Blog

Zaslon iPhonea pretvoren u crno-bijeli: kako popraviti

Postoje slučajevi kada nesvjesno omogućite neke značajke na iOS uređaju i jednostavno ne znate kako ih onemogućiti. Dogodilo mi se to dosta puta kad sam bio nov u ekosustavu iOS-a. Pokušavajući naučiti kako brzo koristiti iPhone kao profesionalac, često bih zabrljao s postavkama i zapitao se zašto ne uspijevam riješiti neke probleme koji bi se povremeno pojavljivali.

Prije samo nekoliko dana, moj je rođak kupio potpuno novi iPhone 6s. Dok je pokušavao svladati iOS, iPhone je odjednom postao crno-bijeli. Mislio je da je nešto užasno pošlo po zlu na njegovom iPhoneu kad nije mogao sam riješiti problem. Kasnije mi je ispričao cijelu priču s toliko razočaranja. Kad sam i sam iskusio isti problem, odmah sam shvatio ideju i uspio je odmah riješiti.

U iOS-u postoji značajka nazvana Način sive sive koja zaslon uređaja pretvara u crno-bijeli. Dolazi s paketom pristupačnosti i razvijen je za ljude koji su slijepi za boje ili imaju poteškoće s vidom.

Možda ste nesvjesno omogućili ovaj način rada na svom uređaju. Slijedite ove korake da biste ga isključili.

Kako popraviti iPhone zaglavljen u crno-bijelom načinu rada

Korak 1. Pokreni Postavke aplikacija na vašem iDeviceu → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Dodirnite Pristupačnost.

Korak # 3. Isključiti Sive nijanse.

Pogledajte filtre zuma u sivim tonovima

Jednostavno dvaput dodirnite zaslon iPhonea s tri prsta da provjerite uzrokuju li problem zum filtri. U slučaju da ste omogućili filtar zuma, on će biti onemogućen, a bit će i način sive skale.

Onemogući filtar zumiranja sive boje

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija → Dodirnite Općenito nakon čega slijedi Pristupačnost.

Korak 2. Dodirnite Zum.

Korak # 3. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Zum filtar.

Korak # 4. Izaberi Nijedna.

To je to!

Da se problem ne bi ponovio, bilo bi bolje isključiti Zoom. Nadamo se da se vaš uređaj neće nehotice pretvoriti u način sive.

Možda biste htjeli zaviriti u:

  • Zrcalite iPhone ili iPad zaslon na Mac i Windows PC
  • 3 savjeta kako iPhone zaslon učiniti tamnijim