Blog

Kako pratiti Android telefon s iPhonea

Život je nepredvidljiv i bez obzira na to koliko ste oprezni, gubitak traga o vašem Android uređaju poštena je mogućnost. Iako zahvaljujući mnogobrojnim napretcima, ne možete samo pratiti svoj uređaj, već ga možete daljinski zaključati ili izbrisati na sigurno. Iako iPhone možete pratiti pomoću funkcije Find My, možemo li s iPhonea pratiti i locirati izgubljene Android uređaje?

Dobro!! Naravno, možete. App Store je prepun aplikacija za praćenje, uključujući neke izvrsne aplikacije za roditeljski nadzor za iPhone koje mogu pratiti povezani Android telefon. Međutim, gotovo svi dolaze s masovnim ograničenjima da bi aplikacija trebala biti unaprijed instalirana na tom uređaju i trebala bi imati pristup lokaciji.

Ipak, koliko od nas ima unaprijed instaliranu aplikaciju za praćenje? Pa, kako se može pratiti Android telefon u ovom scenariju? Pa, Google ima izravan, a opet pouzdan odgovor.

Kako pratiti i locirati izgubljeni Android telefon s iPhonea

Potpuno slično iPhoneovoj aplikaciji Find My, Google ima aplikaciju Find My Device za Android uređaje. Iako za razliku od drugih aplikacija, za ovu nije potrebno imati aplikaciju na izgubljenom (za praćenje) uređaju. Usluga koristi Google ID registriran na Android telefonu i u skladu s tim prati njegovo boravište.

Osim praćenja i lociranja telefona, Find My Device sadrži nekoliko bitnih značajki. Prvo i najvažnije, daje informacije kao što su naziv uređaja, njegova baterija i naziv mreže (mobitel ili Wi-Fi). Pored toga, dostupni su i IMEI broj uređaja, posljednji aktivni status i druge takve informacije.

Kao dio sigurnosnih značajki možete poslati zvono na uređaj, daljinski zaključati telefon i izbrisati sve podatke. Iako mora omogućiti ove značajke, Android uređaj mora imati aktivan Google račun i omogućiti Find My Device.

Značajka je automatski omogućena na većini android uređaja, da biste provjerili status, idite na PostavljanjeSigurnost → Pronađi moj uređaj.

 • Pratite Android telefon s iPhonea pomoću značajke Pronađi moj uređaj
 • Kako daljinski provjeriti IMEI broj Android iPhonea
 • Kako daljinski zvoniti na Android telefonu pomoću iPhonea
 • Kako daljinski osigurati Android uređaj s iPhonea
 • Kako daljinski izbrisati podatke s Android uređaja pomoću iPhonea

Pratite Android telefon s iPhonea pomoću značajke Pronađi moj uređaj

Find My Device je aplikacija za Android i stoga je ne možete instalirati na svoje iOS uređaje. Međutim, uslugom možete upravljati putem njezine web stranice, vrlo slično kao kad pratite svoj iPhone s android telefona; Evo kako:

Korak 1. Otvoren Safari ili bilo koji drugi preglednik na vašem iPhoneu.

Korak 2. U adresnu traku unesite google.com/android/find.

Korak # 3. Uđi Google ID aktivan na uređaju i dodirnite Sljedeći.

Korak # 4. Sada unesite svoj Zaporka i dodirnite Sljedećiopet.

Korak # 5. Vidjet ćete glavna stranica uređaja koja ima kartu, podatke o uređaju i druge mogućnosti.

Korak # 6. Dodirnite Oznaka lokacije na karti. U novom prozoru odn Karte aplikacija će se otvoriti s podacima o koordinatama Android uređaja.

Korak # 7. Dodirnite Upute, ako želite rutu do mjesta uređaja.

Tijekom praćenja ukradenog uređaja, poželjno je uključiti lokalne vlasti prije nego što se odvažite uhvatiti lopova. Napokon, vi ste sudjelovali u nadgledanju telefona, a oni su to učinili tako što su ga vratili.

Ograničenje:

 • Nema GPS-a: Ako je GPS Android uređaja isključen, nećete moći pratiti telefon
 • Ako je omogućena potvrda u dva koraka: kad aktivirate ovu značajku, Google šalje kontrolni kôd na vaš registrirani uređaj svaki put kad se prijavite s drugog uređaja. Budući da nedostaje sam uređaj, korisnik je užasno zapeo. Međutim, ako korisnik ima Googleove sigurnosne kodove ili pouzdani uređaj, može nadmašiti problem i pratiti svoj uređaj

Kako daljinski provjeriti IMEI broj Android iPhonea

Međunarodni identitet mobilne opreme (IMEI) šifrira puno podataka o vašem uređaju, od jamstva do hardverskih / softverskih specifikacija. U slučaju krađe, pravna bi tijela mogla koristiti IMEI za praćenje i blokiranje vašeg uređaja. Ali što ako se ne sjećate takvih podataka o svom uređaju, evo kako dohvatiti IMEI broj putem Pronađi moj uređaj:

Korak 1. Nakon što se prijavite u google.com/android/find,dodirnite 'jaGumb "pored naziva vašeg uređaja na primarnoj stranici uređaja.

