Blog

Najbolji USB-C za Ethernet adapteri za MacBook u 2021. godini

Čini se da je Apple u beskrajnoj potrazi kako bi u potpunosti ostao bez porta. Započelo je 2014. godine kada je tehnološki div odlučio ukloniti ethernet priključak sa svojih MacBook uređaja. Mac nesumnjivo izgleda urednije, ali ne možemo poreći da je žičani internet puno brži od bežičnog. S obzirom na ovo, pomislio sam podijeliti neke od najboljih USB-C za ethernet adaptere za MacBook dostupne na webu.

Ali prije nego što prijeđete na njih, evo popisa MacBook-a s kojima možete koristiti USB-C za ethernet adaptere;

 • MacBook Pro 13-inčni (2016 ili noviji)
 • MacBook Pro 15-inčni (2016 ili noviji)
 • MacBook Pro 16-inčni
 • MacBook Air 13-inčni (2018 ili noviji)
 • MacBook 12-inčni (2015-2017)

Najbolji USB-C za Ethernet adapteri za MacBook Pro i Air

 1. Belkin
 2. Anker
 3. Bauihr
 4. ZELENO
 5. MCY
 6. JSAUX
 7. MOKiN
 8. Belkin Ethernet adapter + punjenje
 9. uni Store
 10. TP-Link
 11. uni USB-C čvorište
 12. JYZZ

1. Belkin USB-C za Gigabit Ethernet adapter

Belkin je pouzdana marka kada je riječ o potrošačkoj elektronici i povezanim uređajima. Možda je to ono što mu daje prostor na Appleovoj službenoj internetskoj trgovini. USB-C za gigabitni ethernet adapter ima kompaktan dizajn i sofisticiran izgled. Neprimjetno se spaja s MacBookom s USB-C ili Pro s Thunderbolt 3 (USB-C) priključcima i podržava 10/100 / 1000BASE-T za besprijekornu povezanost.

Duljina kabela iznosi 6 inča, što vam daje dovoljno prostora da ga sigurno postavite na radni stol kada je povezan s uređajem i ethernet kabelom.

Cijena: $29.95

Pogledajte na Appleu

2. Anker USB-C za Gigabit Ethernet adapter

Druga na našem popisu je još jedna poznata marka s preko 50 milijuna korisnika. Adapter vam može pružiti brzinu do 10/100 / 1000Mbps s najvećom lakoćom. Mjeri 2,2 inča u duljinu i 1 inč u širinu i teži 1,1 oz, što ga čini izuzetno kompaktnim i laganim za nošenje u džepu. I na kraju, kako biste bili u tijeku s povezivanjem, isporučuju se tri LED indikatora. Crvena pokazuje da je uključen; Zelena označava da je ethernet kabel spojen, a treperavo plavo svjetlo odražava internetsku povezanost.

Cijena: $17.99

Pogledajte na Amazonu

3. Bauihr USB 3.0 Hub Ethernet s USB-C adapterom

Razgovarajte o spajanju tehnologije s kreativnošću i ne možete preskočiti spominjanje Bauihr USB 3.0 Hub Etherneta s USB-C adapterom. Pristupačni ethernet adapter također sadrži tri USB utičnice za povezivanje miša, tvrdog diska, pisača, USB uređaja za pohranu itd. Osim toga, nudi dvostruku povezanost USB kabelom. Isti se u tren oka može transformirati u tip A. Također vam nudi mrežnu brzinu do 1000Mbps i brzinu prijenosa do 5Gbps bez napora.

Cijena: $16.99

Pogledajte na Amazonu

4. ZELENO

Ostaje vjeran svom identitetu marke. Adapter je opremljen čipom RTL8153B za isporuku robusne i neprekinute povezanosti. Mrežni LAN pretvarač može ponuditi brzinu do 10/100 / 1000Mbps i zaista je jeftina opcija za tradicionalni RJ45 port vašeg MacBooka. Estetika dizajna elegantna je i izdržljiva s aluminijskim kućištem. Uz to je otisak prsta i otporan na koroziju.

Cijena: $12.99

Pogledajte na Amazonu

5. Adapter za koncentrator MCY 8-u-1 Type-C

Adapter 8-u-1 dolazi s tri USB 3.0 konektora, 1 4K HDMI priključak, jedan ethernet priključak, 1 priključak PD USB-C od 100 W, jedan SD i 1 utor za TF karticu. Može ponuditi maksimalan HDMI izlaz na razlučivost 3840 * 2160 @ 30Hz. Adapter se može činiti malo glomazan, ali to je zbog višestrukih izlaza. Možda je to ono što ga čini malo skupim u usporedbi s drugima s popisa. Ako tražite nešto što služi u nekoliko svrha, ovo bi trebalo biti savršena kupnja.

