Blog

Kako provjeriti upotrebu podataka na iPhoneu ili iPadu

U većini dijelova svijeta planovi mobilnih podataka skupi su i postoji ograničenje ograničenja podataka. Jednom kad pređete s običajima, dodatni troškovi vrlo su visoki. Da biste osigurali da ne plaćate pozamašnu naknadu, trebali biste redovito provjeravati potrošnju svojih mobilnih podataka na iPhoneu ili iPadu.

Kako provjeriti upotrebu mobilnih podataka na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Otvori Postavke aplikaciju na iPhoneu ili mobilnom iPadu.

Korak 2. Dodirnite Stanični i pomaknite se malo. Pod STANIČNIM PODACIMA vidjet ćete ukupan iznos korištenje podataka.

Kada pogledate prema dolje, pronaći ćete i koliko je podataka pojedinačna aplikacija upotrijebila.

Na ovaj način možete vidjeti upotrebu podataka bez upotrebe bilo koje druge aplikacije. No, postoje neke dodatne informacije koje biste trebali znati.

#1. Kartica za Usluge sustava pokazuje iznos od mobilni podaci koristi se za obavljanje različitih osnovnih zadataka i usluga na razini sustava vašeg iPhonea. Kad je dodirnete, ustanovit ćete koliko je podataka u mobilnim uređajima Siri, push obavijesti, ažuriranja softvera, izrada sigurnosnih kopija, dokumenti i sinkronizacijaitd. su konzumirali.

#2. Još jedna kartica za Osobni hotspot pokazuje koliko je podataka korišteno za pružanje pristupa Internetu vašem uređaju povezanom s žarišnom točkom. Ako je dodirnete, vidjet ćete nazive uređaja.

#3.Deinstalirane aplikacije kartica omogućuje vam da znate koliko su mobilnih podataka kolektivno potrošile aplikacije koje više nisu na vašem uređaju.

#4. Ako imate Apple Watch uparen s vašim iPhoneom, pronaći ćete karticu za Aplikacije samo na satu isto. Uredan!

#5.Pomoć za Wi-Fi je zgodna značajka koja, kada je uključena, automatski koristi mobilne podatke kada je Wi-Fi veza slaba. Ako imate ograničen plan, isključite Wi-Fi Assist.

#6. Ako uključite prekidač za iCloud Drive, tada će se vaši mobilni podaci koristiti za prijenos dokumenata i podataka kada iPhone nije povezan s Wi-Fi mrežom. Budući da moj plan ima neograničene podatke, uključio sam ovaj prekidač.

Kako resetirati statistiku za upotrebu mobilnih podataka na iPhoneu

Ako imate mjesečni plan, kao i većina nas, dobra je ideja resetirati statistiku upotrebe mobilnih podataka na početni dan u terminu vašeg podatkovnog paketa. Najvjerojatnije će to biti svaki u mjesecu. Nakon što ga resetirate, moći ćete precizno pratiti i znati vašu upotrebu za mjesec. Učiniti tako:

Idite na kraj Stanični popis izbornika (korak # 2 gore) i dodirnite Poništi statistikuPoništi statistiku.

Kako isključiti mobilne podatke za pojedine aplikacije na iPhoneu

iOS vam također pruža fleksibilnost za isključivanje mobilnih podataka za pojedine aplikacije. Na primjer, možete isključiti mobilne podatke za aplikacije za koje smatrate da su podaci svinja poput Facebooka.

Osim toga, ako ne želite primati poruku na WhatsApp-u ili takvim aplikacijama za razmjenu poruka kao što ste imali kratku, privremenu raspravu s nekim bliskim, možete isključiti mobilne podatke za tu aplikaciju za razmjenu poruka. Dakle, tamo nema dolaznih poruka. Ali sve ostalo možete koristiti na iPhoneu. Ljudima u vezama ponekad je to korisno. Shvatili ste ideju, zar ne!

Završavati…

Dakle, ovo je način na koji možete bez napora provjeriti upotrebu podataka na iPhoneu i iPadu. Osim toga, neki operatori omogućuju dodatne opcije za praćenje upotrebe na ovom zaslonu. To radi najveći svjetski nosač podataka, indijski Reliance Jio. Omogućuje neke vlastite opcije na ovom zaslonu mobilnih podataka.

Bilješka: Moguće je da ako su vaše upotrebe prikazane na kartici Carrier (poput Jio), tada možda nećete vidjeti uobičajene opcije iPhonea poput STANIČNIH PODATAKA: Trenutno razdoblje i Roaming trenutnog razdoblja.

Tražite li informativniji sadržaj povezan s mobilnim podacima?

  • 3G / 4G i LTE ne rade na iPhoneu ili iPadu - kako popraviti?
  • Kako ograničiti mobilne podatke na iPhoneu
  • Kako omogućiti način rada s malo podataka u iOS 13 na iPhoneu i iPadu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found