Blog

Kako koristiti emojije na Macu

Slanje emojija zajedno s tekstovima pojačava razgovor. Bilo da se radi o veselom razgovoru u osobnim porukama, pisanju dirljive e-pošte ili pokazivanju bijesa na društvenim mrežama, bolje je prenijeti vašu poruku. Na iPhoneima i iPadima lako možete pristupiti emojijima s iOS tipkovnice. Ali na macOS-u im morate pristupiti putem fizičke tipkovnice ili putem System Preferences (Postavke sustava). Ako ste netko tko voli surfati internetom na Macu, a ne zna kako koristiti emojije, slijedite ovaj prikladni vodič!

 • Kako upisati emojije na Macu
 • Kako dodati Emoji tipkovnicu na Mac izbornik
 • Kako dodati emotikone u e-poštu na Macu

Kako upisati emojije na Macu

  • Stavite svoje kursor na polju za tekst
  • pritisnite i držite Ctrl + Command + razmak.

Na vašem Mac zaslonu pojavit će se emoji tipkovnica. Odaberite emoji koji želite koristiti i on će se otkucati u tekstno polje na mjestu vašeg pokazivača. Najbolja stvar kod ove tipkovnice je što određeni emoji možete pretraživati ​​tako da upišete njegovo značenje u polje za pretraživanje.

Na primjer, ako tražite tužni emoji, upišite tužno u polju za pretraživanje i prikazat će rezultate tužnih emojija.

Također, možete proširiti tipkovnicu koja će donijeti više značajki. Da biste ga proširili, kliknite opciju u gornjem desnom kutu. Proširenje tipkovnice donijet će veliki zaslon Preglednik znakova što će vam omogućiti prilagodbu emoji tipkovnice.

U programu za pregled znakova možete organizirati svoje omiljene emojije, poput dodati ih na svoje omiljene popise, kasnije ih ukloniti, pa čak i raščistiti često korištene emoji sličice. Da biste dodali emoji sličice na svoj omiljeni popis, kliknite emoji koji volite → odaberite Dodaj u favorite s trake za pregled.

Na ovaj način možete dodati više emojija koji će se pojaviti u Favoriti traka ispod odjeljka Često se koristi. Da biste uklonili emoji s Favoriti, idite na odjeljak Favoriti → kliknite emoji koji želite ukloniti → odaberite Ukloni iz Favorita

Da biste očistili popis često korištenih emojija, kliknite na Ikona postavki i odaberite Očisti često korištene znakove.

Kako dodati Emoji tipkovnicu na Mac izbornik

 1. Klikni na Jabuka u gornjem lijevom kutu zaslona.
 2. Otvoren Postavke sustava.
 3. Ići Tipkovnica postavke.
 4. Označite okvir Prikažite gledatelje tipkovnice i emojija na traci izbornika.

Sada ćete ikonu tipkovnice naći na gornjoj traci izbornika. Od tamo možete pristupiti tipkovnici za emoji. Da biste ga dobili, kliknite ikonu tipkovnice, a zatim odaberite Pokaži emotikone i simbole.

Kako dodati emotikone u e-poštu na Macu

Aplikacija Mail na vašem Macu dolazi sa zadanom značajkom emoji tipkovnice. Kada pišete e-poštu, možete je dodati izravno iz nje.

 1. Pokreni Mail aplikaciju na vašem Macu.
 2. Izaberi Sastavite novu poruku.
 3. Postavite kursor na tekstualno polje.
 4. Klikni na ikona emojija.
 5. Klikni na emoji koju želite poslati e-poštom.

Značajna stvar u slanju emojija putem aplikacije Mail je ta što možete povećati njihovu veličinu kako bi izgledali veći ili manji. Da biste to učinili, odaberite emoji sličice koje ste dodali u polje e-pošte, a zatim pritisnite i držite Naredba i "+" na tipkovnici kako biste proširili njezinu veličinu. Pritisnite Naredba i "-" da ga skratim.

To se također može učiniti odlaskom na Format options s gornje trake izbornika. Nakon odabira emojija u polju e-pošte → idite na Format mogućnosti → ući u Stil → odaberite Veće ili Manji za prilagodbu njegove veličine.

Zamotati

Emojiji prenose poruku puno bolje od dijela teksta. Stoga nemojte propustiti priliku da ih pošaljete kad god je to moguće. Na svom Macu sada možete voditi puno zabave i razgovora prepunih emojija s bilo kime. Koji su vaši omiljeni emojiji? Upišite ga u odjeljak za komentare ispod!

Jeste li veliki ljubitelj emojija? Ne zaboravite provjeriti ove brze poveznice

 • Kako koristiti Memoji na iPhoneu i iPadu Pro
 • Kako koristiti Memoji u macOS Big Suru
 • Kako pronaći značenje emojija
 • Arhiva Emoji: kratka povijest digitaliziranih izraza