Blog

Kako povezati AirPods s PS4 i Xbox One kontrolerom

Za razliku od ostalih uređaja (iOS, Android, macOS, Windows), nije lako upariti AirPods s PS4 i Xboxom. Ali ako ste igrač i volite svoje bežične pupoljke, možda ih želite ugodno koristiti tijekom igranja. Dakle, unatoč tome što postupak nije jednostavan, evo kako povezati i koristiti AirPods s PS4 i Xbox Controllerom.

Bilješka: Sljedeća metoda vrijedi za originalne AirPods, AirPods 2. generacije i najnovije AirPods Pro.

 • Kako povezati AirPods s PS4 kontrolerom
 • Kako povezati AirPods s Xbox One kontrolerom

Kako povezati AirPods s PS4 kontrolerom

Budući da ne možete izravno povezati nijednu verziju AirPodsa, uključujući najnoviji AirPods Pro na PS4, morat ćemo koristiti Bluetooth dongle. Zbog toga smo se odlučili za AirFly Pro iz Dvanaest juga, koji smo maloprije pregledali.

 1. Spojite AirFly Pro na 3,5 mm priključak za slušalice Dualshock 4
 2. Stavite AirFly Pro u TX (način prijenosa). Sada držite tipku nekoliko sekundi dok ne vidite kako svjetlo treperi. Uređaj je spreman za prihvaćanje uparivanja
 3. Otvorite AirPods kućište, s oba dijela u njemu. Sada pritisnite i držite tipku za uparivanje koja se nalazi na stražnjoj strani kućišta za punjenje. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete kako AirPods kućište svijetli bijelo
 4. Dajte nekoliko sekundi da se AirFly Pro i AirPods uparuju. Nakon uspješnog uparivanja, AirFly će dobiti bijelo svjetlo. Svjetlo kućišta AirPods svijetlit će zeleno (ako je kućište adekvatno napunjeno) ili žuto (ako ostane manje od jednog punjenja). Unatoč tome, vaši su AirPods sada povezani s AirFly Pro, koji je povezan s PS4 kontrolerom

Nedostatak: Možete čuti samo chat i druge dolazne zvukove. Ne možete odgovoriti jer AirFly Pro može prenositi samo na slušalice. Ne može primiti zvuk vašeg glasovnog chata.

Ostale alternative AirFly Pro-u za povezivanje AirPod-a na PS4

 • PS4 bežični Bluetooth ključ: Omogućuje vam slušanje i razgovor putem Apple AirPods dok igrate. Nismo ga, međutim, testirali
 • Avantree Leaf Class 1, dalekometni USB Bluetooth audio odašiljač: Tvrdi da ima način razgovora koji omogućuje čavrljanje, iako ga nismo testirali i stoga ne možemo potvrditi ili opovrgnuti.

Druga metoda je korištenje Aplikacija Remote Play na vašem iPhoneu i Androidu. Prvo se morate registrirati i aktivirati sa svojim PS4. Lako je. Nakon toga idite na Bluetooth postavke vašeg pametnog telefona i uparite AirPods.

Ova metoda ima svoj udio pogodaka, promašaja i trzaja. No, s obzirom da PlayStation dopušta samo bežične slušalice s službenom licencom, mogu se žrtvovati ako želite koristiti AirPods s PS4.

Napokon, možete pokušati povezati i AirPods sa svojim pametnim televizorom. Ako podržava, dolazni zvuk s PlayStationa preusmjerit će se na AirPods putem pametnog televizora.

To je tako jednostavno. Pogledajmo sada koje je rješenje za Xbox One!

Kako povezati AirPods s Xbox One kontrolerom

Ne postoji izravan način upotrebe AirPod-a s vašim Xbox One-om, ali ne brinite, pronašli smo izlaz za isto. Ali ova metoda funkcionirala bi samo ako imate aplikaciju Xbox i ona mora biti na vašem iOS uređaju (iPad ili iPhone). Dakle, evo kako ga možete upariti.

 1. Pokrenite Xbox App na iPhoneu ili iPadu nakon što ga preuzmete iz App Storea.
 2. Sada dodirnite ikonu za tri osobe s vrha zaslona.
 3. Dodirnite Pokrenite zabavu.Također se možete pridružiti zabavi ako već znate tko to radi, inače započinjete zabavu i pozivate ljude da započnu.
 4. Kad završite, spojite svoje AirPods sa svojim iPhoneom samo otvaranjem kućišta AirPods kao što to obično radite. Ovo će sada odmah povezati vaše AirPods s Xbox One putem aplikacije!

Na taj način možete komunicirati s ljudima koji sudjeluju u zabavi kojoj ste se pridružili ili stvorili sa svog iPhonea. To je jedino rješenje ako planirate koristiti AirPods sa svojim Xbox One.

Sumirati…

Dakle, ovo je način na koji možete povezati svoje AirPods sa svojim PS4 ili Xbox One. Jeste li pokušali upariti svoje AirPods s bilo kojim od ovih uređaja za igranje? Ako je odgovor da, javite nam svoje iskustvo korištenja ovih bežičnih slušalica s vašim PS4 ili Xbox One.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

 • Kako upariti AirPods s Androidom, Windowsom i drugim Bluetooth uređajima
 • Vratite Apple AirPods na svoje nekadašnje savršeno Ja
 • Kako UKLJUČITI najave Siri poruka putem svojih AirPod-ova u iOS-u
 • AirPods Max: Prvi dojam i česta pitanja

Obavijestite nas u odjeljku za komentare ako se suočavate s bilo kakvim problemima tijekom povezivanja svojih AirPod-a s ovim igraćim uređajima.