Blog

Kako provjeriti upotrebu baterije na iPhoneu

Upotreba baterije jedan je od uobičajenih problema svih proizvođača pametnih telefona. Bez obzira imate li premium model Androida ili iPhone, morali bi vas iziritirati problemi s baterijom. Apple u svojim ažuriranjima softvera tvrdi da poboljšava performanse baterija svojih iPhona. Međutim, na korisnicima je da bateriju uređaja drže u dobroj formi. U tu svrhu trebaju provjeriti potrošnju baterije na svojim iPhone uređajima.

Iako se za mnoge Apple iPhone smatra da imaju jaču bateriju koja traje cijeli dan, oni se trebaju napuniti između. Kada se uređaji ažuriraju na najnoviji softver, korisnici imaju loš životni vijek baterije. Da biste izbjegli sve ove situacije, možete vidjeti kako radi baterija vašeg telefona; koje aplikacije troše bateriju na vašem iPhoneu; i kakvo je stanje baterije vašeg iPhonea. Ovaj cjeloviti vodič pružit će sve ove odgovore. Nastavi čitati…

Preuzmite izvješća o punoj upotrebi baterije na iPhoneu

Zajedno s roditeljskom kontrolom, cijenim Appleov napor da pruži sve detalje o korištenju baterije na iPhoneu. Ova značajka navodi sve aplikacije koje troše više baterije na vašem uređaju.

Kada provjerite upotrebu baterije, možete vidjeti popis aplikacija i potrošnju baterije u postocima. Ali tu se krije kvaka. Mnogi korisnici uzimaju postotak upotrebe baterije kao količinu ukupne baterije. Ovo je uobičajena zabluda; postotak pokazuje količinu baterije koja se koristi, a ne ukupnu bateriju. Primjer je bolji od zapovijedi. Moj WhatsApp prikazuje 23% potrošnje baterije, što znači da je WhatsApp upotrijebio 23% baterije od ukupne potrošene baterije. WhatsApp nije iskoristio 23% cijele baterije mog iPhonea.

Brze poveznice:

  • Kako provjeriti upotrebu baterije na iPhoneu
  • Kako provjeriti stanje baterije vašeg iPhonea
  • Omogućite optimizirano punjenje baterije za iPhone u iOS-u 13
  • Kako upravljati pozadinskom aktivnošću na iPhoneu

Kako provjeriti upotrebu baterije na iPhoneu

Značajka upotrebe baterije na iPhoneu prikazuje aplikacije koje troše bateriju vašeg uređaja u prvi plan i u pozadinu. Stoga vam ova značajka daje do znanja koje se aplikacije u pozadini na vašem iPhoneu izvode više. U budućnosti možete biti oprezniji i prisilno napustiti aplikaciju koja troši više baterija čak i u pozadini.

Korak 1. Otvoren Aplikacija Postavke na vašem iPhoneu.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Baterija.

Sve opcije baterija učit će se za nekoliko sekundi, pa pričekajte neko vrijeme.

Korak # 3. U odjeljku Battery Battery (Health zdravlja baterije) dvije su kartice ključne za korisnike: Posljednja 24 sata i Zadnjih 10 dana.

Ako dodirnete bilo koju karticu, prikazat će se potrošnja baterije vašeg iPhonea u posljednja 24 sata i zadnjih deset dana. Obje kartice su dalje podijeljene na RAZINA BATERIJE i AKTIVNOST ljestvice.

Grafikoni se razlikuju ovisno o odabiru kartica: Posljednja 24 sata i Posljednjih 10 dana. Kad dodirnete Posljednja 24 sata, prvi grafikon prikazuje RAZINU BATERIJE, a kada odaberete Posljednjih 10 dana, isti grafikon prikazuje KORIŠTENJE BATERIJE. Imajte na umu da će AKTIVNOST ostati ista za obje kartice.

Ispod dvije kartice nalazi se Razina zadnjeg punjenja, što je još jedna značajna opcija za razumijevanje upotrebe baterije. Kao što i samo ime govori, ova opcija prikazuje razinu napunjenosti baterije kada ste zadnji put povezali iPhone s utikačem za punjenje. I ispod ove razine, možete vidjeti minute ili sate prije nego što je vaš iPhone bio zadužen.

Na primjer, ako ova opcija prikazuje 90%, to znači da je vaš iPhone bio napunjen 90% prije određenog vremena. A ovo je vrijeme prikazano ispod razine zadnjeg punjenja.

Ispod grafikona možete vidjeti opcije Uključi zaslon i Isključi zaslon. Kad odaberete Zadnjih 10 dana, možeš vidjeti Prosječni uključen zaslon i Vrijeme isključenja.

Napokon dolazi KORIŠTENJE BATERIJE PO APLIKACIJI, koji zapravo pokazuje koliko je određena aplikacija potrošila bateriju od ukupne potrošene baterije. Možete dodirnuti POKAŽITE AKTIVNOST za provjeru potrošnje baterije u satima i minutama. Kad vidite sate i minute, aplikacija je bila otvorena u prvom i drugom planu, gornja kartica mijenja se u POKAŽI KORIŠTENJE BATERIJE.