Korak 2. Skočni će zaslon prikazati podatke vašeg Android uređaja - IMEI, Prvo registrirano, i Zadnje viđeno.

Ovaj odjeljak također sadrži informacije o tome kada je uređaj zadnji put bio na mreži, što vam omogućuje provjeru statusa ukradenog ili izgubljenog uređaja.

Kako daljinski zvoniti na Android telefonu pomoću iPhonea

Prikladna značajka, posebno kada imate naviku zaboraviti svoj uređaj bilo gdje i bilo gdje. Find My Device omogućuje vam daljinsko pozivanje android uređaja.

Korak 1. Nakon što se prijavite u google.com/android/find, dodirnite Reproduciraj zvuk na glavnoj stranici uređaja.

Korak 2. Zaslon će kliznuti u način pozivanja i zvoniti na vašem Android uređaju.

Ograničenja:

 • Nema Sim: Ova je značajka beskorisna kada se sim izvadi, zamijeni ili nema mrežne veze. Dakle, ovo je izvrsna opcija ako ste izgubili telefon, ali ne toliko ako je ukraden

Kako daljinski osigurati Android uređaj s iPhonea

Ova značajka omogućuje vam daljinsko zaključavanje android uređaja tako da ga nitko ne može koristiti. Jednom aktiviran, uređaj će se zatvoriti, a zaključani zaslon prikazivat će poruku za oporavak (ako postoji) i znak vlasnika poziva. Uređaj ostaje zaključan dok se ne uputi poziv, čak i ako se ponovno pokrene nekoliko puta.

Korak 1. Dodirnite Sigurni uređaj na glavnoj stranici uređaja.

Korak 2. Unesite a Poruka za oporavak, a Broj telefona gdje vas mogu dosegnuti i dodirnuti Sigurni uređaj.

Korak # 3. Vaš će android uređaj biti zaključan, pokazujući sljedeći zaslon.

Uz to, sve su obavijesti aplikacija skrivene u to vrijeme. Dakle, nitko ne može pristupiti nijednoj poruci, e-pošti ili obavijesti primljenoj u to vrijeme. Zanimljivo je da se zaslon ne može zaključati ako je uređaj izvan mreže. Međutim, čim se uređaj poveže putem mobilne ili Wi-Fi mreže, zaslon će biti zaključan. Bit će zaključan dok se ne uputi poziv.

Kako daljinski izbrisati podatke s Android uređaja pomoću iPhonea

Iako je gubitak telefona bolan i uznemirujući, posljedice povrede podataka mogu biti pogubne. Zbog toga je Find My Device pametno ugradio ovu značajku. Ovo će u potpunosti izbrisati svaki trag vaših osobnih podataka ili podataka i resetirati na tvorničke postavke.

Korak 1. Dodirnite Izbriši uređaj na glavnoj stranici uređaja.

Korak 2. Potvrdite akciju klikom na Izbriši uređaj i slijedite upute na zaslonu.

Slično sigurnosnom uređaju, ova značajka neće raditi ako je uređaj izvan mreže. Međutim, čim se uređaj poveže putem mobilne ili Wi-Fi mreže, zaslon će biti zaključan. Bit će zaključan dok se ne uputi poziv.

To je sve za sada !!

Nesumnjivo je da usluga ima svoj skup ograničenja, ali gotovo sve druge aplikacije nose sličan skup ograničenja. Uz to, tko bi želio slučajnu aplikaciju koja jede uspomenu kao pripremu za nesretni događaj. Iako je dobro biti spreman, ove aplikacije za praćenje imaju dodatni rizik od povrede privatnosti i podataka. Koliko dobro možete vjerovati aplikaciji treće strane koja uvijek ostaje neaktivna na vašem uređaju? Zbog toga savjetujem Pronađi moj uređaj da zaštiti telefon i podatke.

Povezane objave:

 • Oznaka - App Finder za iPhone i Android
 • Blokirajte iPhone aplikacije da vas ne prate
 • Brzo se prebacujte s Gmail računa na iPhone i Android
 • Kako izvući tekst sa slike na iPhoneu i Android telefonu

Jeste li već isprobali bilo koje praćenje uređaja? Podijelite s nama svoje iskustvo po tom pitanju u odjeljku za komentare u nastavku.