Blog

Kako doći do gumba za virtualni dom na iPhoneu X serije

Osjećate li nostalgiju zbog nekadašnjeg gumba Početna koji ste voljeli koristiti na svojim iPhone 8 ili starijim uređajima? Niste sami jer sam i ja prilično na istoj strani ograde. Srećom, postoji način za dobivanje virtualnog gumba Početna na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR.

Ako ste već koristili iOS uređaj, možda ste koristili "AssistiveTouch" i stoga budite potpuno svjesni koliko je to user friendly. Za one nepoznate dizajniran je kako bi vam omogućio praktičniju upotrebu uređaja. Na primjer, možete ponovo pokrenuti iPhone, napraviti snimku zaslona, ​​prilagoditi glasnoću i još mnogo toga pomoću virtualnog gumba. Još bolje, možete prilagoditi i ikone radnji kako biste izvukli maksimum.

Brzi pristup:

  • Kako dodati gumb za virtualni dom na iPhone X, Xs, Xs Max ili XR
  • Kako prilagoditi akcijske ikone za AssistiveTouch na iPhoneu X, Xs, Xs Max ili XR
  • Kako smanjiti neprozirnost AssistiveToucha na iPhoneu i iPadu
  • Kako se koristi prečac za pristupačnost u iOS-u 12/11

Kako dodati gumb za virtualni dom na iPhone X, Xs, Xs Max i XR

Korak 1. Pokreni Aplikacija Postavke na vašem iPhoneu.

Korak 2. Sada dodirnite Općenito.

Korak # 3. Dalje, trebate dodirnuti Pristupačnost.

Korak # 4. Sljedeće prema gore pomaknite se prema dolje i dodirnite Pomoćni dodir i okreni ga na.

To je to! Pogledajte plutajući gumb Početna na zaslonu. Dodirnite je da biste otvorili izbornik, a zatim je upotrijebite za pristup Kontrolnom centru, pozivanje Sirija, okretanje zaslona i još mnogo toga. Prođite kroz ovaj brzi vodič kako biste iz njega izvukli maksimum.

Prilagodite akcijske ikone za AssistiveTouch na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Kao što je gore spomenuto, također možete prilagoditi AssistiveToch tako da bolje odgovara vašim potrebama. Na primjer, možete jednom dodirnuti plutajući gumb za snimanje snimke zaslona.

Korak 1. Otvorite Postavke → Općenito → Pristupačnost → AssistiveTouch.

Korak 2. Sada morate dodijeliti prilagođene radnje za izravnu interakciju s ikonom Pomoćni dodir.

Na primjer, odaberite Jedno - dodirnite, a zatim odaberite ono što želite pristupiti ili učiniti iz dostupnih opcija. U ovom testu odabrat ću snimku zaslona. Sad, kad dodirnem gumb AssistiveTouch, omogućit će mi snimanje snimke zaslona.

Odaberite Double-Tap, a zatim odaberite čemu želite pristupiti ili učiniti s tim. Isto tako, možete odabrati Long Press i 3D Touch, a zatim odabrati prikladnu radnju. Možete odabrati između 22 akcije.

Kako smanjiti neprozirnost AssistiveToucha na iPhoneu i iPadu

iOS 11 ili noviji omogućuje vam smanjenje neprozirnosti AssistiveTouch kad se ne koristi. Kao rezultat toga, čini se da nije distraktivan. Pređite na ovaj post da biste saznali kako to radi.

Kako se koristi prečac za pristupačnost u iOS-u 12/11

Uz iOS 11 ili noviji, možete brzo pristupiti prečacu za pristupačnost izravno iz Kontrolnog centra na uređaju. Krenite ovamo da biste saznali više o tome.

To je gotovo!

Vaše mišljenje:

Smatram da su geste prevlačenja vrlo korisne na iPhoneu X serije. Omogućuju vam laku navigaciju kroz uređaj. Rekao bih da su vješto zamijenili gumb Početna. Ali ako se niste uspjeli naviknuti na geste, upotrijebite AssistiveTouch za upravljanje uređajem.

Ako vam se svidio ovaj post, možda biste htjeli zaviriti i u ove članke.

  • Savjeti za ubrzavanje iPhonea X, Xs, Xs Max i XR
  • Onemogućite Face ID na iPhoneu
  • Kako staviti iPhone u DFU način

Vaše povratne informacije o ovoj značajci pristupačnosti? Ne propustite to staviti u odjeljak za komentare.