i brže izvodili.

Procesor

Apple iPhone 6 ima 64-bitni procesor A8 i sve to. Nitko se, međutim, nije lirizirao oko čipa. Trenutno izgleda kao rutinska nadogradnja s A7, ali ljudi iz Arstechnice ili AnandTech-a trebali bi moći obaviti opsežne testove nakon što iPhone 6 izađe.

A8 je 13% manji, 20% brži u obradi jezgre i 50% brži u obradi grafike u odnosu na A7.

Suprocesor

No, M8 koprocesor ukrade dio svjetla reflektora. To je zato što - sjećate se barometrijskog senzorskog čipa o kojem smo razgovarali? Dobro, M8 dobiva barometarske senzore koji mogu očitavati relativni atmosferski tlak i tako mjeriti nadmorsku visinu.

Sjajna stvar ovdje je da je M8 ​​sada opremljen da automatski zna kada vozite bicikl, trčite ili samo hodate.

Povezivost

Povezivost dobiva mali, ali vitalni poticaj s iPhoneom 6 (i 6 Plus). Nemate samo poboljšani Wi-Fi s 3x bržim Wi-Fi-jem za iPhone 6, ali na popisu ima više značajki.

IPhone 6 će imati više od 20 LTE opsega koje bilo koji pametni telefon smatra najvećim brojem. Tu je i VoLTE što vam omogućuje jasnije pozive, kako tvrdi Apple. Da se ne zaboravi, kako se pričalo, iPhone 6 također podržava Wi-Fi pozive ako vam vaš operater dopušta da ga koristite.

Memorija

IPhone 6 dolazi u tri varijante: 16 GB, 64 GB i 128 GB. Da, primijetili ste da nema 32 GB (šuška se ispravno i nismo kupili fama).

Nije bilo govora o RAM-u (kao što je uobičajeno za Apple), ali izgleda samo da će se Apple držati RAM-a od 1 GB (nedavno je to otkrio i nedavni Geekbench test).

Trajanje baterije iPhone 6

IPhone 6 će raditi oko 14 sati pri uobičajenoj upotrebi.

Što je s cijenom iPhonea 6?

Apple se drži uobičajene cijene. Evo cjenika iPhonea 6:

Cijena iPhonea 6:

  • 16 GB: 199 USD,
  • 64 GB: 299 USD,
  • 128 GB: 399 USD

Imajte na umu da je ovo na dvogodišnjem ugovoru.

iPhone 6 Datum izlaska

IPhone 6 bit će dostupan za predbilježbe od 12. rujna. To u velikoj mjeri znači da bi se Apple poslužitelji tog dana pržili. Međutim, proizvod je službeno pušten na tržište 19. rujna.

Puno je više što ćemo pokrivati ​​tijekom sljedećih nekoliko dana.

Koja su vaša razmišljanja o iPhoneu 4,7 ″ iPhone 6?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found