Blog

Kako prisilno otvoriti bilo koju datoteku u Mac OS X-u [Sve verzije OS-a]

Možda ste doživjeli da kada pokušate otvoriti određene nastavke datoteka na Macu, to stvara pogrešku i ne dopušta vam otvaranje datoteke. S druge strane, prilično ste sigurni da bi Mac aplikaciju trebala lako podržati datoteku koju pokušavate otvoriti. U svakom slučaju, ako želite prisilno otvoriti bilo koju datoteku na Mac OS X-u, tada je to vrlo moguće.

Jedini je uvjet odabrati pravu aplikaciju za datoteku. Na primjer, ako pokušavate otvoriti tekstualnu datoteku, odaberite uređivač teksta, a ne uređivač slika. U svakom slučaju, uređivač slika otvorio bi datoteku kad je prisilite, ali rezultat neće biti onakav kakav se očekivao. U tom slučaju, ako u aplikaciji prisilno otvorite datoteku koja nije stvorena za nju, vidjet ćete slučajne znakove, što neće imati nikakvog smisla.

Sad kad ste dobili ideju kako stvari funkcioniraju, možemo ići naprijed. Postupak je prilično jednostavan i treba pritisnuti nekoliko tipki na tipkovnici. Čak i tada pokušali smo to učiniti jednostavnijim.

Kako prisiliti Mac da otvori bilo koju datoteku u OS X [radi za sve OS X]

Korak 1. Neka datoteka bude pri ruci koju želite otvoriti, zajedno s aplikacijom u kojoj želite otvoriti.

Korak 2. Zadržati Command + Opcija pritisnuto dok povlačite datoteku u aplikaciju.

Korak # 3. Vaša bi datoteka trebala biti otvorena do sada.

Kao što je ranije rečeno, ovaj trik djeluje gotovo cijelo vrijeme. No, na kraju ovisi o tome koji nastavak datoteke otvarate i to također u kojoj aplikaciji.

Svidio vam se ovaj savjet? Podijelite ga sa svojim prijateljima i pomozite im da nauče nešto novo.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found