Blog

Kako zaključati aplikacije na iPhoneu s lozinkom u iOS 14/13

iPhone je poznat po svojim privatnim i sigurnosnim značajkama. Pridržavajući se iste obveze, jeste li znali da osim aplikacija treće strane postoje i načini na koje možete zaključati / ograničiti pristup određenim aplikacijama pomoću zaporke. Pitate se kako? Iako je Appleovo vrijeme zaslona široko prihvaćen način zaštite pojedinačnih iPhone aplikacija poput Photos, Mail lozinkom, na popisu su i drugi. Uđimo u detaljan vodič da bismo znali kako zaključati aplikacije na iPhoneu i iPadu.

 • Kako zaključati određenu aplikaciju na iPhoneu ili iPadu zaporkom
 • Kako zaključati sve aplikacije na iPhoneu ili iPadu lozinkom
 • Kako otključati aplikacije na iPhoneu ili iPadu
 • Kako zaključati aplikacije na iPhoneu pomoću vođenog pristupa

Prije nego što krenete naprijed, provjerite jeste li onemogućili sve aplikacije:

 1. Idite na Postavke aplikacija → Vrijeme zaslonaUvijek dopušteno. Odjeljak Dopuštene aplikacije prema zadanim postavkama ima četiri aplikacije. To su Telefon, Poruke, FaceTime i Karte.
 2. Dodirnite crvena (-) ikona slijeva od aplikacija, nakon čega slijedi Ukloniti koja klizi kroz desno.Bilješka: Provjerite jeste li omogućili vrijeme zaslona i je li postavljena lozinka za vrijeme zaslona. Iz ovog odjeljka ne možete ukloniti aplikaciju Telefon.
 3. Dodirnite <> od gore lijevo za povratak i dodirnite Zastoji. Uključite prekidač.
 4. Odaberite željene dane i vrijeme zastoja aplikacija.

Kako zaključati određenu aplikaciju na iPhoneu ili iPadu zaporkom

 1. U Prozor vremena zaslona, dodirnite 'Pogledajte sve aktivnosti ’ smješteno točno ispod grafikona upotrebe.
 2. Na vrhu stranice primijetit ćete opciju pregleda dnevnog i tjednog korištenja u aplikaciji. Predlaže se tjedni prikaz radi boljeg razumijevanja.
 3. Pomicanjem prema dolje pronaći ćete NAJKORIŠTENIJI odjeljak. Odaberite aplikaciju želite zaključati na temelju njegove upotrebe.
 4. Dodirnite aplikaciju koju želite zaključati i dodirnite Dodaj ograničenje.
 5. Postavite trajanje vremena i dodirnite Dodati smješten u gornjem desnom kutu zaslona. Obavezno omogućite prekidač za Blokiraj na kraju ograničenja.
 6. Nastavite isti postupak za druge aplikacije koje želite zaključati.

Kako zaključati sve aplikacije na iPhoneu ili iPadu lozinkom

 1. Pokrenite Sbakropisi aplikaciju s početnog zaslona vašeg iPhonea i dodirnite Szaslon Vrijeme.
 2. DodirniteOgraničenja aplikacije nakon čega slijediDodaj ograničenje.
 3. Unesi šifra vremena zaslona, ako se pita.
 4. Sada odaberite Sve aplikacije i kategorije. Nakon toga dodirnite Sljedeći iz gornjeg desnog kuta.
 5. Odaberite željeno vremensko ograničenje. Zatim uključite opciju za Blokiraj na kraju ograničenja. Napokon, dodirnite Dodati.

Kako otključati aplikacije na iPhoneu

Da biste otključali aplikaciju, pokrenite je s početnog zaslona, ​​a zatim dodirnite Tražite više vremena.

Dodirnite Još minutu ili Unesite šifru vremena zaslona. Prvi će vam dopustiti da aplikaciju koristite još minutu. Potonji će zatražiti da unesete šifru, nakon čega slijedi trajanje za koje želite otključati aplikaciju.

Kako zaključati aplikacije na iPhoneu pomoću vođenog pristupa

 1. Otvori Postavke aplikacija → DodirnitePristupačnost. Pomaknite se i otvoriteVođeni pristup.
 2. Uključite ga i dodirnite StrPostavke asscode-a.
 3. Dodirnite Postavi lozinku s vođenim pristupom i unesite željenu četveroznamenkastu lozinku da biste je omogućili. Ovdje, prema želji, možete odabrati i omogućavanje Dodirnite ID / Face ID kao način da sekraj vođeni pristup.

Kako započeti sesiju vođenog pristupa

 1. Otvorite aplikaciju. Dalje, pitajte Siri 'uključite Vođeni pristup. ’Ili pritisnite Home gumb / bočni gumb tri puta. Dodirnite Vođeni pristup ako vidite klizni izbornik.
 2. Neobvezno: Da biste spriječili rad dijelova zaslona, ​​prstom napravite krug ili bilo koji zatvoreni oblik. Upotrijebite točke na sivom odabranom dijelu da biste postigli željeni rezultat. Dodirnite gumb križić (x) ako ga želite ukloniti. Kada je navođeni pristup aktivan, ovo odabrano područje neće registrirati dodir i ostat će sivo.
 3. Neobvezno: Dodirnite Opcije u donjem lijevom kutu. To će vam omogućiti da odaberete značajke koje želite učiniti dostupnima. (Pokreti, tipkovnice i dodir omogućeni su prema zadanim postavkama. Ali možete ih onemogućiti.) Slično tome, ako omogućite bočni gumb, omogućit će vam zaključavanje uređaja tijekom vođenog pristupa. Ako uključite prekidač za tipke za glasnoću, omogućit će vam promjenu glasnoće na zaslonu Vođeni pristup. Shvatili ste ideju. Pravo!
 4. Napokon, dodirnite Početak smješten u gornjem desnom kutu za započinjanje Vođenog pristupa.

Kako zaustaviti vođeni pristup?

Postoje dva načina za to.

 1. pritisni Gumb Početna / bočni gumb tri puta. Zatim unesite šifru za vođeni pristup. Napokon, dodirnite End smješten u gornjem lijevom kutu zaslona.
 2. Jeste li omogućili Touch ID/ID lica opcija tijekom početnih koraka? Ako je odgovor da, drugi način da se zaustavi Vođeni pristup je njihova upotreba. Na iPhoneu s Touch ID-om pritisnite ga dvaput i potvrdite otiskom prsta. Na iPhoneu s Face ID-om podignite uređaj ispred lica i dvaput pritisnite bočni gumb.

Bilješka: Ako ikad zapnete u načinu vođenog pristupa, prisilno ponovno pokrenite iPhone da biste izašli iz ovoga.

Odjava ...

To su bila najčešće korištena dva načina za ograničavanje upotrebe aplikacija na iPhoneu. Osim njih, Touch ID ili Face ID možete koristiti i za zaključavanje kompatibilnih aplikacija poput WhatsApp, Notability itd.

U slučaju da imate bilo kakvih pitanja ili biste željeli odgovoriti na bilo koji drugi problem vezan za bilo koji od vaših Apple uređaja, slobodno ga podijelite s nama u odjeljku za komentare. Bilo bi nam drago odgovoriti na to.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

 • Kako koristiti Control Center na iPhoneu
 • Kako koristiti aplikaciju Health na iPhoneu
 • Kako zaobići zaključavanje aktivacije na iPhoneu i iPadu
 • Kako zaključati bilješke na vašem Macu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found