Blog

Snimanje zaslona ne radi na iPhoneu ili iPadu? Isprobajte ove popravke

Snimanje zaslona iPhonea korisno je kada želite snimiti i podijeliti nešto što se događa na vašem zaslonu. Na primjer, ako želite prikazati neku pogrešku koja se događa ili objasniti kako koristiti aplikaciju, snimiti svoje igranje itd. Iako je vrlo prikladno, može biti frustrirajuće kada snimanje zaslona ne radi na iPhoneu ili iPadu. No, postoji nekoliko brzih rješenja koja možete isprobati.

Prije nastavka, imajte na umu da snimanje zaslona ne funkcionira baš sve. Neki odjeljci ili aplikacije na vašem telefonu neće dopustiti snimanje zaslona iz sigurnosnih razloga ili zbog privatnosti. U ovom slučaju ne možete puno učiniti. Međutim, ako snimanje zaslona obično funkcionira, ali suočavate se s problemom, nastavite čitati da biste saznali kako ga popraviti.

 • Uključite snimanje zaslona u Control Centeru
 • Prisilno ponovno pokrenite svoj uređaj
 • Ažurirajte uređaj na najnoviju verziju iOS-a
 • Provjerite ograničenja
 • Provjerite dostupnu pohranu na iPhoneu ili iPadu
 • Resetirajte sve postavke na iPhoneu
 • Vratite svoj iPhone / iPad
 • Kako popraviti snimku zaslona bez zvuka
 • Nije li vaš iPhone zaslon za snimanje zaslona spreman?

Uključite snimanje zaslona u Control Center

 1. IćiPostavkeKontrolni centar.
 2. Pomaknite se dolje doSnimanje zaslonai dodirnite + ikona pored njega.

Prisilno ponovno pokrenite svoj uređaj

Često morate prisilno ponovno pokrenuti iPhone ili iPad dovoljno da biste popravili tehničke propuste i ponovno pokrenuli snimanje zaslona.

Za prisilno ponovno pokretanje iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS Max, XS, XR, X, iPhone 8 Plus / 8 Plus, brzo pritisnite i otpustite pojačati gumb, nakon čega slijedi smanjivanje glasnoće dugme. Zatim pritisnite i držite bočni gumb dok se na ekranu ne pojavi logotip Apple.

Za prisilno ponovno pokretanjeiPhone 7/7 Plus, pritisnite i držite strana dugme itipka za smanjenje glasnoće dok na ekranu ne vidite Appleov logotip.

Za iPhone 6S i ranije pritisnite i držite Domdugme i stranadugme sve dok na ekranu ne vidite Appleov logotip.

Ažurirajte uređaj na najnoviju verziju iOS-a

Da bi stvari funkcionirale optimalno, bitno je ažurirati najnoviju verziju iOS-a jer je Apple možda dodao ispravke programskih pogrešaka i druge korisne funkcije.

Ići PostavkeOpćenitoSoftverAžuriraj da provjerite jesu li dostupne. Ako je odgovor da, slijedite upute na zaslonu za preuzimanje i instaliranje.

Provjerite ograničenja

Ikona Screen Record (Snimanje zaslona) ponekad može biti zasjenjena u Control Center-u zbog ograničenja roditeljske kontrole. Evo kako ih prilagoditi.

 1. Ići PostavkeZaslonVrijemeOgraničenja sadržaja i privatnosti.
 2. Možda će se od vas zatražiti da unesete svoj ZaslonVrijemezaporka.
 3. Izaberi SadržajOgraničenja.
 4. Dodirnite ZaslonSnimanje, zatim dodirnite Dopustite.

Ikona Snimanje zaslona sada će biti aktivirana u Kontrolnom centru. Možete je samo dodirnuti da biste započeli snimanje.

Provjerite dostupnu pohranu na iPhoneu ili iPadu

Ako na vašem iPhoneu ili iPadu nema dovoljno prostora za pohranu, snimke zaslona neće se moći spremiti. Evo kako to možete provjeriti.

 1. Ići PostavkeOpćenitoi dodirnite iPhone/iPadSkladištenje.
 2. Ovdje ćete vidjeti indikator na vrhu zaslona koji pokazuje koliko je prostora ostalo na vašem uređaju.

Ako vam ponestaje, možete isprobati ove savjete kako biste oslobodili prostor na iPhoneu i iPadu.

Resetirajte sve postavke na iPhoneu

Ako ste isprobali sva gore navedena rješenja, a snimanje zaslona i dalje ne radi na iOS-u, trebali biste resetirati sve postavke na iPhoneu ili iPadu. Ovo će izravnati sve postavke koje sprečavaju snimanje zaslona.

Izvođenje ovog koraka neće utjecati na vaše datoteke ili medije, ali vratit će izgled početnog zaslona, ​​postavke lokacije, mrežne postavke, postavke privatnosti, rječnik tipkovnice i kartice Apple Pay na zadane opcije.

Ići PostavkeOpćenitoResetirati Poništi sve postavke.

Vratite svoj iPhone / iPad

Ako još uvijek niste imali sreće, možete pokušati vratiti uređaj iz sigurnosne kopije iCloud ili računala. Međutim, imajte na umu da će ovaj korak izbrisati sve podatke s vašeg uređaja. Više informacija o tome potražite u ovom cjelovitom vodiču.

Ako je vaš problem što u videozapisu sa zaslona nema zvuka. Znajmo kako to možete popraviti.

Kako popraviti snimku zaslona bez zvuka

Zvuk se sprema samo kad je mikrofon uključen. Dakle, dugo pritisnite ikonu Control Center i dodirniteMikrofon ikona. Označit će se crvenom bojom.

Vidite li poruku o pogrešci koja kaže "Snimanje zaslona nije uspjelo spremiti"? To je možda zato što je omogućen način rada s niskom potrošnjom. Ovo ograničava određene funkcije radi uštede baterije i može ometati pravilno snimanje zaslona.

Ne može li se vaš iPhone zaslon za snimanje zaslona spremiti?

Ići PostavkeBaterija i pobrinite se za to Način male snage je isključeno Isključeno.

Snimanje zaslona za iOS - česta pitanja

Kako mogu riješiti problem iPhonea koji se zagrijava prilikom snimanja zaslona?

Ako se čini da vam se telefon previše zagrijavao tijekom snimanja zaslona, ​​onemogućite ili zatvorite stvari koje ne koristite. Na primjer, isključite Bluetooth i GPS, zatvorite sve igre i teške aplikacije i nemojte puniti telefon tijekom snimanja zaslona.

Zašto snimljene videozapise s zaslona ne mogu prenijeti na YouTube?

Ako je vaš videozapis za snimanje zaslona predugačak ili je datoteka prevelika, mogli biste se suočiti s problemima pri prijenosu na YouTube.

Sruši li snimanje zaslona vaš iPhone?

Obično snimanje zaslona ne uzrokuje pad vašeg iPhonea, ali to se može dogoditi ako neka aplikacija ne radi ispravno. Pokušajte srušiti aplikaciju i provjerite rješava li problem,

Odjava

Nadamo se da su vam ovi savjeti pomogli da riješite problem sa snimanjem zaslona koji ne radi na vašem iPhoneu ili iPadu. Podijelite svoje iskustvo ili pitanja u nastavku.

Možda biste htjeli zaviriti u:

 • Kako koristiti Control Center na iPhoneu
 • Kako snimiti Mac zaslon: Objašnjena 3 načina
 • iPhone sporo radi? 8 savjeta za ubrzavanje iPhonea
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found