Kako provjeriti stanje baterije vašeg iPhonea

Battery Health prvi je put predstavljen u Appleovom iOS-u 11.3, a dostupan je u iPhone modelima od 6. Ova je opcija vidljiva u načinu rada s niskom potrošnjom. Kada dodirnete Stanje baterije, vidjet ćete maksimalni kapacitet i maksimalne performanse vaše baterije iPhonea.

Obično Maksimalni kapacitet pokazuje više od 80% na zdravom uređaju i pokazuje bolje zdravlje vaše iPhone baterije. Ako maksimalni kapacitet pokazuje manje od 80%, možda ćete trebati zamijeniti bateriju iPhonea.

Možete provjeriti stanje baterije ispod opcije Niska potrošnja energije: PostavkeBaterijaZdravlje baterije.

Omogućite optimizirano punjenje baterije za iPhone u iOS-u 13

Optimizirano punjenje baterije nova je značajka koju je Apple predstavio u iOS-u 13. Kao što i samo ime govori, Kada omogućite ovu značajku. Povećava vijek trajanja baterije uređaja osiguravajući da vaš iPhone nije stalno napunjen. Budući da Apple koristi litij-ionske baterije, njegovi uređaji mogu pružiti bolje performanse ako nisu napunjeni više od 80%.

Apple objašnjava ovu značajku:„Nova opcija pomaže usporiti brzinu starenja baterije smanjujući vrijeme koje vaš iPhone provodi u potpunosti napunjen. iPhone uči iz vaše svakodnevne rutine punjenja, tako da može pričekati da punjenje završi nakon 80 posto, dok ga ne budete trebali koristiti. "

Drugim riječima, značajka će puniti bateriju iPhonea do 100% samo kada vam je najpotrebnija. Slijedeći vašu rutinu punjenja, algoritam odlučuje trebate li potpuno napunjeni uređaj.

Na primjer, svoj iPhone obično punite preko noći. Optimizirano punjenje baterije stalno drži bateriju iPhonea na 80%. Budući da algoritam zna u koliko se sati probudite i uzmete telefon, napunit će telefon do 100% neposredno prije nego što ga uzmete.

Kako upravljati pozadinskom aktivnošću na iPhoneu

Kada provjerite upotrebu baterije na iPhoneu, steknete dobru ideju o tome koje aplikacije troše više baterije. Na temelju tih podataka možete smanjiti pozadinsku aktivnost jedne ili više aplikacija na iPhoneu.

Korak 1. Pokreni Aplikacija Postavke na vašem iPhoneu.

Korak 2. Sada dodirnite Općenito.

Korak # 3. Zatim dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini.

Korak # 4. S popisa aplikacija koje su aktivne u pozadini možete neke isključiti.

Sve aplikacije koje rade u pozadini možete isključiti dodirivanjem Osvježavanje aplikacije u pozadini i isključite prekidač.

U slučaju da želite smanjiti pozadinsku aktivnost svih aplikacija, bolji način je korištenje načina rada s niskom potrošnjom energije na iPhoneu. Kad omogućite način rada s niskom potrošnjom, sve će se aplikacije prestati prikazivati ​​u pozadini. Ipak, nedostatak je smanjenja pozadinske aktivnosti. Kad isključite pozadinsko osvježavanje aplikacija, vaše vam aplikacije neće prikazivati ​​svježe podatke dok ih ne otvorite. Aplikacija vam prikazuje obavijesti, ali preuzima poruke ili sadržaj kada je otvorite.

U krajnjem slučaju ...

Kad sve gore navedene opcije ne uspiju poboljšati trajanje baterije, možete poduzeti ovo posljednje sredstvo: izbrisati aplikaciju koja troši više baterije. Možete deinstalirati problematičnu aplikaciju sa svog iPhonea i umjesto nje koristiti web mjesto. Na primjer, uvijek se možete prijaviti na Facebook iz preglednika Safari.

To je sve narode!

Uzmite svoju naplatu odmah ...

Baterija je jedno od trajnih problema u Appleovom ekosustavu, a tehnološki div neprestano pokušava pokušati riješiti taj problem. U međuvremenu možete slijediti neke savjete i trikove kako poboljšati trajanje baterije vašeg iPhonea.

Povezane objave:

  • Widget za bateriju nedostaje na iPhoneu ili iPadu? Savjeti za vraćanje
  • Kako prikazati postotak baterije na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR
  • Najbolje aplikacije za uštedu baterije za iPhone i iPad
  • macOS Big Sur: Kako pregledati povijest upotrebe baterije na Macu

Koliko često provjeravate performanse baterije na iPhoneu? Koristite li često aplikacije koje troše bateriju? Podijelite svoje povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.