Blog

Kako onemogućiti prijedloge Siri u pretraživanju u središtu pažnje na iPhoneu i iPadu

Pretraživanje reflektora na iPhoneu jedan je od najjednostavnijih načina pretraživanja bilo čega na vašem iOS uređaju. Tijekom određenog vremenskog razdoblja strojno učenje uči ono što često tražite. Siri saznaje vašu interakciju s uređajem i možda predloži što želite učiniti dalje.

Prijedlozima Siri možete upravljati sa svog iPhonea u slučaju da mrzite te prijedloge pametnog glasovnog asistenta. Evo kako omogućiti ili onemogućiti prijedloge Siri u Spotlight pretraživanju na vašem iOS uređaju.

Pretrazi Spotlight može se pristupiti prevlačenjem prsta slijeva udesno s prvog početnog zaslona. Poboljšano pretraživanje Spotlight uključuje često korištene kontakte, aplikacije i druge podatke kojima se često pristupa.

Pretraživanje reflektora gotovo preuzima Siri. Opcija pretraživanja automatski se razvija analizom vaših svakodnevnih aktivnosti. Primjerice, Karte će vam ujutro pokazati najbliži kafić, dok bi vam noću mogao pokazati restoran. Također, Siri će predložiti aplikacije koje često koristite u određeno doba dana.

Nekim korisnicima ovo smeta ili je nevažno. Apple je dao potpunu slobodu korisnicima da u potpunosti omoguće / onemoguće ovu opciju ili da je odaberu s popisa aplikacija.

Ako ne želite da Siri prema zadanim postavkama predlaže aplikacije, slijedite detaljne upute za onemogućavanje ove značajke.

Kako onemogućiti i omogućiti prijedloge Siri na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Pokreni Aplikacija Postavke na vašem iPhoneu.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Siri & Search.

Korak # 3. Opet pomaknite se prema dolje i isključite prijedloge u pretraživanju ispod SIRI PRIJEDLOZI.

Sada se vratite na početni zaslon svog iPhonea i prijeđite prstom prema dolje ili prijeđite lijevo da biste otvorili prijedloge Siri; nećete moći vidjeti nijedan prijedlog.

Da biste omogućili prijedloge Siri, slijedite gore spomenute korake i uključite prekidač za prijedloge u pretraživanju.

To je sve narode!

Završavati…

U slučaju da ne želite da Siri prijedlozi potpuno onemoguće, također možete odabrati s popisa aplikacija koje želite da Siri predloži tako što ćete onemogućiti preostale aplikacije na istom izborniku Rezultati pretraživanja u središtu pažnje.

Povezane objave

  • Kako zaustaviti Siri da najavljuje poruke u iOS-u
  • Siri ne radi na Apple Watchu? Evo kako riješiti ovaj problem
  • Prijedlozi za Siri ne rade na iPhoneu i iPadu?

Želite li isključiti prijedloge Siri u pretraživanju Spotlight na vašem iPhoneu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u okviru za komentare.