Blog

Kako prenijeti fotografije na iCloud Photos

iCloud sa svojom sposobnošću pohrane 5 GB besplatnih podataka blagodat je za one koji na iPhone i iPad kliknu svaki poseban trenutak svog života. Ako upotrebljavate iPhone ili iPad s manje prostora za pohranu, fotografije i videozapise morate prenijeti na iCloud. Osim toga, pametni korisnik želi pristupiti svojim fotografijama na bilo kojem uređaju.

Štoviše, iCloud Photos ima mogućnost komprimiranja vašeg vizualnog sadržaja; ovo oslobađa malo prostora na vašem iPhoneu ili iPadu. Prvo, pogledajmo kako fotografije možete prenijeti u iCloud Photos s iPhonea, iPada, Maca i iCloud.com.

Kada sinkronizirate svoje fotografije i videozapise s iCloud Photos, možete im pristupiti na svim svojim iOS uređajima i Macu pomoću jednog Apple ID-a. Ako imate novi iOS ili Mac uređaj ili želite istražiti ovu značajku, možete slijediti jednostavnu metodu.

Kako postaviti i koristiti biblioteku fotografija iCloud na iPhoneu, iPadu i Macu

Prvo morate postaviti iCloud Photos (ili iCloud Photos Library) na iPhone i iPad.

Prije nego što slijedite postupak, morate izraditi sigurnosnu kopiju iPhonea i iPada. Istodobno je poželjno ažurirati svoje uređaje na najnoviju verziju softvera iOS i macOS.

Omogućite iCloud fotografije na iPhoneu i iPadu

Povežite svoj iPhone / iPad s Wi-Fi mrežom i slijedite korake dane u nastavku.

Korak 1. Pokreni Postavke na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Prijeđite prstom prema dolje i dodirnite Fotografije.

Korak # 3. Sada Upaliti prebaciti pored iCloud fotografije u odjeljku ICLOUD.

Nakon kratkog vremena, aplikacija Fotografije bit će sinkronizirana s iCloud Photos.

Kada uključite iCloud Photos, od vas će se tražiti da optimizirate iPhone Storage ili preuzmete i sačuvate originale. Trebali biste odabrati prvu opciju, tj. Optimizirajte iPhone Storage. Ako vaš iPhone ili iPad ima više prostora, možete odabrati Preuzmite i čuvajte izvornike.

U slučaju da vaš iCloud treba više prostora za pohranu, na zaslonu uređaja će zasvijetliti poruka u kojoj se traži da dodirnete Opcije nadogradnje. Ako ne želite nadograditi, možete dodirnuti Gumb za otkazivanje.

Omogućite iCloud Photos na Macu

Korak 1. Pokreni Aplikacija Fotografije na vašem Macu.

Korak 2. Zatim kliknite na Fotografije u gornjem lijevom izborniku. A zatim kliknite na Postavke.

Prema zadanim postavkama vaš Mac prikazuje karticu Općenito. Morate kliknuti na iCloud kartica, koja je uz General.

Korak # 3. Sada kliknite okvir pored iCloud Photos (ili iCloud Photo Library ako vaš macOS nije ažuriran).

  • Ne zaboravite kliknuti radio gumb Optimize Mac Storage. To će vaše fotografije i videozapise u punoj rezoluciji zamijeniti manjim verzijama veličine uređaja. Verzije pune rezolucije s iClouda možete preuzeti bilo kada
  • Ovaj postupak prijenosa vaših fotografija i videozapisa na iCloud Photos može potrajati nekoliko sati ili dana. To trajanje ovisi o veličini biblioteke fotografija i videozapisa. Status prenesenih fotografija možete vidjeti na dnu aplikacije Fotografije na Macu. Želite li vidjeti status na iPhoneu / iPadu? Provjerite postavke fotografija na iOS uređaju
  • Ako slučajno izbrišete fotografije ili videozapise, možete ih vratiti iz nedavno izbrisane mape
  • Čak i dok sinkronizirate svoje fotografije s iCloudom, preporučljivo je napraviti sigurnosnu kopiju svojih fotografija. U slučaju da se nešto dogodi s vašim iCloudom, izgubit ćete sve uspomene

Kako prenijeti fotografije u iCloud Photos na Macu

To je vrlo jednostavno! Samo povucite i ispustite fotografije i videozapise u svoju biblioteku fotografija na Macu.

Kako prenijeti fotografije na iCloud Photos na iCloud.com

Korak 1. Otvorite www.icloud.com u web pregledniku na računalu Mac ili Windows.

Korak 2. Prijavite se svojim Apple ID-om i lozinkom. Ako ste postavili dvofaktorsku provjeru autentičnosti, morate upotrijebiti šestoznamenkasti kôd primljen na vaš iPhone.

Korak # 3. Kliknite na Fotografije.

Ako ste prvi putnik, trebate pokazati malo strpljenja jer će fotografijama na iCloudu trebati neko vrijeme da pokrenu iCloud Photos.

Korak # 4. Klikni na ikona oblaka sa strelicom prema gore unutra. Otvara se dijaloški okvir; trebate odabrati fotografije i Učitaj ih.

To je to!

Sumirati…

iCloud Photos najbolji je način da vaše fotografije i videozapisi budu sinkronizirani sa svim iOS i Mac uređajima. Bez obzira gdje se nalazite na ovoj zemlji, vizualnim sadržajima možete pristupiti pomoću iCloud Photos.

Povezane objave:

  • Kako oporaviti izbrisane datoteke iz iClouda
  • Kako koristiti glazbenu knjižnicu iCloud
  • Onemogućite iCloud biblioteku fotografija
  • Kako prenijeti Google fotografije u iCloud Photos