Cijena: $29.99

Pogledajte na Amazonu

6. JSAUX

Moderan USB-C za ethernet adapter može ponuditi brzinu do 1000 Mbps ako imate CAT6 ili više ethernet kabela. Iako dizajn privlači vašu pažnju, izrađen je pomoću trajne žice i ljuske od aluminijske legure što ga čini preferiranim izborom. Spojna žica može izdržati preko 15000 zavoja. Na čelu ethernet porta nalaze se dva LED indikatora koja vam govore o statusu povezanosti.

Cijena: $16.99

Pogledajte na Amazonu

7. MOKiN USB-C na Gigabit Ethernet USB A 3.0 adapter koncentrator

Na popis je dodan još jedan USB-C za ethernet adapter s više priključaka. Dostupan je u svemirskim sivim i srebrnim bojama, a može vam ponuditi stabilnu internetsku povezanost do 1Gbps. 4-u-1 USB-C adapter omogućuje vam pristup Internetu, prijenos podataka brzinom do 5 Gbps i prijenos podataka putem USB-A. Dimenzije adaptera su 90 mm u duljinu i 23,5 mm u širinu, što ga čini super kompaktnim i lakim za nošenje.

Cijena: 16,88 dolara

Pogledajte na Amazonu

8. Belkin USB-C za Ethernet adapter + punjenje

Još jedan od vodećeg proizvođača povezanih uređaja. Ono što ga čini skupim u usporedbi s prethodnim adapterom jest njegova sposobnost punjenja dok ste povezani na internet. I da napomenem, snaga punjenja je do 60 W, što je dovoljno za napajanje vašeg uređaja. Uključivanje na kraju utječe na dimenzije, što ga ne čini kompletnim dodacima prilagođenim džepu. Međutim, nošenje u torbi za prijenosno računalo bilo bi izuzetno jednostavno. Osim toga, sve je slično njegovom budžetskom bratu ili sestri.

Cijena: $34.99

Pogledajte na Amazonu

9. uni Store

Ovo je nepobjedivo spajanje tehnologije s trajnošću. Izrađen je od izdržljivog aluminijskog kućišta i bez napora može ponuditi stabilnu povezanost do 16 Gbps. Kompaktan i lagan dizajn čini ga vrijednim kupnje. Duljina žice je dovoljna da je sigurno postavite na radni stol i nosite bilo gdje.

Cijena: $17.99

Pogledajte na Amazonu

10. TP-Link

TP-Link nije novo ime na uređajima za internetsku vezu. Stoga nema mjesta za bilo kakve sumnje u kvalitetu ovog USB-C za ethernet adapter. Dolazi s USB-C 3.0 i gigabitnim ethernet priključkom koji vam nudi besprijekornu povezanost i maksimalnu brzinu bez napora. Dizajniran je za poboljšanje vašeg iskustva surfanja, online igre, HD streaminga i video chatova. Osim toga, dolazi u elegantnom i sklopivom dizajnu što ga čini fizički prihvatljivim za džep.

Cijena: $14.99

Pogledajte na Amazonu

11. uni USB-C čvorište s RJ45 Gigabit Ethernetom

Zahvaljujući elegantnom dizajnu i izvanrednim performansama, uni su se ponovno pojavili na našem popisu za taj dan. Ono što ovo razlikuje od prethodnog modela su dodatna tri USB 3.0 porta za povezivanje perifernih uređaja. Dizajniran je pomoću trajnih materijala kako bi vam pružio najbolje iskustvo. Konačno, možete se priključiti i reproducirati bez potrebe za bilo kakvim dodatnim softverom za pristup.

Cijena: $18.99

Pogledajte na Amazonu

12. JYZZ

Posljednji na popisu je najpristupačniji i jeftiniji USB-C za ethernet adapter tvrtke JYZZ. Međutim, ne ugrožava kvalitetu i ponudu. Nudi vam ožičenu brzinu do 1 Gbps. Također ima dva LED indikatora koji pokazuju povezanost ethernet kabela i interneta. Prodavatelj trenutno nudi 30 dana jamstva za povrat novca i šestomjesečno besplatno jamstvo za zamjenu ako primite neispravan komad.

Cijena: $10.99

Pogledajte na Amazonu

Koji USB-C za ethernet adapter kupujete?

Posjedujem Belkinov adapter s priključkom za punjenje i izvrsno funkcionira, ali uskoro prelazim na multi-portni ethernet adapter. Moj bi odabir s popisa bio Bauihr USB 3.0 Hub Ethernet s USB-C adapterom ili MCY 8-u-1 Type-C Hub adapter.

Kakav je vaš pogled na ovo? Koji vam se najviše svidio ili planirate kupiti? Ne zaboravite podijeliti svoje misli u odjeljku za komentare.

ČITAJ VIŠE:

 • Najbolji dodaci za igre za Mac
 • Najbolji MacBook hladnjaci
 • Aplikacije za uređivanje fotografija za Mac
 • Kako koristiti Ethernet na iPad Pro?